- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
пробвах се да направя пържени яйца и не ми се получи :Д :Д
Снощния десерт:
http://store.picbg.net/pubpic/7D/ED/...6def0e7ded.jpg
плодов кейк със сметана
Welcome to the Jungle...
Кекс с нектарини и череши:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...99d793011ba20c
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...2036fcbe2d6053
http://imageshack.com/a/img842/8277/99m5p.jpg - Плетени содени хлебчета
http://imageshack.com/a/img849/7996/mp9k.jpg - Торта Дъга
Обожавам да готвя разни интересни неща... кара ме да се чувствам жива... обичам да творя.. страхотно е![]()
Рецептата е съвсем елементарна,но отнема много време ;д
Иначе не помня какъв беше кремът в оригиналната рецепта, но аз използвах от онези пудинги на д-р Йоткер и се получи доста по-вкусно ;д
Тия торти-дъга винаги са ми се стрували не-толкова-вкусни-колкото-изглеждат. Вярно ли мисля? :о
мда, все едно да ям мляко с натрошени водни боички вътре
малкото диваче - сестра ми, става на 18 и й направих торта
http://i.imgur.com/fnVC1oJl.jpg
по оназ рецепта, която бях давала е
благодаря
ето я и нарязана вече http://i.imgur.com/lQ1r0sKl.jpg
та... представи си, че е за теб :д
Да си наспамя to-do листа:
1. Салата на Хепи със спанак, киноа, варено яйце, печени чушки, домати и соево-горчичен дресинг. НЯМА такава хармония от вкусове!
2. Хрупкави сладки картофи на фурна - ще се съчетаят с гуакамоле. Наистина звучи адски вкусно. - http://beautifulpicturesofhealthyfoo...ly-sweet-fries
3. Салца от манго и праскова - звучи идеално за wrap или просто върху малко зелении като салатка. - http://www.averiecooks.com/2014/06/t...ngo-salsa.html
4. Смути от киви, авокадо и банан ми се вижда идеална идея, ако на някой му дойде гениалната идея да ми сложи лекция от 8.30 следващия семестър! - http://gringalicious.com/healthy-tro...moothie-vegan/
5. Никога не отказвам десерт с лимон. http://www.averiecooks.com/2013/01/t...emon-bars.html
Или мъфинчета: http://www.averiecooks.com/2014/01/l...-frosting.html
6. Усещам как това ще покорява сърца, адски нетипично съчетание, никога не би ми хрумнало да използвам бутер тесто по този начин - http://www.averiecooks.com/2012/01/a...-pastries.html
7. Луднала съм по тиквички напоследък - http://foxeslovelemons.com/miso-glaz...lled-zucchini/, а сладко-соленото съчетание си е класика в жанра!
8. Това изглежда занимавка, ама едва ли е толкова трудно - http://www.averiecooks.com/2014/06/b...-pie-bars.html
9. Бананово-боровинков сладкиш - http://www.averiecooks.com/2014/04/b...ry-butter.html. Отсега усещам как ароматът ще е страхотен!
Така... блогът на мацката е един път, обожавам да чета обясненията към рецептите, но да се върнем към по-здравословните нещица:
10. Сурови бисквитки с овесени ядки - http://beautifulpicturesofhealthyfoo...favorite-snack. Само стафиди им липсват.
11. Готина здравословна закуска за по-разточителните дни - http://beautifulpicturesofhealthyfoo...a-twist-to-the
12. Още една - http://theeverydayveggie.com/strawbe...kfast-parfait/
Освен горния блог си записах и този в любими - http://theeverydayveggie.com/
После вегетарианците нямало какво да ядат. В издирване на рецепта за бургер от боб съм.
няколко резенчета масло най-отгоре, както и в/у тестото, вършат същата работа
Хора едно въпросче имам ... Трябва ми тесто за да си направя пица,та в магазина има едно тесто пише ''Тесто за мекици'' ,дали става то или не ... ?
най-вкусно става когато си го направиш сам, трябват ти 1-2 пакета брашно и мая за хляб(по-лесно се работи със сухата, препоръчвам ти френската "saf-instant"), значи за една пица отива 250г. брашно или една четвърт от 1кг. пакет брашно, ако използваш мая на калъп (с която хлябът става най-вкусен), трябва да я разтвориш във вода с малко захар и след това да я прибавиш към брашното с достатъчно вода (спазвай пропорциите(40-50г за 1кг брашно) - не е препоръчително да се слага твърде много мая), ако ползваш суха, трябва да я изсипеш директно в брашното, да го размесиш добре преди да започнеш да наливаш вода, препоръчително е също така да размесиш брашното със сол преди месенето, след това трябва да месиш докато се получи меко тесто, предварително си приготви отделна купчинка брашно в чиния за да взимаш от него когато започне да лепне - с него трябва да поръсваш плоскостта върху която месиш, тестото и дланите си за да не се лепи, след като се омеси, поръси го с брашно и го постави в някакъв дълбок съд поръсен с брашно, остави го да втаса за 1-2 часа на стайна температура, след това отново го размеси и вече ще бъде готово за готвене
Последно редактирано от npp : 07-03-2014 на 10:44
Абе само на мен ли мангото ми мирише на терпентин ? Ям го сурово , нарязано на парченца и имам чувството че вдишвам някакви смолисти изпарения. Пасирано с добавени други работи за дресинг на салата - да , ама самостоятелно ми мирише на боя и това е , не можа да ми хареса.
с манго не ми се е случвало, но пък съм попадала на други купени плодове и зеленчуци с вкус и миризма на лаборатория, ябълки най-често ;/
дай рецептата за тортата, която последно пусна :д
Сори че я забравихhttp://prikachi.com/images/856/7392856V.jpg
Слоеве от долу на горе:
1. 4-500гр. фурми без костилки (пресни!) + 2 пакета сушени смокини без дръжките - в блендера на "тесто"
2. Резени нектарина
3. Крем от 4 замразени банана + 300 гр. накиснато кашу + чаша бадемово мляко + ванилова пръчица
4. Резени нектарина
5. Крем "глазура" уникално вкусна от 200гр. ягоди + 10-тина фурми
6. Резени ягода
В хладилника за 4-5 часа да стегнат кремовете - никакъв фризер.
Ами да , то идеята е да е веган сурова торта. При мен не е съвсем сурова , защото бадемовото мляко е купено , но ако си направиш сам бадемово , или друго ядково мляко , става сурова. Тази техника още ми е непозната
Ако се прати по куриер ще получите една омазана розово-плодова пихтия хаха![]()
мерси
може да я пробвам, обаче с краве мляко ии не обичам фурми и смокини в големи количества, та и тях може да заместя