Радвам се,че темата ви харесва Дойде и моят ред да споделя.Като за начало на 17 съм.Не са сравнително много нещата,които съм приготвяла,но не са и чак толкова малко ;д.Обичам да готвя независимо дали има ядене,или не,а просто за да се упражнявам над нови и нови неща.Още когато бях на 12 или 13,помня че приготвих 1-вата си пилешка супа ,но 2-3 години след това си го карах на по-лесните работи - яйца (приготвяла съм ги много начини,на очи,бъркани и т.н), пържени картофи,кюфтета,кебапчета и общо взето всичко,което може да се пече на скара Та до 14 годишна си го карах така.На 15 тръгнах с момчето,с което съм и сега,както вече казах,покрай него се усъвършенствах.Като се захванем и двамата да правим нещо,дай това от тук от там и вземе,че се получи .
Освен както казах,по-основните и лесни неща съм правила няколко вида супи,мусака (кой ли не я спомена вече,айде и аз да не остана по назад ;д),спагети със какви ли не сосове по рецепта,печени кюфтета с топено сирене,пиле с картофи,ориз (приготвяла съм го по много начини,днес го правих със зеленчуци) от тестените - сладкиши,торти,пици,лучниц и други.Салати какви ли не видове съм майсторила ;д .. Това е г/д,за което се сещам.Има и още,като се присетя може да пиша,така или иначе всеки ден измислям да забъркам нещо.
Ще ви дам една лесна рецепта за огретен,може на някои от вас да е позната.От всичко,най-много си обичам огретена За желаещите,ето и рецептата по моя начин на приготвяне:
4-5 големи картофа, шунка или салам, кашкавал, сирене, топено сирене, 1 ч.ч прясно мляко, (царевица, грах - за по лесно от тези в консервите), гъби.
Който иска може да не слага всичко от изброеното,зависи вече от вкуса,кой какво харесва и какво не,но ви го казвам както аз си го правя.
Приготвянето е много лесно.
Сварявам картофите,през това време нарязвам шунката (салама) на кубчета.Изчаквам докато се сварят картофите,след като ги извадя ги обелвам и ги намачквам като за картофено пюре и ги овкусявам на сол.Добавям нарязаният на кубчета колбас към намачканите картофи,след което натрошвам определено количество сирене (по лична преценка),слагам 2 с.л топено сирене (за предпочитане да е течно),след това наливам чашата с прясното мляко и към всичко това си прибавям царевицата,граха и гъбите.
Слагам го да се пече за около 20-тина минутки,след което настъргвам кашкавала отгоре му и го оставям още 5-10 мин,докато се запече кашкавала.
Много е лесно и става много хубаво
Последно редактирано от fenkaaa : 11-12-2012 на 22:07