.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Регистриран на
    Mar 2011
    Град
    BG
    Мнения
    6 295
    Аз много обичам да готвя, но рядко се захващам..А нещата ми се получават страхотни в повечето случаи.
    Предимно правя солени неща, падам си най-вече по италианската кухня. Готвя вегетариански неща, не ям месо от години.
    Пека и разни сладки работи, най-често мъфини или меденки . (:
    И съм цар на еклеровата торта, муахаха.

  2. #2
    Мега фен Аватара на TheBeliever
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    6 033
    Цитирай Първоначално написано от AliceSw Виж мнението
    не, сосът на TheBeliever е готов за ядене, ще се сгъсти прекалено, ако го сложиш и печеш с него пилешки гърди /поне едно 30 минути в печката/, месо в микровълнова сурово е абсурд да се слага...или сваряваш пилето, заливаш със соса, който тя препоръча, настъргваш кашкавал и печеш 10-15 минути или правиш рядък бешамел с мляко, слагаш суровото пиле, парчетата сирена, заливаш с бешамел и печеш...аз слагам индийско орехче и джинджифил на прах на това + черен/ бял пипер, може някаква подправка тип вегета, аз не ги харесвам и не използвам...
    Дам. Аз този сос го прибавям при вече сготвеното ястие, без допълнителна обработка.

    С бешамела наистина би се получило добре. Може парченца сирене да се увият в тънко нарязаните филенца, като рулца, които да се залеят с бешамел. Или просто да оставиш пилешките гърдички да се мариноват час-два в равни части соев сос и лимонов сок, черен пипер и малко чесън на прах (по желание), след което да запечеш в йенското за 20-30мин с капак на предварително загрята фурна.

    Колкото до подправката за соса - аз не винаги слагам. В някои случаи си ми ухае достатъчно добре, пък и зависи за какво ще ползвам соса. Ако е за спагети слагам я босилек, я риган. Един-два пъти съм пробвала с мащерка и става много добре. Но аз понякога правя такива странни комбинации с подправки, че не знам дали имам право да давам съвети.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

  3. #3
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Или просто да оставиш пилешките гърдички да се мариноват час-два в равни части соев сос и лимонов сок, черен пипер и малко чесън на прах (по желание), след което да запечеш в йенското за 20-30мин с капак на предварително загрята фурна.
    И накрая добавям соса от сирена?
    Ау, йена и керамика - никога в предварително загрята фурна. Можело да се пукнат/пръснат.

    Цар съм също така и на сандвичите. При тях оставям въображението си да командва на 100%. Правя всякакви сандвичи, с всякакви размери и комбинирам всички възможни вкусове. Обичам да правя сандвичи и да откривам нови вкусни комбинации.
    Я сподели?
    И за салата искам да чуя.

    Преди седмица-две ядох сандвич с телешко кюфте и шайба ананас (и някви зеленчуци, де) + екзотичен дресинг, каквото и да значи това. ОБЛИЗАХ СИ ПРЪСТИТЕ!!

    Хора, дайте ми рецепта за ризото. Майка го прави страшно вкусно, мяза на мусака по форма... ама ми се иска да е по-течно. Бях яла такова във Фенси, беше със зелена ябълка и синьо сирене и ... АМММММ!!!

  4. #4
    Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Регистриран на
    Sep 2010
    Мнения
    3 520
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    И за салата искам да чуя.
    Ох, на мен любимата ми салата е Париж от Хепи. Правя си я сама супер сполучливо. Не е нещо нечувано, но е уникално вкусна.
    Значи, зелена салатка, домати, краставици, аз и царевица слагам понякога. Дресингът е с млечен сос и босилек(аз я харесвам с повечко), отгоре запечени сиренца.
    Everything changes, but beauty remains ...

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си