Аз съм цар в кухнята, но рядко се захващам.
От съвсем малка започнах да правя разни кремчета за десерт. Постепенно започнах да експерименирам с различни цветове, слагах си и от мен разни неща, приготвях ги по-различен начин. След тях започнах да правя всякакви десерти. Торти, кексове, палачинки, пайове, баклави, сладки баници, веднъж дори домашни бонбони сътворих... каквото се сети човек. Не обичам да ям еднообразна храна, за това често включвам въображението си.
Докато се усъвършенствах с десертите, често помагах и за основните ястия. От майка ми научих повечето нещо. Баба ми също много ми е показвала, леля ми и тя. С кака ми пък като се съберем в кухнята и става лудница.
От сравнително скоро си имам доверието да приготвям основно ястие без чужда помощ. В нас има поне 5-6 книги с всякакви рецепти и вървя стъпка по стъпка.
Попринцип една рецепта я приготвям на няколко пъти. Веднъж се придържам стриктно към написаното, втория път вече сама преценявам кое как и по колко и след третото приготвяне вече започвам да си добавям нови продукти, а някои пропускам. За сега все още нямам много голям списък зад гърба си, но това много скоро ще се промени.
Салати не обичам да правя. Снощи точно реших да измисля моя си салата. Сложих неща, които аз харесвам, въпреки, че всички бяха против да смесвам сладко, солено, кисело... В крайна сметка купата остана празна и днес ми е заръчано отново да направя същата салата, което е доказателство за кулинарния ми усет.
Цар съм също така и на сандвичите. При тях оставям въображението си да командва на 100%. Правя всякакви сандвичи, с всякакви размери и комбинирам всички възможни вкусове. Обичам да правя сандвичи и да откривам нови вкусни комбинации.
Да се похваля, че преди около година ми донесоха и готварски бои, всякакви цветове. От тогава яденето, което приготвям често е шарено. Правила съм шарени палачинки, зелени пържени филийки, веднъж дори се опитах да направя едно пилешко филе синьо, но без много успех. Синееше, но не беше наситено, както се надявах. Незнайно защо родителите ми не одобряват много цветното ядене. Аз го намирам за забавно. Приятелят ми също аплодира това, което правя в кухнята.
пп: писах прекалено много глупости...
пп2: на 17 съм