
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Слагайте снимка като зготвите нещо, пиците по горе изглеждат .... ВКУСНО
![]()
на палачинките-шоколад или сладко/конфитюр
не обичам солени палачинки, както и такива с мед
сетих се за една зимна салата, която правим често през зимата вкъщи :Д
сварени картофи се настъргват, кисели краставички, колбас, майонеза, малко дижонска горчица, сварени яйца, сирене
(количеството на продуктите зависи от това на картофите най-вече, ако е 1 кг картофи -> 1 буркан кисели краставички, 200 гр шунка, 2 майонези , 3-4 яйца, 100-150 гр сирене)
много ми е вкусна :Д а и става супер бързо
Май добре се справям, по-трудното е да се захвана. Приготвям си неща, които аз харесвам. Правя предимно картофки, спагети и различни салати.
Добре, да кажа и аз моята изпитана и проста рецепта за зимна салатка ;д
7 неща, равни количества (по колкото прецените) :
варени картофи
варени яйца
шунка
зелен лук
краставица
ябълка
кисело мляко + майонеза.
По принцип идеята е всичко да е на кубчета и по една чаша (млякото и майонезата ОБЩО една), но може и по половин, може по две, колкото искате, важното е количествата да са равни. Супер вкусна е![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
ммм я някой да даде някоя хубава рецепта с рибешко филе... даже ако може и изпробвано да е ще е супер
http://recepti.gotvach.bg/r-2435-%D0...B8%D0%B1%D0%B0 реших това да направя.. понеже аз ще готвя днес и ндам...
Риба с хляб... звучи гадно :Д сподели после как се е получило. Аз вчера правих кифлички, но бяха пълен фейл, дори и външно :Д
Everything changes, but beauty remains ...
вече тествах и ориз с пилешко, картофена крем супа и мъфини с банан от supichka.com. всичко се получи добре, но мъфините са страхотни! препоръчвам горещо рецептата. (:
Преди не можех да готвя, но в един момент като заживееш сам искаш не искаш се научаваш. Готвя с желание и удоволствие, но не винаги имам време и настроение. Иначе мога да готвя много неща-пиле с ориз, пиле с картофи, ориз със зеленчуци, ризото с месо, без месо, спагети, всякакви картофени запеканки-вегетариански или с месо, мусака, пилешка или свинска кавърма, лазаня, риба и телешко не мога да ги готвя на манджи, но мога да ги сготвя като чисто месо, свинско с гъби и сметана, омлети и въобще яйца всякакви варианти, и други манджи, но не се сещам в момента. От супите правя страхотно пилешка, правила съм и картофена и доматена и също станаха много вкусни. Салати също правя, с десертите не съм много на ти, но когато ми се занимава правя. И с месенето още се запознавам. На 22 съм.![]()
от малък обожавам да готвя.. първите ми манджи бяха червен пипер, олио, оцет, сол, цветя от градината каквито има и го предлагаш за манджа и си мислих че някой ще го яде.. това беше на 7 год.. сега правя каквото ми хрумне, днес в една тава сложих печени чушки, салам, яйца, някакви подправки по желание, изпекох и поръсих обилно със сирене е кашкавал, оставих да си хване корица и свърши :Д
Супер, обаче не се случва много често вече, поради липса на време. Обичам да готвя, когато съм в настроение. Цар съм на мъфините. Шоколадови. Ванилови. Шоколадови с ядки. Шоколадови без ядки. Шоколадови с банан, с корички от портокал и лимон. Каквито се сетиш.Иначе мога да готвя и основни ястия като мусака, ориз с пилешко, каквото ти хрумне. Винаги съм получавала овации за готвенето ми. И съм на 16.
![]()
Вчера реших и аз да се направя на майстор и издирих една рецепта за ябълков пай.
Трябваше да изглежда така:
Но след голяма борба в кухнята стана :
Ябълков кекс.. но въпреки всичко се изяде за секунди
Днес мисля да пробвам една леко трудна торта, но доста вкусна. Виенска шоколадова торта :
Честно казано не я препоръчвам на хора, които не са големи любители на шоколада, защото от едно парче умираш от сладко![]()
шоколад – тъмен 500 гр.
масло – 200 гр.
захар – пудра 120 гр.
брашно – 2 с. л.
яйца – 4 бр.
шоколад – бял 150 гр.
сметана – 400 мл.
ром - 2 с. л. (по желание, но става изключително вкусно и ароматно с него)
Блатът се приготвя, като 150гр. тъмен шоколад се разтопява на водна баня.(след това го остави за малко да се поохлади, но не го слагай в хладилника). Маслото се разбива със 100гр. от захарта,прибавят се жълтъците един по един,поохладеният шоколад, брашното и разбитите белтъци с щипка сол.Сместа се излива в намаслена кръгла форма (гледай да не е много голяма - моята е с диаметър около 25-30см.) и се пече около 40 мин. в загрята фурна на 180 градуса. Центърът може да излгежда леко кремообразен. Изважда се от формата и се охлажда.
Тва е за блатът.. попринцип може и да си го купиш готов, но аз лично предпочитам да си го правя сама. Става по-бавно, но много по-вкусно, а и е по-голям от готовите.. сама си реши.Ако са купешки сложи 2.
Сметаната за пълнежа се загрява, прибавя се 200гр. тъмен шоколад, когато се разтопи, се маха от огъня, охлажда се (стайна темп.) и се слага в хладилника за най-малко 2 часа.След това се разбива с микрес на пухкав крем и се прибавя рома. (ако искаш може да започнеш с правенето на пълнежа, а след това блатът, защото иначе 2 часа ще се чудиш какво да правиш)
Блатът се разрязва на 2 равни кръгчета (да не го срежеш през средата) и се пълни с 2/3 от крема. Останалият крем е за украсата.
Тортата се намазва с тънък слой крем отгоре и отстрани.
За да се приготви украсата на тортата се използват шоколади оцветени различно. Примерно черен и бял или там къвто си изебреш (има шоколади с ягода и т.н.)
Другото е от теб.. избираш дали да ги разтопиш и да украсиш с шприц или да нарендосваш половината или пък някаква друга техника. Аз лично нареждам и пурички - тези шоколадовите на пападопулос, но честно казано украсата сама си решаваш как и с какво да я напрвиш.
Последно редактирано от mirorforse : 11-25-2012 на 11:43
Аз го правя така:
Нуждаеш се от:
4 яйца
1 чаена чаша захар
2 чаени чаши настъргани ябълки
2/3 чаена чаша олио
2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
½ кафeна лъжичка хлебна сода
Ябълките можеш да настържеш, но така се губи сока им. Иначе, можеш и да ги нарежеш на кубчета. Обели ги задължително преди това. Всичко се разбърква в една купа и накрая се сипва в тава. Печеш а като го извадиш можеш да поръсиш пудра захар отгоре.![]()
DisappointedDreamer ти я написа и моята е горе/долу същатаСамо киселото мляко не го видях, но.. мисля, че може и без него.
2 яйца
1 ч.ч. захар
около 1 кг обелени и настъргани ябълки
около 500 гр. кисело мляко (става по-нежно и пухкаво тестото)
около 300 гр. брашно
3,4 супени лъжици олио
1 бакплувер
1 ванилия
2 щипки канела (за аромат)
ии 1,2 щипки сода .. сравнително същото е, както вече казахПопринцип сама си преценяваш на око, но това са съставките
![]()
Разбиваш яйцата със захарта,бакплувера и ванилията,прибавяш киселото мляко и след това брашното, докато не стане горе/долу гъста смес ( гледай да не е прекалено гъстa). Настъргваш ябълките,прибавяш канелата в тях(по желание е ) и прибавяш всичко в сместа. Разбъркваш,сипваш в една тавичка или форма за кекс и пъхаш в печката. Като стане готово от горе поръсваш с разтопен на пара шоколад илии пудра захар (или и 2те ). Айде Бон Апети!
![]()
Желаещи да ми я направят?![]()
![]()
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Интересувам се от италиански рецепти, нещо по-различно от това, което постоянно срещаме в България. Хайде някой ако знае и желае, нека сподели.![]()
Аз пък след малко повече от месец ще правя торта за рожден ден. Ще търся някакви рецепти, но със сигурност няма да станат по същия начин, защото ще променям. Ако някой е харесал някаква торта или рецепта, да пише тук. Ако никой не отчете, ще си ползвам въображението и ще измисля нещо.