.
Отговор в тема
Страница 9 от 198 ПървиПърви ... 56789101112131959109 ... ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    anonymous708973
    Guest
    Оо, и аз съм майсторка на пататника

  2. #2
    Момичета (и момчета), да ви споделя какво измайсторих снощи за десерт. Наричам ги ореховки и много ги правя особено около Коледа. Стават много бързо и моите в къщи ги обожават Ето рецепта:

    125 гр. масло
    1 ч. ч. брашно
    2 с. л. захар
    1 ванилия
    1 ч. ч. смлени орехи
    1/4 ч. л. сол , пудра захар за овалване

    Приготовление :
    Смесете всички продукти / без пудрата захар / и оформете от получената хомогенна смес топки с големината на орех. Получените топки се пекат в предварително загрята фурна на 200 гр . за около 15 минути. Докато са още топли се овалват в пудрата захар.

  3. #3
    anonymous708973
    Guest
    А стават ли такива лепкави като истински?

    И колко броя излизат? Снимка имаш ли?

  4. #4
    Супер фен Аватара на someonerandom
    Регистриран на
    Jun 2009
    Мнения
    1 710
    Правя спагети Choice!!
    Като цяло имам някакви основни умения като спагети(не Choice ),яйца,всякакви месни продукти,сандвичи и подобни,колкото да оцелея,докато съм сам в нас за повече време,обаче не мога да се оправя с нищо по-сериозно
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

  5. #5
    Мега фен Аватара на fenkaaa
    Регистриран на
    Jul 2009
    Мнения
    3 416
    Леле,откога не бях влизала в този раздел,изобщо забравих,че имам тема,а то я гледай какво станало Честно казано за сега няма да използвам книжки и гугъл за някои рецепти,докато не изпробвам повечето от тук

  6. #6
    Мега фен Аватара на fenkaaa
    Регистриран на
    Jul 2009
    Мнения
    3 416
    Тъй като много от нас обичат дюнери,а и момчето по-горе спомена ще ви дам една рецепта за дюнер.Преди много ми се искаше да го направя,но като тези,които продават,а тайната била в мариноването на месото От тази рецепта гледах аз,заповядайте.

    Има два варианта. Първият е да мариноваш месото за да мирише така както в купешкият дюнер. Другият вариант е да сложиш подправките в соса (това е бързият вариант, ако изведнъж решиш да го правиш, че иначе трябва време за мариноване на месото). Всъщност крайният вкус е един и същ и при двата варианта.

    За мариноване на пилето: накисваш го в смес от вода, няколко лъжици оцет, малко бяло вино и следните подправки: щипка индийско орехче, няколко семенца карамфил 5-6 примерно, щипка чер пипер, няколко щипки кимион, няколко щипки канела. По нета в рецептите има и още подправки, но тези са напълно достатъчни за да докараш вкуса на Мимас. Трябва да кисне поне 2-3 часа,през това време може да опържите картофите.

    Соса се прави така: кофичка кисело мляко + 2-3 лъжици майонеза + смачкан чесън + сол.

    Ако го правиш по бързата процедура, слагаш канелата, карамфила, индийското орехче, кимиона и чер пипера в една кофичка кисело мляко + чесън + 2-3 лъжици майонеза + сол.


    А ето и рецепта за питки,от тези,които са като палачинки.

    За тестото трябва 180г. брашно,сол 1 ч.л, дори половинка ще е добре и 100мл топла вода.Омесва се тестото и се оставя за 15 мин в хладилника.След това се разделя на топки,с големината на яйце,разточва се на много тънко и се пече на сух загрят тиган за около 1мин и от двете страни.

  7. #7
    Мега фен Аватара на fenkaaa
    Регистриран на
    Jul 2009
    Мнения
    3 416
    Тъй като много от нас обичат дюнери,а и момчето по-горе спомена ще ви дам една рецепта за дюнер.Преди много ми се искаше да го направя,но като тези,които продават,а тайната била в мариноването на месото От тази рецепта гледах аз,заповядайте.

    Има два варианта. Първият е да мариноваш месото за да мирише така както в купешкият дюнер. Другият вариант е да сложиш подправките в соса (това е бързият вариант, ако изведнъж решиш да го правиш, че иначе трябва време за мариноване на месото). Всъщност крайният вкус е един и същ и при двата варианта.

    За мариноване на пилето: накисваш го в смес от вода, няколко лъжици оцет, малко бяло вино и следните подправки: щипка индийско орехче, няколко семенца карамфил 5-6 примерно, щипка чер пипер, няколко щипки кимион, няколко щипки канела. По нета в рецептите има и още подправки, но тези са напълно достатъчни за да докараш вкуса на Мимас. Трябва да кисне поне 2-3 часа,през това време може да опържите картофите.

    Соса се прави така: кофичка кисело мляко + 2-3 лъжици майонеза + смачкан чесън + сол.

    Ако го правиш по бързата процедура, слагаш канелата, карамфила, индийското орехче, кимиона и чер пипера в една кофичка кисело мляко + чесън + 2-3 лъжици майонеза + сол.


    А ето и рецепта за питки,от тези,които са като палачинки.

    За тестото трябва 180г. брашно,сол 1 ч.л, дори половинка ще е добре и 100мл топла вода.Омесва се тестото и се оставя за 15 мин в хладилника.След това се разделя на топки,с големината на яйце,разточва се на много тънко и се пече на сух загрят тиган за около 1мин и от двете страни.

    Остава само вие да изберете какво ще съдържа плънката,освен месо,картофи и сос.

  8. #8
    Повече от фен Аватара на Game_Fan98
    Регистриран на
    Aug 2012
    Мнения
    357
    Ами май е същото.

    Ето и рецептата ми за плънка:

    Тъй като нямам шиш с месо вкъщи направих така

    За месото:

    Взимате една пилешка пържола.
    Слагате я за най-малко 12 часа в следната марината:

    олио,оцет,сол,черен пипер и чубрица и индийско орехче.

    После задължително в хладилника.

    След това я изпичате.Тъй като съм в апартамент и нямам скара я направих на грил
    тиган.
    После нарежете месото на кубчета.

    Картофките са по-вкусни когато са бланширани,но ако не можете да намерите-
    и с обикновени става вкусно.

    Нарежете картофките на кубчета.

    Киселите краставички ги нарежете на не много едро.

    И сега най-важното-слагате пилето,картофките и киселите краставички
    в питката.Завивате питката и слагате малко чеснов сос.

    И готово!

    П.С.-Сервирайте с една чаша айран.


    До fenkaaa:
    Аз си купих соса и питките,но другия път ще пробвам домашно.

    Може маринатата да е ваша,но аз тази я знам от майка си.

  9. #9
    Супер фен Аватара на paradosou
    Регистриран на
    Jan 2012
    Мнения
    2 413
    Желаещи да ми предложат някакъв по-нестандартен/екзотичен сос за спагети?

  10. #10
    Цитирай Първоначално написано от paradosou Виж мнението
    Желаещи да ми предложат някакъв по-нестандартен/екзотичен сос за спагети?
    Една моя приятелка яде спагетите със сирене и забележи КИСЕЛО МЛЯКО. По-нестандартно здраве му кажи.
    Виж на какво попаднах http://www.beu.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86...-news6328.html номномном
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

  11. #11
    Мега фен Аватара на AliceSw
    Регистриран на
    Aug 2006
    Град
    a place called home
    Мнения
    5 391
    домашно песто - смлени ядки /фъстъци, бадеми, кашу - печени - 1 малък пакет към 50гр/ с босилек /други зелениии, ако ядете - евентуално риган, мащерка/ накълцан мн ситно, зехтин поне 50 мл - сурово пресован, сол, чесън, горчица/ лют сос или чушка
    (за по-мързеливите - направо смляно на майонеза с пасатора всичко - може да има индийско орехче, )

    сос с пресни домати и маслини - в тиган слагаш мнооого зехтин /поне 100 мл/ в него се изсипват маслини и гъби /поне по 300 гр обезкостени и нарязани/ и се пържат 10-тина минути (според гъбите - най-добре да са горски - кладница примерно, и с печурки става, но не е толкова яко) после се слагат пресни домати (обелени, без семки, нарязани на кубчета), подправки на вкус (черен пипер, индийско орехче, кимион, босилек, сол) още 2-3 минути се оставят в тигана и вътре се изсипват сварените спагети

    и на двете може да се сложи твърд кашкавал/ сирене...и в двата соса може да се сложи и пармезан на прах/ настърган - не знам как се води - тея от кутиите в супермаркетите (най-ароматни са)
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

  12. #12
    anonymous708973
    Guest
    Въпрос:

    http://honeyandmilk2.wordpress.com/2...8%D0%BD%D0%B8/

    В тази рецепта какъв алкохол се слага според вас? Дали може да е бакарди? Или да използвам Малибу (кокосов ликьор) - той повече ме кефи като идея, ама май ще се бие вкусово с ванилията и с канелата?

  13. #13
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Според мен ще стане с пина колада или нещо такова по-меко. Така че малибуто е добър избор, въпреки кокоса : )
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  14. #14
    Кокоса според мен отива на ванилията и канелата.


    Като стана въпрос, имате ли любим коктейл, ваша рецепта за коктейл или нещо такова? Нашият 8ми декември явно ще бъде вкъщи и сме решили да си правим коктейли Трябва и менюто да измислим..
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

  15. #15
    Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Регистриран на
    Sep 2010
    Мнения
    3 520
    Мохитото е готино и лесно, малко не му е сезон, но нищо :Д
    Мента на листа, лайм, кафява захар, 50мл ром, газирана вода, захарен сироп. Ако те интересува, мога да ти обясня как се прави.
    Everything changes, but beauty remains ...

  16. #16
    Да, сетихме се за това ... Или за кило Мартини Бианко, три кила джин и кило зелени маслини с пиперче ;д
    Я кажи точно как се прави ?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

  17. #17
    Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Регистриран на
    Sep 2010
    Мнения
    3 520
    M, първо режеш лайма на 8 или на 4, както ти е по-удобно и принципно става и с един лайм на чаша, но с два е по-яко :Д Намачкваш ги с нещо така, че да си пуснат сока, примерно с обатното на някой дървен нож. После слагаш малко кафява захар и 3-4-5-6 листенца от мента, колкото искаш и тях пак ги намачкваш, обаче съвсеееем леко, почти не ги натискаш. После слагаш 50мл. захарен сироп и пак толкова ром(и двете като цяло са на вкус, и с повече, и с по-малко става), слагаш лед и доливаш с газирана вода.
    Everything changes, but beauty remains ...

  18. #18
    1. с какъв ром е най-добре?
    2. ние ще си правим промишлени количества ;д направо в чашите ли да го правим както каза, или в някакъв голям съд и да си сипваме оттам после?
    3. захарният сироп е разтопена захар във вода, нали?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

  19. #19
    Супер фен Аватара на Irti
    Регистриран на
    Sep 2011
    Мнения
    1 512
    Kоктейли не пия, защото са ми твърде слаби и блудкави. Обожавам чистите силни алкохоли.

    Но съм си правил с приятели (не е коктейл точно) : 200гр домашно вино, 50 гр ракия, щипка черен пипер, щипка канела.

    Обожавам и грог (ама и то не е коктейл).

    Класическата рецепта за грог е: към сварен черен чай се добавя алкохол (ром, а може и водка) и се добавя захар. Пие се горещ.

    Надрънкаш десетина и си супер.

    Пийте си студена и зла ракия, заеби ги тия коктейли.

    Приятелка е първа със “Снежанка “ ,
    И не визирам таз на дядо Мраз !!!
    При мен върви и със луканка ,
    Направена от “ ДЯДО ПРАС “ .

    Ако си правиш сметка само за – “ ФАСОН “ ,
    Да “ лизнеш “ малко ,
    ВНИМАВАЙ много !!! – съставка има – анасон !
    Със сигуност ще ти хареса ,
    Като на Хенрих VIII – първата метреса !

  20. #20
    Нашето ще е женско парти ;д От всички ни никоя не пие ракия. Другите - защото им е силна, аз защото не харесвам аромата.
    Предпочитам бърбън по принцип, но сега сме се навили да си правим коктейли.. от много време го говорим това. Иначе грога ще го пробвам аз, мерси ;д добре ми звучи с тоя черен чай. И ако захарта е кафявааа ... ама от истинската кафява, не боядисаната.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

  21. #21
    Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Регистриран на
    Sep 2010
    Мнения
    3 520
    Мхм, по-добре да го правиш в топла вода(на котлона), че става значително по-бързо от колкото в студена :Д:Д Личен опит :Д
    Everything changes, but beauty remains ...

  22. #22
    Да да това ми е ясно, ама после трябва да го изстудим, че няма да е яко коктейл с топла вода. А и да не е мн гореща, да не се карамелизира. А за рома и за съда?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

  23. #23
    Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Регистриран на
    Sep 2010
    Мнения
    3 520
    Ми не ти препоръчвам да е в голям съд, щото леда ще се разтопи и ще се разводни.
    А рома... Ми принципно с Бакарди е най-добре, май имаше някакъв специален ром за мохитото, но му забравих името. Иначе с всякакъв става.
    Everything changes, but beauty remains ...

  24. #24
    Въпросът ми беше светъл, тъмен или кокосов, не за марка Иначе има едно, на което пише Мохито, ама то май е заготовка за Мохито с повече неща вътре, освен ром.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

  25. #25
    Мега фен Аватара на AliceSw
    Регистриран на
    Aug 2006
    Град
    a place called home
    Мнения
    5 391
    бял е ромът
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си