- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Гледах клипче за суши и така ми се приядееее!^^
Тук има истинско хубаво суши, ама струва над 3 евро за 6 парченца... а на мен ми трябват 13-15 да се наям...
^ Честно ли е толкова скъпо? При нас в Auchan има сетчета от 10-15 парчета за около 5 евро. Но аз обичам да си го правя сама с каквото на мен ми е вкусно.
Когато си избирам квартира догодина ще гледам задължително да има печка.![]()
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Не знам от какво се изненадваш по София цените са доста сходни ако говорим за хубаво суши.
Разбира се стига да успееш да си набавиш продукти и най-вече сосове, не е особено голям проблем приготвянето му в домашни условия.
Хубаво щеше да е да се прави ако 95% от плодовете и зеленчуците не им беше бъркано от разни генни инженери и не бяха натъпкани с повече нитрати отколкото витамини. Все още се намират натурално чисти продукти, ако може да си го позволиш. Всичко друго което ядем е боклук от месото през зърнените култури до всеки зеленчук в хладилника
Последно редактирано от draid : 11-23-2013 на 22:16
ммм готвя си яйца - варени, пържени, пиле с ориз мога да си правя също както и не само, че дори и пържени филийки мога да правя, а на пържените картофки с цаца съм цар
Аз пък вчера четох в едно списание, че трябва да броим до 50 преди следващата ни хапка.Това няма начин да го направя просто, не знам колко е вярно. Също така да пием вода половин час след хранене и да не смесваме плодовете. Примерно ако ще ядем ябълки, само ябълки, а не плодова салата с най-различни вътре.
Глеам, че сте повдигнали въпроса за гювечетата.. Аз го правя олио отдолу, разбира се, домат, кренвирш, настъргано сирене, настърган кашкавал, подправки и масълце. Мразя микровълновите фурни, а и докато го правя тва, обичам да си пийвам винце, така че колкото по-дълго се прави, толкова повече винце. И по някое време чуквам едно яйце.
Понякога слагам и топено сирене, ама не помня къв беше резултата. И с картофки съм го проал, ама доста дълго се правеше и не съм повтарял.
Така е , ама този аргумент като го чуя и ми става смешно вече.
Също като безумния агрумент на част от пушачите - "какво като си тровя дробовете , той и въздуха в днешно време е мръсен" .
Ако така някой си успокоява съвестта , че то и без това всичко е вредно , и затова давай да ядем най-големите боклуци от всичи възможни боклуци , няма да му чета лекции.
Просто да речем , че според мен е по-добре да ядеш боклукчави сурови плодове и зеленчуци , отколкото боклукчави кренвирши , сладки , чипсове , банички , манджи със запръжки , пържен суджук , бяло тесто и т.н. и т.н.
Последно редактирано от BlackWings : 11-24-2013 на 10:43
Ама то си истина, че продуктите са боклучави. Пърженето е вредно, факт. Но 90-годишните ми прабаба и прадядо от Родопите цял живот са яли това, което сега е жестоко заклеймено, и сигурно пак поне половината изцяло здравословно хранещи се няма да доживеят тази възраст.
Микровълновите увреждат полезните съставки по-лесно и на висока мощност могат да облъчат и йонизират храната. Но печките също увреждат полезните съставки, тъй като кой готви на минимална мощност. Така че държите си микровълновата на ниска или средна мощност и всичко си е наред.
Едно време се готвеше доста с мас, олиото беше кът и обикновено наливно. Хората никога не гледаха какво ядат и дали има мазнина или не, въпреки това много от тези хора прехвърлят 75-80г. В днешно време такава възраст е доста по рядка. Истината е че едно време продуктите бяха екологично чисти. В кюфтетата имаше месо, а не соя и 100 други боклука. Доматите имаха вкус на домати, а не на пластмаса и още много и много. Много от вас ядат домати и краставици, но вероятно от по-малките малцина знаят какъв е истинският им вкус. Проблема като цяло никога не е било дали някой яде пържен суджук или само зарзават. Проблема е кой колко се движи и колко активен начин на живот води. За мен няма понятие като заклеймени храни. Полезно е да се яде от всичко в умерени количества. Не искаш да ти обяснявам как от някои нитрати може да умреш много по скоропостижно отколкото от суджук в масло. Най-доброто нещо е да се яде от всичко умерено и да се води максимално активен начин на живот. Не дебелеете, защото ядете пържено, а защото не се движите. Един активен човек не може да надебелее и от високо калорични храни. И като имам предвид от всичко умерено, не визирам мак доналдс, дюнери и т.н. боклуци а разнообразни храни като месо, картофи, ориз, кайма, зеленчуци, дреболии и т.н. Да ядеш само зеленчуци е глупост за мен.
Последно редактирано от draid : 11-24-2013 на 11:54
Днес си правих много яка салатка. Става за десетина минути и е много вкусна. Продукти: цвекло, ябълка и морков настъргани, чесън, кора от портокал, портокалов сок и зехтин. По принцип може да се добави мед, горчица и орехи (разбира се и каквото на вас ви е вкусно), но аз я направих по обикновения начин.
Луда ли си :д
И повече от 13-15 съм изяждала, ама... не мога да стана от дивана :д
Мимс, търся си тук прясно цвекло, че само варено и вакуумирано го продават. Наскоро установих, че ям цвекло на салата и го съчетавам с настърган морков и ябълка плюс лимон и зехтин. Ама с портокал ще е по-интересно ми се струва, трябва да опитам.
На всеки зеленчуков пазар има цвекло. Недей търси по магазини и супермаркети
Иначе то това което казваш е подобно на моето. Аз иначе си мисля че може и настъргана коричка на лимон, пак ще стане интересно от към мирис. Иначе сега гледам и с рукола или спанак може да се аранжира.
Боже, че съм идиот. Разбира се! Още утре отивам!
Дайте идеи за чеснов сос без кисело мляко? Прияли са ми се пържени тиквички.
3 с.л. майонеза, 1с.л. горчица, 1 с.л. мед, две малки скилидки чесън настъргани - всичко се забърква в купичка и поливаш тиквичките, върви и на патладжани много![]()
А ако майонезата е с горчица, мога ли да не я слагам отделно? Благодаря много! Още утре ще си го направя.
Майонеза с горчица? Не знаех че има такова нещо. Иначе те като се смесят адски много ми харесва. Даже има една люта горчица, с нея става суперама може и пипер да си сложиш ако искаш за люто примерно
![]()
Френската майонеза е само с горчица. Дори и да пише без, пак има.Не съм виждала такъв йогурт аз. Най-близкото е нещо, което французите са нарекли бяло сирене, но си е чист катък. xD