Тирамисуто аз го правя по тази рецепта:
Необходими продукти:400 г.сирене маскарпоне,4 яйца,100 гр.пудра захар,2 с.л амарето,250 мл.силно кафе еспресо,2 опаковки бишкоти,2 ч.л натурално какао
Начин на приготвяне:
Разделете жълтъците и белтъците. Разбийте жълтъците с пудра захар докато увеличат обема си 3-4 пъти. Прибавете сиренето Маскарпоне и го размесете внимателно с дървена лъжица. Разбийте белтъците на твърд сняг и ги прибавете към горната смес, като внимателно бъркате.

Към свареното кафе прибавете 2 с. л. амарето.

Потопете бишкотите една по една за кратко в кафената смес и ги подредете една до друга на дъното на подходящ съд (например правоъгълна тава) така че да го покрият. Отгоре сложете слой крем, след това отново ред бишкоти, като най-горният пласт трябва да е от крем.

Оставете тирамисуто за една нощ в хладилника. Преди сервиране поръсете обилно с какао