- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Аз много обичам да готвя, но рядко се захващам..А нещата ми се получават страхотни в повечето случаи.
Предимно правя солени неща, падам си най-вече по италианската кухня. Готвя вегетариански неща, не ям месо от години.
Пека и разни сладки работи, най-често мъфини или меденки . (:
И съм цар на еклеровата торта, муахаха.![]()
Дам. Аз този сос го прибавям при вече сготвеното ястие, без допълнителна обработка.
С бешамела наистина би се получило добре. Може парченца сирене да се увият в тънко нарязаните филенца, като рулца, които да се залеят с бешамел. Или просто да оставиш пилешките гърдички да се мариноват час-два в равни части соев сос и лимонов сок, черен пипер и малко чесън на прах (по желание), след което да запечеш в йенското за 20-30мин с капак на предварително загрята фурна.
Колкото до подправката за соса - аз не винаги слагам. В някои случаи си ми ухае достатъчно добре, пък и зависи за какво ще ползвам соса. Ако е за спагети слагам я босилек, я риган. Един-два пъти съм пробвала с мащерка и става много добре. Но аз понякога правя такива странни комбинации с подправки, че не знам дали имам право да давам съвети.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
И накрая добавям соса от сирена?
Ау, йена и керамика - никога в предварително загрята фурна. Можело да се пукнат/пръснат.
Я сподели?Цар съм също така и на сандвичите. При тях оставям въображението си да командва на 100%. Правя всякакви сандвичи, с всякакви размери и комбинирам всички възможни вкусове. Обичам да правя сандвичи и да откривам нови вкусни комбинации.
И за салата искам да чуя.
Преди седмица-две ядох сандвич с телешко кюфте и шайба ананас (и някви зеленчуци, де) + екзотичен дресинг, каквото и да значи това. ОБЛИЗАХ СИ ПРЪСТИТЕ!!
Хора, дайте ми рецепта за ризото. Майка го прави страшно вкусно, мяза на мусака по форма... ама ми се иска да е по-течно. Бях яла такова във Фенси, беше със зелена ябълка и синьо сирене и ... АМММММ!!!
Ох, на мен любимата ми салата е Париж от Хепи. Правя си я сама супер сполучливо. Не е нещо нечувано, но е уникално вкусна.
Значи, зелена салатка, домати, краставици, аз и царевица слагам понякога. Дресингът е с млечен сос и босилек(аз я харесвам с повечко), отгоре запечени сиренца.
Everything changes, but beauty remains ...