.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Hybrid View

Супер фен Аватара на Irti
    Сега ще добавя няколко по-хубави рецепти, които често правя. Майка ми ме е учила на всичко. Мисля, че един мъж трябва да може да готви и че въобще не го прави гей, а даже печели повече точки пред жената.

Първо малко сладки работи:

Масленки

1 ч.ч. пудра захар и 1 ч.ч мека мас се разбиват на сняг. Едно по едно се прибавят 2-3 яйца и 1 ч.ч кисело мляко. Постепенно се прибавя брашно колкото поеме за по-меко тесто. С формички или шприц се оформят сладки и се пекат на силна фурна.

Крем с карамелизирана захар

Един литър прясно мляко завира и се сваля от огъня. Карамелизира се 1/2 ч.ч захар и се изсипва на тънки струйки в млякото. Бърка се докато се стопи карамела. Размива се 1 ч.ч нешесте и се сипва в млякото. Ароматизира се сс две ванилии.

Една рецепта за сладки

1 ч.ч. кисело мялко, 1 ч.ч. извара, 4-5 яйца, 1 ч.л. сода, 2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. мас.
    От всичко това се правят топчета овалват се в захар и се пекат.

Кайсиев сладкиш

4 яйца, 300гр захар, 200гр масло, 1 компот от кайсии.

Тавичката се маже с масло, Отцедените плодове от компот се нареждат с дупките надолу. Яйцата и захарта се бият до побеляване, след това при непрекъснато бъркане се прибавят брашното и маслото. Изсипва се върху кайсиите и се пече. Топлият сладкиш се полива със студения сок от компот и се реже изстинал.

Крем караме ( най-добрият сладкиш за мен и най-лесният)

1 литър прясно мляко, 8 с.л захар, 5-6 яйца. Разбърква се хубаво, налива се в чаши и се пече. Или в тава направо и после всеки куса.

Бухти

2 яйца, 1 ч.ч кисело мляко с 1 ч.л сода. Меси се твърдо тесто, разстила се на кора и се реже на формички. Може и на дребни топчета.

Кифлички

1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч стопена мас, 1 щипка захар и 1 сол, мая едно кубче или 1 пакетче. Маята се слага в топлото мляко със захарта, солта и малко брашно и се чака да втаса. После се изсипва в брашното, слага се маста и се меси меко тесто. Точи се кора, реже се и се правят кифли с различен пълнеж. Страхотни са.

Кратките и прости рецепти винаги стават едни от най-вкусните. Но както казах аз обичам предимно с месо да се занимавам и да си угаждам.

Пилешка кавърма

Необходими продукти за 2 порции: 400 гр. пилешко филе, 1 глава лук, 200 гр. гъби, 1 голям морков, 1 червена чушка, 2 яйца, 1 чаша бяло вино, ронена чубрица, щарена сол, черен пипер, олио.
    В по-голям тиган се нагорещява мазнината. Лукът и морковът се режат на ситно и се запържват в сгорещено олио. Пишелкото филе се нарязва на късчета и след като лукът е добил златист цвят, се слага в мазнината и се завърта няколко пъти, докато побелее. Добавят се нарязаните на полумесеци гъби и чушката, нарязана на ленти. Когато леко поомекнат, се добавя чаша бяло вино или вода и подправките. Изчаква се да поизври 10-15 мин. и след това кавърмата се разпределя 2 гювечата. Запича се на 200 градуса 20-30 мин. В гювечетата се чука по едно яйце и се изчаква леко да се втвърди. Г/д 5 мин.

Облечено пилешко бутче

4 бр пилешки бутчета, пикантина, 1/2 пакът бутер тесто, 4 парченца шунка, малко кашкавал
    Изпичаме бутчетата по стандартен начин, поръсени с пикантина. След това върху всяко слагаме 1 парченце шунка и кашкавал. От отпусналото се бутер тесто изрязваме ленти по дължина, широки около 2 сантиметра. Вземаме една лента, издърваме я леко и с нея започваме да завиваме бутчето, като се стараем да се застъпи леко (тестото). Така правиме и другите и ги запичаме пак докато се зачерви тестото.

Пълнен заек

250 г. ориз, 100г бекон, 200г пресни гъби, 1 пакетче масло, джоджен, чубрица, черен пипер, сол, червен пипер, пикантина, 1 стрък праз.

Плънката се запържва и се пълни заека. Пече се около 2 часа. Лесно и вкусно.

Знам и още много за месо, ама взех, че огладнях от това писане. Тези ако са ви интересни ще дам още.
    Последно редактирано от Irti : 11-13-2012 на 06:56

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си