- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
По принцип рецептите "със сирена" в основата си са с един простичък сос. В тенджерка или дълбок тиган слагаш да се загрее готварска сметана и добавяш сирена по избор и по желание някаква ароматна подправка. Бъркаш внимателно докато се разтопят сирената, последните минутка-две слагаш подправката и готово.
Точни пропорции не мога да ти дам защото в повечето случаи го правя на око (и винаги правя прекалено много), но да кажем към 50-100мл сметана и 100-150гр сирене (общо) за порция. Досега съм пробвала различни комбинации на топени сирена (тип "Президент" и подобните), ементал, гауда, пушено сирене (но без "коричката") и обикновен кашкавал. На мен всякак си ми харесва, но както написах по-горе аз съм луда по всякакви сосове, а и сирене обичам много, така че съм доста пристрастна. И бяло саламурено сирене сложих веднъж, но дали не беше хубаво сиренето, или аз нещо обърках - остана леко на бучици. Пак си го изядох де.
А, на места съм срещала рецепта и с прясно мляко вместо готварска сметана, но не съм пробвала. Все ми се струва, че няма да ми се сгъсти хубаво.
Аз този сос съм го ползвала за какво ли не - спагети, задушени зеленчуци, гъби Фантазия, филенца, запеканки. Най ми харесва към гъбите и запеканките, но аз и само соса с крутони със яла, така че...
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote