
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
ахахаххаха:Д
ха:Д
аз обичам крем супички. чак до бебешки пюренца не съм стигнала //спомням си, като брат ми беше бебе, как любимата манджа на майка ми беше телешко варено - защото вареше лука, морковите, картофите и телешкото цели, без да ги реже. и после правеше част на пюре, а останалото си оставаше така:Д
но супичка става почти от всичко, та, да <3
//искам тиква да ми донесат сега, да видят люта супичка и нежен пай.
радвам се, че не съм сама :Д TheDevilInMe, кое е най-вкусното бебешко пюре?
какви крем супички обичаш, Блаб? аз съм правила (и въобще яла) само най-обикновена картофена и една от броколи.
cuz I swear, I don't care ... ;]]
аз пък обичам всякак, защото не съм еднообразна като вас![]()
хареса ми рецептата за австрийската торта от синеочка и маслените сладки на блаб и галетът на нели също
и имам въпроси
нали за тарта тестото по принцип си е хрупкаво като бисквитка, а не е пандишпанено?
и ако направиш маслено тесто с пълнозърнесто брашно, по-твърдо ли става отколкото с бяло?
и голям фал ли е, че забравих да надупча с вилица тестото преди да го опека? то нали и иначе си попива от крема ;/
вчера правих тарта за рождения ден на майка ми
изглежда ужастно, но беше разкошна на вкус, много се хареса
рецептата я споменах в менюто
ето и снимки :д
http://i.imgur.com/60rcOoF.jpg
http://i.imgur.com/z7r0DvC.jpg
Последно редактирано от galaxy29 : 09-08-2014 на 19:02
То не се надупчва за да попие крема, бе. :Д Аз си мисля, че се надупчва, за да не се издуе самия блат и да стане неравен, а да си остане гладък. :Д
Нда, затова се дупчи.
Пък вие като си правите кишове печете ли блата преди това или директно с плънката?
тъй ли
хахахаххаха
ами на мен въпреки това си ми остана равно
а вие закривате ли с фолио и поръсвате ли отгоре с бобени зърна, че да не се вдигне, както прави рудолф? :д
'щото аз закрих, ама ми се струва, че същото щеше да е и ако не бях
как ще се вдигне, като няма набухвател в масленото тесто :д
Последно редактирано от galaxy29 : 09-08-2014 на 19:25
по-твърдо е, да
не мога да ти отговоря за пълнозърнестото брашно
единствения път, когато съм готвила с такова беше за едни хлебчета, като замених половината бяло и станаха не много хубави :/
пък да си покажа овесените блокчета от днес
вкусни са, обаче ще заменя тиквеното семе с някакви ядки и може да ги поръся с шоколад другия път
http://i.imgur.com/ENRBh64.jpg
http://i.imgur.com/4zgG5dI.jpg
http://goodfood.bg/?go=recipes&p=det..._recipeId=3202
Аз лично процедирам различно - понякога го пека, понякога не. Но май ми харесва повече, ако е предварително изпечен.
и аз така се почувствах ;/
майка ми пък каза, че тотално съм изперкала
Иначе да, това с бобените зърна се прави също, за да не се надигне, но не го правя, по-лесно е това с надупчването. :Д Не знам защо, но бухва, аз веднъж правих тарталетки и бях забравила да надупча тестото и се беше надигнало и нямаше особено много място за крема. :Д
Искам да направя нещо сладко, дайте предложения. Да е много креместо, но да не е само крем. :Д
Шарлота ми напомни за Павлова, така че ще е Павлова, утре поне. В петък може и Шарлота да направя. :Д
ето по тази рецепта
http://luluto.blogspot.com/2014/06/blog-post.html