- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
коки, ако живеехме заедно, щяхме да имаме чували с кокос
вкъщи никой не обича ;/
Оле О.о
Ние оообожаваме :д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Коколино, тебе те знам, че имаш як вкус, затова ще пробвам да направя сладоледа. :3
Бтв Лин, домата наистина е плод. :/
Последно редактирано от fUcKsMiLe : 06-13-2014 на 00:25
*сън*
http://youtu.be/xJppROMC7uU всичките неща ми допаднаха много
хора, майка ми е направила супер мулти зеленчукова супичка, има и тиквички!
Какво сте се задрапали за тая риба с мляко-не знам
мен пък риба като цяло не ми понася /освен филета,риба тон и сьомга, най-вече в суши/, какво да кажа? Никой да не яде риба, че има риск
Хорааа, така ми се иска да направя някаква тортичка за рождения ден на нашите, ама няма да имам време
Я препоръчайте нещо бързо, лесно, вкусно и ще помисля дали да я правя или да купя готова
http://recepti.m.gotvach.bg/r-4042-%...80%D1%82%D0%B0
препоръчвам, изпробвана е
бърза, лесна, вкусна и добре изглеждаща :д
пише, че е великденска, защото за украсата й се ползват натрошени шоколадиви яйца... тъй че си става за всякакви поводи :д
аз обаче заместих шоколадовите яйца, със смлени лешници и отгоре наредих ягоди във формата на сърце
иначе можеш да я сиропираш и с компот, аз реших с мляко, защото отгоре сложих плодове
божествено става
Finally home!
Нека готвенето запооочне! :Д
Лятото хората не ядат манджи, пък аз се разбивам, понеже съм си удома :Д
едит:
как се желира месо? четох уж в нета, ама не схванах нищо ;д
Последно редактирано от NqkfaNikakva21 : 06-18-2014 на 18:56
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Ами, с моите бегли познания за желираните меса си мисля, че си правиш аспик и после с него заливаш месото или пък варип месото в аспика, ддз, нещо такова трябва да е :Д
http://www.tigan.bg/%D1%80%D0%B5%D1%...%BB%D0%B5-5693
Едно време бабите са правили месо в буркани. Та там се желирало само, без желатин. Такава технология ми трябва ;д Ама за домашни условия, де, за момента нямам казан да изварявам буркани![]()
![]()
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
ми, то принципно аспика се прави с разни крачета, уши и такива неща с хрущяли - в тях има желатин, но става много бавно и нямам представа как точно се прави
Последно редактирано от Ewok : 06-19-2014 на 09:11
Моя милост аспик не знае какво е, но знае защо месото се желира...вари се с кости, които се разцепени...т.е. в костния мозък има желатин, който след охлаждане стяга....същият ефект има и приготвянето на месото в бульон от телешки кости, не с вода....
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Вижте какво се случва във Варна. Вижте бедствието, което отнася градът ни. http://vbox7.com/play:2601badc4a
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...47968544_n.jpg
Много моля, който има желание и възможност да прати смс с текст DMS VARNA на номер 17 777.
За желираното месо ... набутах месо в буркани и във фурната. Като престоят една вечер в хладилника се желира ;д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Искам да благодаря на Пирина за прекрасната рецепта за цитронада. Домашните много я харесаха, сега се изстудява и до довечера ще е готова напълно за консумация. Направих я с газирана вода, защото дядо ми си има бтилка за газиране и стана прекрасна, чак сама си ръкоплясках.
Някакви изпитани и лесни рецепти с пилешко (гърди,бутчета)? Започвам НВД и се очаква 2 месеца да ям еднообразно, освен ако не се стегна и не понауча някои неща.![]()
http://goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=282
Снощи го правих и стана адски вкусно! Готвих го 90 минути и стана супер крехко. Смятам, че ще стане ок и с гърдиИ с малко повече пащърнак, за първи път ядох и много ми хареса.
Аз по принцип чиста газирана вода не пия, защото ми е гадна, но в ей такивадомашни безалкохолни си трябва.
Най-ужасното е, че мнго я харесаха в нас и купешката и заведенската едва ли ще я пропият пак. :д Щастливо ми е.
А пък мацката на диета да пробва - пилешко със сирена, печено и със разни сосчета (мисля си за бешамел), на тиган със зехтин и зеленчуци, на роленца, по китайски със ориз и зеленчуци, мисля дори са ми правили панирано пиле като в KFC.
Е, добре, как ДИЕТА ти се връзва със сирена и гадни брашнени сосове??
Безумно вкусна и лесна рецепта за пилешко - правиш марината от 2 с.л. бяло вино, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. соев сос, скилидка чесън, 1 ч.л. настърган джинджифил и щедра супена лъжица мед. Накисваш пилешки бутчета - ама само долната част, без кълката, за 6-8 часа. Вадиш, овалваш в сусам и печеш в тавичка, в която си наляла маринатата плюс малко вода.
РАЗКОШНО Е!! Наричам ги "боздуганчета с мед и сусам".
Иначе съм фенка и на просто изпечени бутчета в бира.
А оня ден каква салата ядох в Хепи, лелеееее, няма да мирясам, докато не я докарам същата! Суров спанак, киноа, печени чушки, варено яйце + соево-горчичен дресинг. НЯМА ТАКАВА ВКУСОТИЯ, взе ми ума!
Хора, ВЪПРОС:
Трябват ми пикантни/лютиви рецепти! Подозирам, че ще е най-лесно да са месни ястия, но приемам всякакви идеи.
Не знам каква точно ти е дефиницията на лютиви/пикантни, но аз си правя редовно нещо, подобно на това, което описа, но добавям някои неща.
Не обичам много бутчета, затова си взимам охладено пуешко и без това е по- сухо някак. Нарязвам ги на паралелепипедчетаи ги кисна в доматен сос, лют червен пипер, една подправка за скара на Пикантина, соев сос/уорчестър, настъргана кора от лимон иии моето любимо табаско
. После ги слагам в тигана с малко масло или в краен случай олио (мразя зехтин) да се запържат с малко лук, вадя ги, овалвам отново в Пикантината+черен пипер+червен (само в самите подправки този път) и ги връщам в тигана, понеже маслото не е като олиото да ги напои хубаво, става нещо като коричка от подправките хахаха ии накрая им капвам отново по една капка табаско от 2те страни, което попива в самите подправки.
Дано разбра от нескопосаното ми обяснение в просъница :Д Осезаемо люти ми се получават.
Последно редактирано от therichbitch : 06-23-2014 на 11:09