Цитирай Първоначално написано от AliceSw Виж мнението
не, сосът на TheBeliever е готов за ядене, ще се сгъсти прекалено, ако го сложиш и печеш с него пилешки гърди /поне едно 30 минути в печката/, месо в микровълнова сурово е абсурд да се слага...или сваряваш пилето, заливаш със соса, който тя препоръча, настъргваш кашкавал и печеш 10-15 минути или правиш рядък бешамел с мляко, слагаш суровото пиле, парчетата сирена, заливаш с бешамел и печеш...аз слагам индийско орехче и джинджифил на прах на това + черен/ бял пипер, може някаква подправка тип вегета, аз не ги харесвам и не използвам...
Дам. Аз този сос го прибавям при вече сготвеното ястие, без допълнителна обработка.

С бешамела наистина би се получило добре. Може парченца сирене да се увият в тънко нарязаните филенца, като рулца, които да се залеят с бешамел. Или просто да оставиш пилешките гърдички да се мариноват час-два в равни части соев сос и лимонов сок, черен пипер и малко чесън на прах (по желание), след което да запечеш в йенското за 20-30мин с капак на предварително загрята фурна.

Колкото до подправката за соса - аз не винаги слагам. В някои случаи си ми ухае достатъчно добре, пък и зависи за какво ще ползвам соса. Ако е за спагети слагам я босилек, я риган. Един-два пъти съм пробвала с мащерка и става много добре. Но аз понякога правя такива странни комбинации с подправки, че не знам дали имам право да давам съвети.