- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Тори, една приятелка прави тортата с кроасаните и крем-карамела за някои специални поводи и става разкошна, всички са много очаровани винаги :Д
съветвам те обаче да я направиш веднъж по-рано, за да видиш дали ти се получава рецептата (каквато и да е торта)..
Мерсиии, ще поровя още малко и ще реша. Определено звучи добре.
За съжаление нямам снимки (фотоапарата нещо се ебава), иначе тортата стана.Блата ми малко прегоря отгоре, но след като го намазах с крема не си личешеА и нямаше вкус на изгоряло .. Направи я няма да сгрешиш
Само ще те посъветвам да наглеждаш блата ( ако го правиш сама), защото моя уж не беше готов,оставих го без надзор за 5,6 минути и като го извадих вече беше започнал да прегаря
![]()
Търся предложения за бързи закусчици от сорта на бухти, мекици, курабийки и подобни, че започнах да се изчерпвам. Може би нещо, което се замесва от предната вечер. Без претенции за сладко или солено. Идеи?
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
аз си купувам едни готови питки за малки пици.. на предната страница пуснаха едни пици - подобни са питките.. и примерно аз си запържвам някакъв колбас,маслини и още нещо можеш да сложиш и това го пържа леко и после добавям лютеница и продължавам докато не се сгъсти.. слагам на питката,натрошавам сирене - може и домат да си сложиш,слагам във фурната за малко и като го извадя отгоре и малко кашкавал и готово.. пицата ми е готова за 15 мин. ако фурната е зарята... то е колкото питката да омекне...
Попринцип с бутер тесто има много вкусни закуски, които са лесни.
Първия вариант е бутерки с кренвирши
Продуктите са :
1 пакет бутер тесто
4 кренвирша
червен пипер
чубрица
1 яйце
Разточваш леко (и много внимателно) бутер тестото и го режеш на еднакви квадрати.Режеш кренвиршите с дължината на квадратите.В единия край на квадрата слагаш кренвирша,поръсваш с чубрица и червен пипер и завиваш. В тавичка предварително намазана с олио или застлана с хартия за печене нареждаш бутерките,намваш отгоре с яйцето и печеш, докато не бухнат и не порозовеят.
Втория вариант е:
Трябва ти 1 пакет бутер тесто,300 грама колбас,200 гр. лютеница.
Разтилаш тестото върху масата и го нарязваш на правоъгълничета (гледай да не са много малки или много големи),намазваш ги отгоре с лютеница,нарязваш колбаса на лентички и го слагаш върху лютеницата.Завиваш на пурички и ги слагаш в предварително намазана с олио тавичка (за да не загорят от долу). Печеш докато не порозвеят и не бухнат. Семейството ги обожава!!
Палачинки правя през ден-два, и те са в кюпа с останалите омръзнали ми закуски.
Тези лангиди за първи път ги чувам - вкусни ли са? Става ли да се топкат в мед, примерно? Или да се мажат с топено сиренце? Май ще ги пробвам.
А "миленки" или милинки? Защото за миленки не съм чувала, но пък аз и "бургазлийка" не бях яла, ама ми се случи. Но виж, милинки не съм опитвала да правя все още, може да се пробвам.
Мерси за хубавите идеи.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
лангидите са ми подобни на бухтички, със сиренце, топено, саламурено, кашкавал, лютеница, мед, сладко..с всичко ми вървят :Д
милинки имах предвид, да, не бях сигурна как се пише, че тук различно го чувам, и с и, и с е..
сандвичи с яйце и сирене на парти грил ? принцеси (странджанки) ?
тези сандвичите с яйцето баба ми ми прави много често като съм при нея и на мен много ми харесват :3 а и са супер бързи
мисля , че ще станат и на фурна, в случай че нямате парти грил :3
друга идея, не от този тип : макарони/кускус със сирене/кашкавал ; бързо стават, ако не друго
а аз откакто си купихме сандвич-мейкър се родих; сутрин , ако не ми се занимава, един сандвич мятам и съм готова, супер бързо става и е много по-вкусно отколкото обикновените сандвичи
виж и гофрети стават за закуска , но ако имаш гофретник (а ако нямаш и решиш да си купуваш-гледай за три в едно-тата-сандвич-мейкър, гофретник и за тригълни сандвичи, по-удобни са, а и няма нужда да си купуваш три отделни уреда, просто взимаш един с приставки и воала )![]()
TheBeliever
Мъфини със сирене
Необходими продукти
2 ч.ч. брашно - 1 бяло, 1 царевично
1 и 1/2 ч.ч. натрошено сирене
2/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. + 2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода
2 бр. яйца
ким и настърган кашкавал, маслини по желание
Пресейте брашното в купа. В друга купа разбийте яйцата, киселото мляко, содата и олиото. Добавете брашното към мократа смес и след това сложете сиренето, ако обичате - и маслини. Поставете хартиена кошничка във всеки отвор (или намажете с масло и поръсете с брашно). Разпределете тестото до 3/4 от височината на отворите. По желание отгоре може да поръсите с малко ким или настърган кашкавал. Печете около 20-25 минути в предварително загрята до 180 С фурна. Извадете от фурната, охладете за около 5 минути и извадете кексчетата от формата.
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Аз не съм от най-сръчните в кухнята, но долу-горе ми се получават нещата. Препоръчвам ви тази рецепта за пиле с гъби и сметана. От първия път ми се получи и е много вкусна.![]()
let them have the
stage
so long
as I need not be
in the
audience.
Пълна скръб съм кухнята, единственото, което мога са пържени картофи и варени/пържени яйца. Иначе съм правила опити да готвя. Последният безуспешен опит беше някаква рецепта за пълнени картофи на фурна, които веднага след като ги пробвах, заминаха в кофата![]()
Не съм сигурна дали съм го споменала, обаче пробвали ли сте запечени броколи с няколко вида сирена? Сууупер вкусно е.
Everything changes, but beauty remains ...
^аз ги правя задушени в тиган...много по-яки са - остават хрупкави и не са толкова сухи
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Обожавам неща със сирена. Ненавиждам броколи. Сигурна съм, че ако ги обичах, щеше супермного да ми хареса.
Аз май тоя петък (оформя ми се като тенденция, хаха) ще направя едно пиле с ориз, едни мъфини (вероятно ябълкови) с цветничка глазурка и още нещо, но се чудя какво. Запеканка ли някаква, нещо постничко ли, крем супа ли...
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-26-2012 на 20:52
И аз мразя броколи, но това е вкусно, повярвай :Д Дори няма вкус на броколи, а по-скоро на ...сирене. Обожавам и аз всякаки сирена, мисля, че ще ти хареса. Аз си го правя с повече сирена, абе много е вкусно. Даже май има вкус по-скоро на ...чушки(които аз мразя,де, но определено не ми беше гадно това).
Не мога. Мирише ми отвратително дори по време на готвене... Супермалко неща не ям, това е едно от тях. Спанака го обичам суров, под друга форма - не, но броколите не мога да ги гледам.
Ооо, ще взема една домашна пица да направя... или някакъв тарт.
Направи пицата с няколко сирена :Д Ох, много съм досадна с тия сирена, но това ми е любимата пица :Д
Ооо, обожавам, обаче мъжо е много месояден :д Мога да направя компромис: селска пица - няква мръвка (не много ароматна), синьо сиренце, моцарела, кашкавал, лук, домат, маслинки. Готиното е, че хлебопекарната ще свърши досадната и времеемка работа по тестото вместо мен. :д
И си харесах и това - http://iliotalk.blogspot.com/2010/10/blog-post.html. Маслено тест но може да се прави в хлебопекарна, а времето ми е ограничено, за да го меся. Вярно, че не иска много, но все пак... Вариант е да се направи с бутер тесто.
Сефте попадам на мъжки кулинарен блог.
Започва с някви размисли за живота, което е иновативен подход:
http://blogovoditel.com/users/iliota...68/?page_num=1 - Това не е лошо, ама иска пържене, а вкъщи избягваме.Едно от най-ценните неща, на които ме е научила майка ми е да не разчитам на никого. До ден днешен всеки път, когато мързелът застрашително започва да взема надмощие над поведението ми, в главата ми прозвучава гласът й: "Имаш си ръчички, имаш си и крачета...". Да, определено не й е било лесно да върти домакинството с трима мъже, първичната реакция на всеки от които е да си опъне краката на фотьойла и да гледа телевизия, докато всичко останало се върши "от само себе си".
http://iliotalk.blogspot.com/2011/06/blog-post.html
http://iliotalk.blogspot.com/2011/01/blog-post_13.html
Оле, ужас, само месо гледам :д
http://iliotalk.blogspot.com/2010/05/blog-post_19.html - и едни уж здравословни овесени бисквитки <3
Нещо съм се запалила по шоколада и тея дни седях и се чудих кво се съм правила.Ей сега преди секунди се сетих -БОНБОНИ!!
Таа ако някой е правил шоколадови бонбони и са се получили добре (и са били вкусни) да драсне една рецепта да пробвам и аз
Ето подобни :
![]()