- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...73237174_n.jpg
Браунис с Гинес и лешници.![]()
Някой може ли да ми даде изпитана рецепта за домашно направени масленки? От известно време се опитвам да направя и все не ми се получават, стават твърди като обикновени курабии, не знам вече аз ли бъркам или просто не използвам правилната рецепта
О, би ли постнала рецептата за това и за тартата?
Аз във вторник направих баш италиански спагети болонезе, станаха едно към едно с тези, които ядох в Италия. Имам чувството, че една от тайните е наситно нарязаните съставки, хаха :Д
За закуска днес си направих "палачинки" от 2 яйца, смачкан банан, фини овесени ядки и настъргана лимонова кора.
За обяд - сварен кускус със задушени чушки и моркови + мнооого кориандър.
А за вечеря спретнах пълнени гъби с 3 вида сирене и сметанка.
Мисля да завъртя нещо сладко, тамън излязох във ваканция и ще имам време. Та, Нели, чакам си рецептите :д
^ Официално те каня да живееш с мен!
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Рецептите са взети (адаптирани по-скоро, защото аз винаги променям нещо, рядко правя рецепта 1:1) от любимката ми Ирина:
http://sunshineskitchen.com/mascarpone-fig-tart/
http://sunshineskitchen.com/brownies-with-guinness/
Супер бързи са и двете.![]()
утре ще дам
а пък аз от пет века съм решила да правя пълнозърнести хлебчета с квас
а онзи ден гледах 24kitchen и научих божествена рецепта от джейми оливър за студен чай с каркаде, листа от мента, кора от лайм и мандарина и много лед
edit: как ги правиш (към HollyGolightly)
и забравих да кажа, че аз също обичам да си изменям чуждите рецепти и да си добавям нещо мое
и че и аз харесах браунито и тартата и готвеното със сусам
Последно редактирано от galaxy29 : 04-10-2014 на 22:48
Брауни-то ме спечели с "бързо, лесно, вкусно" и особено с "ЕДНА мръсна купа"![]()
Че и бюджетно излиза.
Ясна работата.
Да, знам й блога, безкрайно много ми харесва, а снимките са... ОБОЖАВАМ снимки на храна. Снимки на природни гледки ми бледнеят пред това :Д
Малко е тъжно.
Благодаря ти!
Последно редактирано от PinkPan7her : 04-10-2014 на 22:39
Аз лично не го намирам за тъжно. Двете неща не могат да се сравняват, а и не всеки трябва да се впечатлява от епични природни гледки. :Д
Като цяло кулинарната фотография е нещо страхотно. Обожавам добре поднесената храна. Ако нещо не изглежда добре, бих го яла в краен случай (примерно съм на гости и да не обидя човека). Държа си на тези неща, затова и прекарвам стабилно време, следейки кулинарни блогове и различни албуми с кулинарна фотография.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Един сайт на любителите на кулинарна фотография- http://foodgawker.com/ Като цъкнеш на снимката те препраща в съответния сайт за рецепта. Аз обожавам да гледам снимки на храни. Щом го гледам, значи съм го яла мислено. Храня се с очи.Така и отказвам вредните неща, просто отварям гугъл на изображения и готово.
![]()
Препоръчвам ти да сложиш по-малко мед. Лично на мен с толкова мед ми беше твърде сладко, но аз и по принцип не съм голям фен. Та по-скоро съвета ми е да сложиш по-малко и да опиташ, а ако не ти е достатъчно сладко - повече.
Иначе и аз нямам време да пробвам всички рецепти. Направила съм си един to do лист, който ме чака, но дори половината от него не съм изпълнила. :Д Обичам да се занимавам обаче, страшно голямо удоволствие ми доставя и ме успокоява супер много.
Изключително мразя да гладя и простирам (хубаво, че второто не се налага вече), да бърша прах и да мия баня, обаче готвенето... ааааа, такава любов ми е! Толкова обичам да му треперя, да му се връткам, накрая да се получи идеално и да обера похвалите, и да ми е вкусно, и домашно ииии да!
Много ме успокоява, като ритуал ми е... Днес реших, че искам да си купя апарат, за да си снимам произведенията. Утре си купувам официална касичка за това :д
Аз пък освен това шоколадовото, искам и нещо плодово да направя. Нещо с много лимон. Правила съм lemon curd, голямо треперене беше, че е е пипкаво малко и сякаш попрекалих с лимоновия сок в стремежа си да се усеща, та стана киселко. Мисля да пробвам пак и да напълня мъфини с него или да е на някакви барчета върху crust.
Не е с лимон, с лайм е, но в неделя смятам да правя това:
http://kitchensimplicity.com/white-c...-key-lime-pie/
Ехе, че това е доста лесно.
И даже няма да е скъпо, гледам, че и 2 лайма ще ми свършат работа, хм.
Не е лоша идея, мдам...
Мноооооого ми се яде домашна, вкусна, адски пухкава и мека, топла питка! НО никога не съм правила.Може ли да ми дадете лесни рецепти :33 Даже мисля да сложа много ситно нарязан праз лук вътре :33
О! Яде ми се и лучник. :33
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Вкусотии и здравословно хранене не са взаимно изключващи се!
http://prikachi.com/images.php?images/325/7254325E.jpg
Днес си направих безглутеново хлебче, по рецепта, която си адаптирах: http://www.biospot.bg/index.php?page...=bread&eid=122 Странното беше, че за пръв път чувам, че сухата мая се разтваряла във вода. Е, не бухна особено много, но това го отдавам на брашната, които сложих. Невероятно вкусно! Друг път ще постна и супер-простата рецепта за безглутенови питчици, които стават готови за минути и смея да твърдя, че са най-вкусните питчици, равняват се на най-добрите пърленки, които съм яла. Ох, огладнях...
оф, съвсем забравих
тъй, щях да ти дам рецептата за маслените сладки, които бях правила скоро и бях показала тук, но те всъщност не са масленки, просто в тях има мас
и понеже вкъщи не сме правили от класическите масленки, аз се поразрових и поразпитах, харесах две рецепти, от които съчиних една за теб (е и аз ще я пробвам някога) :д
а пък майка ми казва, че е важно да са с мас, защото тя ги прави крехки и рохкави, пък с масло не стават толкоз добре
необходими са ти:
1 яйце
150 гр. пудра захар (1 чаена чаша)
200 гр. мас (почти пълна ч. ч.)
280 гр. брашно (две ч. ч.)
ванилия
и любов пък
хубаво разбиваш яйцето, захарта и ванилията, добавяш маста и разбиваш още съъвсем мъничко
добавяш от брашното по мъничко и бъркаш, когато стане на тесто, го вадиш от купата и го размесваш
важно е и как се замесва тестото, не тряба да се прекалява с брашното и с размесването, трябва да го усещаш мекичко като пухено юрганче
разточваш тестото и с малка чашка можеш да оформиш кръгчета или пък да го нарежеш на фигурки, може и с формички
дори да не ползваш хартия за печене, не е нужно тавичката, в която ги нареждаш да е намаслена, защото те са си маслени и не залепват
пекат се на 180 градуса за около 10 минути, разбира се според фурната и трябва да е предварително загрята
след като ги извадиш, докато са още горещи може да ги посипеш или оваляш с пудра захар
и туй с:
Последно редактирано от galaxy29 : 04-13-2014 на 18:57
Здравейте. Видях темичката и ми стана интересно какво си споделяте тук :3 Таа така аз съм на 14 и обичам да си направя нещо бързо за хапване, а също така и нещо с пиле (фен на пилето съм ^^) Та готвил съм си много видове пилекато любима храна ми е http://allrecipes.com/recipe/grandma...hardon&evt19=1 и палачинки с шоколад, ягоди и сметана :333
В момента печем свински пържоли с олио, соев сос, доматен сок, чубрица, сол и черен пипер.
И картофи по специална технология на тиган :Д
Усещам как ще си оближа пръстите!!!
Едит: Е, да, облизах си пръстите с пържолите, картофите не станаха идеални обаче.
Последно редактирано от PinkPan7her : 04-13-2014 на 22:43
Дайде идеи за тиквички .Имам 2-3 всъщи и искам да ги използвам. Само да не са пържени или панирани .
Аз ще пържа тия дни.
Иначе... пълнени със сирена и яйце?
И една салатка - http://www.supichka.com/2012/07/blog-post_26.html.
Ако искаш да е по-хранителна, добави й малко сварена киноа и 1 варено яйце.
Номном!