.
Отговор в тема
Страница 71 от 198 ПървиПърви ... 216167686970717273747581121171 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 751 до 1 775 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    коки, ако живеехме заедно, щяхме да имаме чували с кокос
    вкъщи никой не обича ;/

  2. #2
    Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Регистриран на
    Jan 2009
    Мнения
    2 192
    Оле О.о
    Ние оообожаваме :д
    Весииии

    Една Любов, Една Борба, Един Отбор


  3. #3
    Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    Регистриран на
    Apr 2010
    Мнения
    5 734
    Коколино, тебе те знам, че имаш як вкус, затова ще пробвам да направя сладоледа. :3

    Бтв Лин, домата наистина е плод. :/
    Последно редактирано от fUcKsMiLe : 06-13-2014 на 00:25
    *сън*

  4. #4
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    http://youtu.be/xJppROMC7uU всичките неща ми допаднаха много

  5. #5
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    хора, майка ми е направила супер мулти зеленчукова супичка, има и тиквички!

  6. #6
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Какво сте се задрапали за тая риба с мляко-не знам
    мен пък риба като цяло не ми понася /освен филета,риба тон и сьомга, най-вече в суши/, какво да кажа? Никой да не яде риба, че има риск

    Хорааа, така ми се иска да направя някаква тортичка за рождения ден на нашите, ама няма да имам време
    Я препоръчайте нещо бързо, лесно, вкусно и ще помисля дали да я правя или да купя готова
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  7. #7
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    http://recepti.m.gotvach.bg/r-4042-%...80%D1%82%D0%B0
    препоръчвам, изпробвана е
    бърза, лесна, вкусна и добре изглеждаща :д
    пише, че е великденска, защото за украсата й се ползват натрошени шоколадиви яйца... тъй че си става за всякакви поводи :д
    аз обаче заместих шоколадовите яйца, със смлени лешници и отгоре наредих ягоди във формата на сърце
    иначе можеш да я сиропираш и с компот, аз реших с мляко, защото отгоре сложих плодове
    божествено става

  8. #8
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    и едно мерси не получих ;/

  9. #9
    Мега фен Аватара на strawberry88
    Регистриран на
    Aug 2011
    Мнения
    10 697
    galaxy29, убеди ме! Тази торта ще се пробва! хД

  10. #10
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от strawberry88 Виж мнението
    galaxy29, убеди ме! Тази торта ще се пробва! хД
    няма да сгрешиш
    особено, ако я направиш по моя начин :д


    коки, какви са тез желирани меса? ;/

  11. #11
    Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Регистриран на
    Jan 2009
    Мнения
    2 192
    Finally home!

    Нека готвенето запооочне! :Д
    Лятото хората не ядат манджи, пък аз се разбивам, понеже съм си удома :Д

    едит:
    как се желира месо? четох уж в нета, ама не схванах нищо ;д
    Последно редактирано от NqkfaNikakva21 : 06-18-2014 на 18:56
    Весииии

    Една Любов, Една Борба, Един Отбор


  12. #12
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Ами, с моите бегли познания за желираните меса си мисля, че си правиш аспик и после с него заливаш месото или пък варип месото в аспика, ддз, нещо такова трябва да е :Д

    http://www.tigan.bg/%D1%80%D0%B5%D1%...%BB%D0%B5-5693

  13. #13
    Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Регистриран на
    Jan 2009
    Мнения
    2 192
    Едно време бабите са правили месо в буркани. Та там се желирало само, без желатин. Такава технология ми трябва ;д Ама за домашни условия, де, за момента нямам казан да изварявам буркани
    Весииии

    Една Любов, Една Борба, Един Отбор


  14. #14
    Голям фен Аватара на Andjyy
    Регистриран на
    Oct 2011
    Град
    София
    Мнения
    914
    Цитирай Първоначално написано от NqkfaNikakva21 Виж мнението
    Едно време бабите са правили месо в буркани. Та там се желирало само, без желатин. Такава технология ми трябва ;д Ама за домашни условия, де, за момента нямам казан да изварявам буркани
    Охичкаааа Бабчето и сега прави,но не и знам технологията. Като малка направо обожавах да си хапвам от буркана направо Ще я попитам и ще пиша

  15. #15
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    ми, то принципно аспика се прави с разни крачета, уши и такива неща с хрущяли - в тях има желатин, но става много бавно и нямам представа как точно се прави
    Последно редактирано от Ewok : 06-19-2014 на 09:11

  16. #16
    Мега фен Аватара на AliceSw
    Регистриран на
    Aug 2006
    Град
    a place called home
    Мнения
    5 391
    Моя милост аспик не знае какво е, но знае защо месото се желира...вари се с кости, които се разцепени...т.е. в костния мозък има желатин, който след охлаждане стяга....същият ефект има и приготвянето на месото в бульон от телешки кости, не с вода....
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

  17. #17
    Голям фен Аватара на yolo..
    Регистриран на
    Aug 2013
    Мнения
    807
    Вижте какво се случва във Варна. Вижте бедствието, което отнася градът ни. http://vbox7.com/play:2601badc4a
    https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...47968544_n.jpg
    Много моля, който има желание и възможност да прати смс с текст DMS VARNA на номер 17 777.

  18. #18
    Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Регистриран на
    Jan 2009
    Мнения
    2 192
    За желираното месо ... набутах месо в буркани и във фурната. Като престоят една вечер в хладилника се желира ;д
    Весииии

    Една Любов, Една Борба, Един Отбор


  19. #19
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Искам да благодаря на Пирина за прекрасната рецепта за цитронада. Домашните много я харесаха, сега се изстудява и до довечера ще е готова напълно за консумация. Направих я с газирана вода, защото дядо ми си има бтилка за газиране и стана прекрасна, чак сама си ръкоплясках.

  20. #20
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Искам да благодаря на Пирина за прекрасната рецепта за цитронада. Домашните много я харесаха, сега се изстудява и до довечера ще е готова напълно за консумация. Направих я с газирана вода, защото дядо ми си има бтилка за газиране и стана прекрасна, чак сама си ръкоплясках.
    и ние вкъщи имаме бутилка за газиране от едно време, ама си стои забутана в шкафа :д
    аз като малка я мислех за пожарогасител хахахха

  21. #21
    Някакви изпитани и лесни рецепти с пилешко (гърди,бутчета)? Започвам НВД и се очаква 2 месеца да ям еднообразно, освен ако не се стегна и не понауча някои неща.

  22. #22
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Цитирай Първоначално написано от Speedz Виж мнението
    Някакви изпитани и лесни рецепти с пилешко (гърди,бутчета)? Започвам НВД и се очаква 2 месеца да ям еднообразно, освен ако не се стегна и не понауча някои неща.
    http://goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=282

    Снощи го правих и стана адски вкусно! Готвих го 90 минути и стана супер крехко. Смятам, че ще стане ок и с гърди И с малко повече пащърнак, за първи път ядох и много ми хареса.

  23. #23
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Аз по принцип чиста газирана вода не пия, защото ми е гадна, но в ей такивадомашни безалкохолни си трябва.
    Най-ужасното е, че мнго я харесаха в нас и купешката и заведенската едва ли ще я пропият пак. :д Щастливо ми е.
    А пък мацката на диета да пробва - пилешко със сирена, печено и със разни сосчета (мисля си за бешамел), на тиган със зехтин и зеленчуци, на роленца, по китайски със ориз и зеленчуци, мисля дори са ми правили панирано пиле като в KFC.

  24. #24
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    А пък мацката на диета да пробва - пилешко със сирена, печено и със разни сосчета (мисля си за бешамел), на тиган със зехтин и зеленчуци, на роленца, по китайски със ориз и зеленчуци, мисля дори са ми правили панирано пиле като в KFC.
    Е, добре, как ДИЕТА ти се връзва със сирена и гадни брашнени сосове??

    Безумно вкусна и лесна рецепта за пилешко - правиш марината от 2 с.л. бяло вино, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. соев сос, скилидка чесън, 1 ч.л. настърган джинджифил и щедра супена лъжица мед. Накисваш пилешки бутчета - ама само долната част, без кълката, за 6-8 часа. Вадиш, овалваш в сусам и печеш в тавичка, в която си наляла маринатата плюс малко вода.
    РАЗКОШНО Е!! Наричам ги "боздуганчета с мед и сусам".

    Иначе съм фенка и на просто изпечени бутчета в бира.

    А оня ден каква салата ядох в Хепи, лелеееее, няма да мирясам, докато не я докарам същата! Суров спанак, киноа, печени чушки, варено яйце + соево-горчичен дресинг. НЯМА ТАКАВА ВКУСОТИЯ, взе ми ума!

    Хора, ВЪПРОС:
    Трябват ми пикантни/лютиви рецепти! Подозирам, че ще е най-лесно да са месни ястия, но приемам всякакви идеи.

  25. #25
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Трябват ми пикантни/лютиви рецепти! Подозирам, че ще е най-лесно да са месни ястия, но приемам всякакви идеи.
    Не знам каква точно ти е дефиницията на лютиви/пикантни, но аз си правя редовно нещо, подобно на това, което описа, но добавям някои неща.
    Не обичам много бутчета, затова си взимам охладено пуешко и без това е по- сухо някак. Нарязвам ги на паралелепипедчета и ги кисна в доматен сос, лют червен пипер, една подправка за скара на Пикантина, соев сос/уорчестър, настъргана кора от лимон иии моето любимо табаско . После ги слагам в тигана с малко масло или в краен случай олио (мразя зехтин) да се запържат с малко лук, вадя ги, овалвам отново в Пикантината+черен пипер+червен (само в самите подправки този път) и ги връщам в тигана, понеже маслото не е като олиото да ги напои хубаво, става нещо като коричка от подправките хахаха ии накрая им капвам отново по една капка табаско от 2те страни, което попива в самите подправки.

    Дано разбра от нескопосаното ми обяснение в просъница :Д Осезаемо люти ми се получават.
    Последно редактирано от therichbitch : 06-23-2014 на 11:09

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си