.
Отговор в тема
Страница 9 от 198 ПървиПърви ... 56789101112131959109 ... ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 4966

Hybrid View

anonymous708973
    Guest
    Оо, и аз съм майсторка на пататника

Момичета (и момчета), да ви споделя какво измайсторих снощи за десерт. Наричам ги ореховки и много ги правя особено около Коледа. Стават много бързо и моите в къщи ги обожават Ето рецепта:

125 гр. масло
    1 ч. ч. брашно
    2 с. л. захар
    1 ванилия
    1 ч. ч. смлени орехи
    1/4 ч. л. сол , пудра захар за овалване

Приготовление :
    Смесете всички продукти / без пудрата захар / и оформете от получената хомогенна смес топки с големината на орех. Получените топки се пекат в предварително загрята фурна на 200 гр . за около 15 минути. Докато са още топли се овалват в пудрата захар.

anonymous708973
    Guest
    А стават ли такива лепкави като истински?

И колко броя излизат? Снимка имаш ли?

Супер фен Аватара на someonerandom
    Правя спагети Choice!!
    Като цяло имам някакви основни умения като спагети(не Choice ),яйца,всякакви месни продукти,сандвичи и подобни,колкото да оцелея,докато съм сам в нас за повече време,обаче не мога да се оправя с нищо по-сериозно
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Мега фен Аватара на fenkaaa
    Леле,откога не бях влизала в този раздел,изобщо забравих,че имам тема,а то я гледай какво станало Честно казано за сега няма да използвам книжки и гугъл за някои рецепти,докато не изпробвам повечето от тук

Тъй като много от нас обичат дюнери,а и момчето по-горе спомена ще ви дам една рецепта за дюнер.Преди много ми се искаше да го направя,но като тези,които продават,а тайната била в мариноването на месото От тази рецепта гледах аз,заповядайте.

Има два варианта. Първият е да мариноваш месото за да мирише така както в купешкият дюнер. Другият вариант е да сложиш подправките в соса (това е бързият вариант, ако изведнъж решиш да го правиш, че иначе трябва време за мариноване на месото). Всъщност крайният вкус е един и същ и при двата варианта.

За мариноване на пилето: накисваш го в смес от вода, няколко лъжици оцет, малко бяло вино и следните подправки: щипка индийско орехче, няколко семенца карамфил 5-6 примерно, щипка чер пипер, няколко щипки кимион, няколко щипки канела. По нета в рецептите има и още подправки, но тези са напълно достатъчни за да докараш вкуса на Мимас. Трябва да кисне поне 2-3 часа,през това време може да опържите картофите.

Соса се прави така: кофичка кисело мляко + 2-3 лъжици майонеза + смачкан чесън + сол.

Ако го правиш по бързата процедура, слагаш канелата, карамфила, индийското орехче, кимиона и чер пипера в една кофичка кисело мляко + чесън + 2-3 лъжици майонеза + сол.

А ето и рецепта за питки,от тези,които са като палачинки.

За тестото трябва 180г. брашно,сол 1 ч.л, дори половинка ще е добре и 100мл топла вода.Омесва се тестото и се оставя за 15 мин в хладилника.След това се разделя на топки,с големината на яйце,разточва се на много тънко и се пече на сух загрят тиган за около 1мин и от двете страни.

Тъй като много от нас обичат дюнери,а и момчето по-горе спомена ще ви дам една рецепта за дюнер.Преди много ми се искаше да го направя,но като тези,които продават,а тайната била в мариноването на месото От тази рецепта гледах аз,заповядайте.

Има два варианта. Първият е да мариноваш месото за да мирише така както в купешкият дюнер. Другият вариант е да сложиш подправките в соса (това е бързият вариант, ако изведнъж решиш да го правиш, че иначе трябва време за мариноване на месото). Всъщност крайният вкус е един и същ и при двата варианта.

За мариноване на пилето: накисваш го в смес от вода, няколко лъжици оцет, малко бяло вино и следните подправки: щипка индийско орехче, няколко семенца карамфил 5-6 примерно, щипка чер пипер, няколко щипки кимион, няколко щипки канела. По нета в рецептите има и още подправки, но тези са напълно достатъчни за да докараш вкуса на Мимас. Трябва да кисне поне 2-3 часа,през това време може да опържите картофите.

Соса се прави така: кофичка кисело мляко + 2-3 лъжици майонеза + смачкан чесън + сол.

Ако го правиш по бързата процедура, слагаш канелата, карамфила, индийското орехче, кимиона и чер пипера в една кофичка кисело мляко + чесън + 2-3 лъжици майонеза + сол.

А ето и рецепта за питки,от тези,които са като палачинки.

За тестото трябва 180г. брашно,сол 1 ч.л, дори половинка ще е добре и 100мл топла вода.Омесва се тестото и се оставя за 15 мин в хладилника.След това се разделя на топки,с големината на яйце,разточва се на много тънко и се пече на сух загрят тиган за около 1мин и от двете страни.

Остава само вие да изберете какво ще съдържа плънката,освен месо,картофи и сос.

Повече от фен Аватара на Game_Fan98
    Ами май е същото.

Ето и рецептата ми за плънка:

Тъй като нямам шиш с месо вкъщи направих така

За месото:

Взимате една пилешка пържола.
    Слагате я за най-малко 12 часа в следната марината:

олио,оцет,сол,черен пипер и чубрица и индийско орехче.

После задължително в хладилника.

След това я изпичате.Тъй като съм в апартамент и нямам скара я направих на грил
    тиган.
    После нарежете месото на кубчета.

Картофките са по-вкусни когато са бланширани,но ако не можете да намерите-
    и с обикновени става вкусно.

Нарежете картофките на кубчета.

Киселите краставички ги нарежете на не много едро.

И сега най-важното-слагате пилето,картофките и киселите краставички
    в питката.Завивате питката и слагате малко чеснов сос.

И готово!

П.С.-Сервирайте с една чаша айран.

До fenkaaa:
    Аз си купих соса и питките,но другия път ще пробвам домашно.

Може маринатата да е ваша,но аз тази я знам от майка си.

Супер фен Аватара на paradosou
    Желаещи да ми предложат някакъв по-нестандартен/екзотичен сос за спагети?

Цитирай Първоначално написано от paradosou Виж мнението
    Желаещи да ми предложат някакъв по-нестандартен/екзотичен сос за спагети?
    Една моя приятелка яде спагетите със сирене и забележи КИСЕЛО МЛЯКО. По-нестандартно здраве му кажи.
    Виж на какво попаднах http://www.beu.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86...-news6328.html номномном
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    домашно песто - смлени ядки /фъстъци, бадеми, кашу - печени - 1 малък пакет към 50гр/ с босилек /други зелениии, ако ядете - евентуално риган, мащерка/ накълцан мн ситно, зехтин поне 50 мл - сурово пресован, сол, чесън, горчица/ лют сос или чушка
    (за по-мързеливите - направо смляно на майонеза с пасатора всичко - може да има индийско орехче, )

сос с пресни домати и маслини - в тиган слагаш мнооого зехтин /поне 100 мл/ в него се изсипват маслини и гъби /поне по 300 гр обезкостени и нарязани/ и се пържат 10-тина минути (според гъбите - най-добре да са горски - кладница примерно, и с печурки става, но не е толкова яко) после се слагат пресни домати (обелени, без семки, нарязани на кубчета), подправки на вкус (черен пипер, индийско орехче, кимион, босилек, сол) още 2-3 минути се оставят в тигана и вътре се изсипват сварените спагети

и на двете може да се сложи твърд кашкавал/ сирене...и в двата соса може да се сложи и пармезан на прах/ настърган - не знам как се води - тея от кутиите в супермаркетите (най-ароматни са)
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

anonymous708973
    Guest
    Въпрос:

http://honeyandmilk2.wordpress.com/2...8%D0%BD%D0%B8/

В тази рецепта какъв алкохол се слага според вас? Дали може да е бакарди? Или да използвам Малибу (кокосов ликьор) - той повече ме кефи като идея, ама май ще се бие вкусово с ванилията и с канелата?

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Според мен ще стане с пина колада или нещо такова по-меко. Така че малибуто е добър избор, въпреки кокоса : )
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Кокоса според мен отива на ванилията и канелата.

Като стана въпрос, имате ли любим коктейл, ваша рецепта за коктейл или нещо такова? Нашият 8ми декември явно ще бъде вкъщи и сме решили да си правим коктейли Трябва и менюто да измислим..
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Мохитото е готино и лесно, малко не му е сезон, но нищо :Д
    Мента на листа, лайм, кафява захар, 50мл ром, газирана вода, захарен сироп. Ако те интересува, мога да ти обясня как се прави.
    Everything changes, but beauty remains ...

Да, сетихме се за това ... Или за кило Мартини Бианко, три кила джин и кило зелени маслини с пиперче ;д
    Я кажи точно как се прави ?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

M, първо режеш лайма на 8 или на 4, както ти е по-удобно и принципно става и с един лайм на чаша, но с два е по-яко :Д Намачкваш ги с нещо така, че да си пуснат сока, примерно с обатното на някой дървен нож. После слагаш малко кафява захар и 3-4-5-6 листенца от мента, колкото искаш и тях пак ги намачкваш, обаче съвсеееем леко, почти не ги натискаш. После слагаш 50мл. захарен сироп и пак толкова ром(и двете като цяло са на вкус, и с повече, и с по-малко става), слагаш лед и доливаш с газирана вода.

1. с какъв ром е най-добре?
    2. ние ще си правим промишлени количества ;д направо в чашите ли да го правим както каза, или в някакъв голям съд и да си сипваме оттам после?
    3. захарният сироп е разтопена захар във вода, нали?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Супер фен Аватара на Irti
    Kоктейли не пия, защото са ми твърде слаби и блудкави. Обожавам чистите силни алкохоли.

Но съм си правил с приятели (не е коктейл точно) : 200гр домашно вино, 50 гр ракия, щипка черен пипер, щипка канела.

Обожавам и грог (ама и то не е коктейл).

Класическата рецепта за грог е: към сварен черен чай се добавя алкохол (ром, а може и водка) и се добавя захар. Пие се горещ.

Надрънкаш десетина и си супер.

Пийте си студена и зла ракия, заеби ги тия коктейли.

Приятелка е първа със “Снежанка “ ,
    И не визирам таз на дядо Мраз !!!
    При мен върви и със луканка ,
    Направена от “ ДЯДО ПРАС “ .

Ако си правиш сметка само за – “ ФАСОН “ ,
    Да “ лизнеш “ малко ,
    ВНИМАВАЙ много !!! – съставка има – анасон !
    Със сигуност ще ти хареса ,
    Като на Хенрих VIII – първата метреса !

Нашето ще е женско парти ;д От всички ни никоя не пие ракия. Другите - защото им е силна, аз защото не харесвам аромата.
    Предпочитам бърбън по принцип, но сега сме се навили да си правим коктейли.. от много време го говорим това. Иначе грога ще го пробвам аз, мерси ;д добре ми звучи с тоя черен чай. И ако захарта е кафявааа ... ама от истинската кафява, не боядисаната.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мхм, по-добре да го правиш в топла вода(на котлона), че става значително по-бързо от колкото в студена :Д:Д Личен опит :Д

Да да това ми е ясно, ама после трябва да го изстудим, че няма да е яко коктейл с топла вода. А и да не е мн гореща, да не се карамелизира. А за рома и за съда?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Ми не ти препоръчвам да е в голям съд, щото леда ще се разтопи и ще се разводни.
    А рома... Ми принципно с Бакарди е най-добре, май имаше някакъв специален ром за мохитото, но му забравих името. Иначе с всякакъв става.

Въпросът ми беше светъл, тъмен или кокосов, не за марка Иначе има едно, на което пише Мохито, ама то май е заготовка за Мохито с повече неща вътре, освен ром.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    бял е ромът