- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Мне.
Обикновено даже ям и салатата "4 сирена" на Хепи, тогава вече е малко свинщинка. Но ако ще ям само суши, 13-15 парчета не мърдат.
Колко ви завиждам за тия хубави саладки където ги правитеАз много обичам, но живея на шитаво място, където няма пазар !!! Единствените зеленчуци, които продават по суперите са домати, краставици и някакви пакетирани салати от типа на айсбер и зеле (от врееееме на време и маруля ) но са меко казано безвкусни и не рискувам ....
От няколко дни преоткрих най-вкусната салата.
Домат, айсберг, слънчоглед, ленено семе, моцарела (или ако няма, слагам кашкавал) и евентуално краставица.
Нищо особено не е като продукти, но ми е толкова вкусна, че мога да живея само на нея доста дълъг период от време. ;д
Като чуя домати и моцарела, няма как да не си представя едно песто отгоре, ааййй! Снощи това вечерях.
И аз страшно обичам песто, даже от доста време се надъхвам да си направя домашно. Някой пробвал ли е?![]()
Аз няколко пъти :д Елементарно е.
Трябва ти босилек, зехтин, бадеми и блендер. Пропорциите са доста на око...
Слагаш бадемите във вряща вода за 1-2-3 минути колкото да им се пообели люспичката. Изливаш водата, заливаш със студена и захващаш да белиш. С едно движение се обелват.
Слагаш ги в блендера и натискаш за няколко секунди. Разтръскваш и пак за няколко секунди. Пак разтръскваш и за няколко секунди. Целта на това упражнение е всички бадеми да са смлени еднакво наравно, защото по принцип тия, които са най-близко до ножчето, стават направо на прах, а по стените остават половинки. Добавяш босилека и продължаваш, докато се наситни и той. Накрая преценяш колко зехтин ти трябва и воалааа!
Разбира се, оригиналното песто се прави с кедрови ядки, но някак... бадемите са 19 лв/кг, а кедровите ядки - 50-50 лв/кг. Не е хава :д Вкусът е едно към едно същият.
Супер, мерси!
А дали ще стане с пасатора, че блендерът е нещо развален?
Предполагам, че да, просто много по-бавно.
Салатата ми от марули , домати и стафиди , със сос от сурова тиквичка , авокадо , чесън , копър и лимонов сок. ( това ми е половин порция)
Същият сос , намазан върху пълнозърнеста филия и с резен домат отгоре , също е много вкусенСтава и за дип , с целина , моркови и краставички.
![]()
Nice.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Да , т.е. слагам всичко в блендера нарязано на ситно + сокът от един лимон - иначе не ще да ми блендира без течностСигурно и с пасатор ще стане.
Последно редактирано от BlackWings : 11-25-2013 на 12:52
Тъкмо си направих броколи със сирена и ще похапвам. Едно от любимите ми неща <3
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Правя си тиквички. ^^
Пантерке, огромно благодаря! Изобщо не се бях сетила да потърся yaourth nature. Има вкус на нишесте, но пък за млечен сос стана идеално!
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Прави ми се гювече.. не ми се чака.. микровълнова.. как става..? И картофи ми се ядат.. картофи в гювече в микровълнова.. Как става, некви идеи ?
Аз лично си го правя по следния начин: Слагам 1 с.л олио в дъното на гювечето (не винаги), след това 1,2 парчета домат/доматен сос, 1 парче сирене.Отгоре чупя яйцето и пробивам жълтъка,за да не стане БУМ после. Понякога си нарязвам и салам/шунка на малки кубчета и настъргвам кашкавал отгоре,допълнително вече подправки - сол,чубрица и т.н.. става уникално, пускам го на 3 мин.
Слагаш продуктите, вдигаш го на високо и пускаш на грил за няколко минути, в зависимост колко ти е силна микровълновата. После слагаш яйцето и пускаш пак докато се запече.
Варила съм картофи в микровълновата, но в гювече не мисля, че станат.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Какво количество хумус ще стане от консерва нахут (450 гр)?
Момичета, като ви чета и ме е толкоз срам, че съм вързана в ръцете, че няма накъде повече...![]()
Ще се научиш, само мерак да имаш.
Следваш рецепти и задаваш въпроси.