.
Отговор в тема
Страница 49 от 199 ПървиПърви ... 394546474849505152535999149 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 201 до 1 225 от общо 4966
  1. #1201
    Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Регистриран на
    Mar 2011
    Град
    BG
    Мнения
    6 295
    Цитирай Първоначално написано от BlackWings Виж мнението
    Ама то самата термична обработка на храната е вредна , до там че убива половината витамини, всичките ензими и аминокиселини . И остават някакви празни калории и нишесте. , които само пълнят стомаха , без реално да доставят нещо полезно на организма , с което да се поддържа здрав.
    И после се чудим защо ни е тежко , отпаднали сме , нямаме енергия , хващаме всеки вирус , и т.н. и т.н. Колкото и да не ни се иска да го признаем , е така.
    Ако искате здравословно - поне едно хранене на ден само от пресни ( ще рече сурови) плодове , листни зеленчуци , салати , ядки , сушени плодове , зеленчукови фрешове и др.
    Това естествено няма шанс да го обясня на баба ми , на Коледната и трапеза

    Да се похваля че ми донесоха блендера от поправка най-сетне , че аз без блендер не мога да "готвя"
    давай рецепти! ;д

  2. #1202
    anonymous708973
    Guest
    Гледах клипче за суши и така ми се приядееее!^^

    Тук има истинско хубаво суши, ама струва над 3 евро за 6 парченца... а на мен ми трябват 13-15 да се наям...

  3. #1203
    ^ Честно ли е толкова скъпо? При нас в Auchan има сетчета от 10-15 парчета за около 5 евро. Но аз обичам да си го правя сама с каквото на мен ми е вкусно.

    Когато си избирам квартира догодина ще гледам задължително да има печка.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  4. #1204
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Не знам от какво се изненадваш по София цените са доста сходни ако говорим за хубаво суши.

    Разбира се стига да успееш да си набавиш продукти и най-вече сосове, не е особено голям проблем приготвянето му в домашни условия.

    Цитирай Първоначално написано от BlackWings Виж мнението
    Ама то самата термична обработка на храната е вредна , до там че убива половината витамини, всичките ензими и аминокиселини . И остават някакви празни калории и нишесте. , които само пълнят стомаха , без реално да доставят нещо полезно на организма , с което да се поддържа здрав.
    И после се чудим защо ни е тежко , отпаднали сме , нямаме енергия , хващаме всеки вирус , и т.н. и т.н. Колкото и да не ни се иска да го признаем , е така.
    Ако искате здравословно - поне едно хранене на ден само от пресни ( ще рече сурови) плодове , листни зеленчуци , салати , ядки , сушени плодове , зеленчукови фрешове и др.
    Това естествено няма шанс да го обясня на баба ми , на Коледната и трапеза

    Да се похваля че ми донесоха блендера от поправка най-сетне , че аз без блендер не мога да "готвя"
    Хубаво щеше да е да се прави ако 95% от плодовете и зеленчуците не им беше бъркано от разни генни инженери и не бяха натъпкани с повече нитрати отколкото витамини. Все още се намират натурално чисти продукти, ако може да си го позволиш. Всичко друго което ядем е боклук от месото през зърнените култури до всеки зеленчук в хладилника
    Последно редактирано от draid : 11-23-2013 на 22:16

  5. #1205
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Не знам от какво се изненадваш по София цените са доста сходни ако говорим за хубаво суши.

    Разбира се стига да успееш да си набавиш продукти и най-вече сосове, не е особено голям проблем приготвянето му в домашни условия.
    Запозната съм доста добре, но нямам възможност да отделям подобни пари.
    За съжаление.

    Ама мисля да си наваксам, като се прибера.

  6. #1206
    Мега фен
    Регистриран на
    May 2007
    Град
    В деколТето тИ
    Мнения
    3 103
    ммм готвя си яйца - варени, пържени, пиле с ориз мога да си правя също както и не само, че дори и пържени филийки мога да правя, а на пържените картофки с цаца съм цар

  7. #1207
    Мега фен Аватара на strawberry88
    Регистриран на
    Aug 2011
    Мнения
    10 697
    Аз пък вчера четох в едно списание, че трябва да броим до 50 преди следващата ни хапка. Това няма начин да го направя просто, не знам колко е вярно. Също така да пием вода половин час след хранене и да не смесваме плодовете. Примерно ако ще ядем ябълки, само ябълки, а не плодова салата с най-различни вътре.

  8. #1208
    Мега фен Аватара на 102
    Регистриран на
    Aug 2012
    Мнения
    8 312
    Глеам, че сте повдигнали въпроса за гювечетата.. Аз го правя олио отдолу, разбира се, домат, кренвирш, настъргано сирене, настърган кашкавал, подправки и масълце. Мразя микровълновите фурни, а и докато го правя тва, обичам да си пийвам винце, така че колкото по-дълго се прави, толкова повече винце. И по някое време чуквам едно яйце.

    Понякога слагам и топено сирене, ама не помня къв беше резултата. И с картофки съм го проал, ама доста дълго се правеше и не съм повтарял.

  9. #1209
    Мега фен
    Регистриран на
    May 2007
    Град
    В деколТето тИ
    Мнения
    3 103
    Цитирай Първоначално написано от strawberry88 Виж мнението
    Аз пък вчера четох в едно списание, че трябва да броим до 50 преди следващата ни хапка. Това няма начин да го направя просто, не знам колко е вярно. Също така да пием вода половин час след хранене и да не смесваме плодовете. Примерно ако ще ядем ябълки, само ябълки, а не плодова салата с най-различни вътре.
    не знам за теб, но аз стриктно спазвам тези правила и много помагат

  10. #1210
    Супер фен Аватара на BlackWings
    Регистриран на
    Feb 2008
    Град
    във форума
    Мнения
    1 636
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Хубаво щеше да е да се прави ако 95% от плодовете и зеленчуците не им беше бъркано от разни генни инженери и не бяха натъпкани с повече нитрати отколкото витамини. Все още се намират натурално чисти продукти, ако може да си го позволиш. Всичко друго което ядем е боклук от месото през зърнените култури до всеки зеленчук в хладилника
    Така е , ама този аргумент като го чуя и ми става смешно вече.
    Също като безумния агрумент на част от пушачите - "какво като си тровя дробовете , той и въздуха в днешно време е мръсен" .
    Ако така някой си успокоява съвестта , че то и без това всичко е вредно , и затова давай да ядем най-големите боклуци от всичи възможни боклуци , няма да му чета лекции.
    Просто да речем , че според мен е по-добре да ядеш боклукчави сурови плодове и зеленчуци , отколкото боклукчави кренвирши , сладки , чипсове , банички , манджи със запръжки , пържен суджук , бяло тесто и т.н. и т.н.
    Последно редактирано от BlackWings : 11-24-2013 на 10:43

  11. #1211
    Ама то си истина, че продуктите са боклучави. Пърженето е вредно, факт. Но 90-годишните ми прабаба и прадядо от Родопите цял живот са яли това, което сега е жестоко заклеймено, и сигурно пак поне половината изцяло здравословно хранещи се няма да доживеят тази възраст.

    Микровълновите увреждат полезните съставки по-лесно и на висока мощност могат да облъчат и йонизират храната. Но печките също увреждат полезните съставки, тъй като кой готви на минимална мощност. Така че държите си микровълновата на ниска или средна мощност и всичко си е наред.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  12. #1212
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Едно време се готвеше доста с мас, олиото беше кът и обикновено наливно. Хората никога не гледаха какво ядат и дали има мазнина или не, въпреки това много от тези хора прехвърлят 75-80г. В днешно време такава възраст е доста по рядка. Истината е че едно време продуктите бяха екологично чисти. В кюфтетата имаше месо, а не соя и 100 други боклука. Доматите имаха вкус на домати, а не на пластмаса и още много и много. Много от вас ядат домати и краставици, но вероятно от по-малките малцина знаят какъв е истинският им вкус. Проблема като цяло никога не е било дали някой яде пържен суджук или само зарзават. Проблема е кой колко се движи и колко активен начин на живот води. За мен няма понятие като заклеймени храни. Полезно е да се яде от всичко в умерени количества. Не искаш да ти обяснявам как от някои нитрати може да умреш много по скоропостижно отколкото от суджук в масло. Най-доброто нещо е да се яде от всичко умерено и да се води максимално активен начин на живот. Не дебелеете, защото ядете пържено, а защото не се движите. Един активен човек не може да надебелее и от високо калорични храни. И като имам предвид от всичко умерено, не визирам мак доналдс, дюнери и т.н. боклуци а разнообразни храни като месо, картофи, ориз, кайма, зеленчуци, дреболии и т.н. Да ядеш само зеленчуци е глупост за мен.
    Последно редактирано от draid : 11-24-2013 на 11:54

  13. #1213
    Мега фен Аватара на Зайче..
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    4 073
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Гледах клипче за суши и така ми се приядееее!^^

    Тук има истинско хубаво суши, ама струва над 3 евро за 6 парченца... а на мен ми трябват 13-15 да се наям...
    сериозна ли си о.О Аз от 2-3 парченца се наяждам като прасенце и едвам дишам
    http://ask.fm/iwwkaa

  14. #1214
    Мега фен Аватара на mimsssssss
    Регистриран на
    Apr 2008
    Град
    у нас...
    Мнения
    3 909
    Днес си правих много яка салатка. Става за десетина минути и е много вкусна. Продукти: цвекло, ябълка и морков настъргани, чесън, кора от портокал, портокалов сок и зехтин. По принцип може да се добави мед, горчица и орехи (разбира се и каквото на вас ви е вкусно), но аз я направих по обикновения начин.

  15. #1215
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Зайче.. Виж мнението
    сериозна ли си о.О Аз от 2-3 парченца се наяждам като прасенце и едвам дишам
    Луда ли си :д

    И повече от 13-15 съм изяждала, ама... не мога да стана от дивана :д

    Мимс, търся си тук прясно цвекло, че само варено и вакуумирано го продават. Наскоро установих, че ям цвекло на салата и го съчетавам с настърган морков и ябълка плюс лимон и зехтин. Ама с портокал ще е по-интересно ми се струва, трябва да опитам.

  16. #1216
    Мега фен Аватара на mimsssssss
    Регистриран на
    Apr 2008
    Град
    у нас...
    Мнения
    3 909
    На всеки зеленчуков пазар има цвекло. Недей търси по магазини и супермаркети
    Иначе то това което казваш е подобно на моето. Аз иначе си мисля че може и настъргана коричка на лимон, пак ще стане интересно от към мирис. Иначе сега гледам и с рукола или спанак може да се аранжира.

  17. #1217
    anonymous708973
    Guest
    Боже, че съм идиот. Разбира се! Още утре отивам!

  18. #1218
    Дайте идеи за чеснов сос без кисело мляко? Прияли са ми се пържени тиквички.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  19. #1219
    Мега фен Аватара на mimsssssss
    Регистриран на
    Apr 2008
    Град
    у нас...
    Мнения
    3 909
    3 с.л. майонеза, 1с.л. горчица, 1 с.л. мед, две малки скилидки чесън настъргани - всичко се забърква в купичка и поливаш тиквичките, върви и на патладжани много

  20. #1220
    А ако майонезата е с горчица, мога ли да не я слагам отделно? Благодаря много! Още утре ще си го направя.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  21. #1221
    Супер фен Аватара на tonssy
    Регистриран на
    Dec 2012
    Мнения
    2 245
    Цитирай Първоначално написано от strawberry88 Виж мнението
    Аз пък вчера четох в едно списание, че трябва да броим до 50 преди следващата ни хапка. Това няма начин да го направя просто, не знам колко е вярно. Също така да пием вода половин час след хранене и да не смесваме плодовете. Примерно ако ще ядем ябълки, само ябълки, а не плодова салата с най-различни вътре.
    Аз междудругото броя до към 30 :Д Вече не де, но защото ми стана навик. Пия вода преди ядене, а след ядене чакам поне 1 час. И плодовете ги ям самостоятелно, да

  22. #1222
    Мега фен Аватара на mimsssssss
    Регистриран на
    Apr 2008
    Град
    у нас...
    Мнения
    3 909
    Майонеза с горчица? Не знаех че има такова нещо. Иначе те като се смесят адски много ми харесва. Даже има една люта горчица, с нея става супер ама може и пипер да си сложиш ако искаш за люто примерно

  23. #1223
    Мега фен Аватара на AliceSw
    Регистриран на
    Aug 2006
    Град
    a place called home
    Мнения
    5 391
    Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
    Днес си правих много яка салатка. Става за десетина минути и е много вкусна. Продукти: цвекло, ябълка и морков настъргани, чесън, кора от портокал, портокалов сок и зехтин. По принцип може да се добави мед, горчица и орехи (разбира се и каквото на вас ви е вкусно), но аз я направих по обикновения начин.
    аз в това слагам и парченца от портокала /без ципите/ и слънчогледови семки
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

  24. #1224
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Дайте идеи за чеснов сос без кисело мляко? Прияли са ми се пържени тиквички.
    Аз просто опитах няколко марки йогурт, намерих една по-кисела и като й сложиш чесън, едно към едно с родното кисело мляко е.

  25. #1225
    Френската майонеза е само с горчица. Дори и да пише без, пак има. Не съм виждала такъв йогурт аз. Най-близкото е нещо, което французите са нарекли бяло сирене, но си е чист катък. xD
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си