Сега ще добавя няколко по-хубави рецепти, които често правя. Майка ми ме е учила на всичко. Мисля, че един мъж трябва да може да готви и че въобще не го прави гей, а даже печели повече точки пред жената.
Първо малко сладки работи:
Масленки
1 ч.ч. пудра захар и 1 ч.ч мека мас се разбиват на сняг. Едно по едно се прибавят 2-3 яйца и 1 ч.ч кисело мляко. Постепенно се прибавя брашно колкото поеме за по-меко тесто. С формички или шприц се оформят сладки и се пекат на силна фурна.
Крем с карамелизирана захар
Един литър прясно мляко завира и се сваля от огъня. Карамелизира се 1/2 ч.ч захар и се изсипва на тънки струйки в млякото. Бърка се докато се стопи карамела. Размива се 1 ч.ч нешесте и се сипва в млякото. Ароматизира се сс две ванилии.
Една рецепта за сладки
1 ч.ч. кисело мялко, 1 ч.ч. извара, 4-5 яйца, 1 ч.л. сода, 2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. мас.
От всичко това се правят топчета овалват се в захар и се пекат.
Кайсиев сладкиш
4 яйца, 300гр захар, 200гр масло, 1 компот от кайсии.
Тавичката се маже с масло, Отцедените плодове от компот се нареждат с дупките надолу. Яйцата и захарта се бият до побеляване, след това при непрекъснато бъркане се прибавят брашното и маслото. Изсипва се върху кайсиите и се пече. Топлият сладкиш се полива със студения сок от компот и се реже изстинал.
Крем караме ( най-добрият сладкиш за мен и най-лесният)
1 литър прясно мляко, 8 с.л захар, 5-6 яйца. Разбърква се хубаво, налива се в чаши и се пече. Или в тава направо и после всеки куса.
Бухти
2 яйца, 1 ч.ч кисело мляко с 1 ч.л сода. Меси се твърдо тесто, разстила се на кора и се реже на формички. Може и на дребни топчета.
Кифлички
1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч стопена мас, 1 щипка захар и 1 сол, мая едно кубче или 1 пакетче. Маята се слага в топлото мляко със захарта, солта и малко брашно и се чака да втаса. После се изсипва в брашното, слага се маста и се меси меко тесто. Точи се кора, реже се и се правят кифли с различен пълнеж. Страхотни са.
Кратките и прости рецепти винаги стават едни от най-вкусните. Но както казах аз обичам предимно с месо да се занимавам и да си угаждам.
Пилешка кавърма
Необходими продукти за 2 порции: 400 гр. пилешко филе, 1 глава лук, 200 гр. гъби, 1 голям морков, 1 червена чушка, 2 яйца, 1 чаша бяло вино, ронена чубрица, щарена сол, черен пипер, олио.
В по-голям тиган се нагорещява мазнината. Лукът и морковът се режат на ситно и се запържват в сгорещено олио. Пишелкото филе се нарязва на късчета и след като лукът е добил златист цвят, се слага в мазнината и се завърта няколко пъти, докато побелее. Добавят се нарязаните на полумесеци гъби и чушката, нарязана на ленти. Когато леко поомекнат, се добавя чаша бяло вино или вода и подправките. Изчаква се да поизври 10-15 мин. и след това кавърмата се разпределя 2 гювечата. Запича се на 200 градуса 20-30 мин. В гювечетата се чука по едно яйце и се изчаква леко да се втвърди. Г/д 5 мин.
Облечено пилешко бутче
4 бр пилешки бутчета, пикантина, 1/2 пакът бутер тесто, 4 парченца шунка, малко кашкавал
Изпичаме бутчетата по стандартен начин, поръсени с пикантина. След това върху всяко слагаме 1 парченце шунка и кашкавал. От отпусналото се бутер тесто изрязваме ленти по дължина, широки около 2 сантиметра. Вземаме една лента, издърваме я леко и с нея започваме да завиваме бутчето, като се стараем да се застъпи леко (тестото). Така правиме и другите и ги запичаме пак докато се зачерви тестото.