.
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Threaded View

Супер фен Аватара на Irti
    Цитирай Първоначално написано от NqkfaNikakva21 Виж мнението
    Относно маста ... не я заменяйте, става адски по-вкусно с нея и дори не се усеща, че е мас ...
    +1. Можеш да сложиш и олио, ама няма да е същото. Или пробвай с разтопено масло. Де да знам, аз с мас ги правя.

Да си поговорим малко за шницели.

По ловджийски:

4, шницела, по 50г олио и масло, 1 глава ситно нарязан лук, 1 чаша нарязани на филийки печурки, магданоз, половин лимон, 1 лъжица брашно, половин чаша бульон, може и от кубче, черен пипер, сил, 2 супени лъжици сметана.

Шницелите се посоляват, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. Изпържват сев горещо олио. Слагат се на йенска чиния и се покриват с фолио. В маслото и олиото се задушават лукът, гъбите и магданозът. Прибавя се черен пипер лимонов сок и сол. Шницелите се отвиват и сместа се разпределя върху тях. Мазнината се угасява с бульона и се разбърква с 1 лъжица брашно и със сметаната. Разбърква се на огъня и след като се посгъсти, се изсипва върху шницелите.

Шницел със сос от сирение.

4 шницела, 30 г масло, а за соса - 30 гр масло, 2 скилидки чесън, 125 г сметана, 125 г топено сирене с гъби, черен пипер, сол.

Шницелите се начукват и се изпържават в маслото. За соса маслото, сметаната и скучаният чесън се слагат на огъня и се стоплят, като непрекъснато се бъркат. Прибавя се сиренето, нарязано на ситно, и стои на котлона докато стане като крем и се внимава да не загори. Подправя се с червен пипер и сол. Шницелите се сервират със соса, сипан до тях на чинията, и с юфка за гарнитура.

Печенето агнешко бутче

Требват ви едно агнешко бутче около 2 кила, 5-6 скилидки чесън, сушен розмарин, 2 с.л масло, 4 с.л брашно, 1/4 ч.чаша зехтин, 1 с.л риган, сол, черен пипер, 1 с.л. захар, картофи.

Загрейте фурната до 180 С. В агнешкото бутче се правят прорези, в които се слагат резенчета чесън, а месото се натрива със сух розмарин. Бутчето се поставя в найлонов плик за печене във фурна - завързан и с един отрязан край. Бутчето се пече приблизително 2 часа - по 30 минути на 1/2кг месо. Приготвя се сос от сока, изтекъл от месото в плика - необходим в някъде около 1 ч.чаша. В тиган разтопете 2 с.л. масло. Добавете 4 с.л. брашно. Когато се разтворят добре, бавно прибавете течността от печенето, като бъркате непрекъснато, за да не се образуват бучки. Oбелете картофите и нарежете на по-едри парчета. Запържете ги в 1/4 чаша зехтин, сока от 1 лимон, 1 с.л. риган сол и пипер на вкус и 1 с.л. захар. След това картофите се прехвърлят в тавичка и се пекат на умерена фурна от 1 до 1-1/4 часа, като се разбъркват периодично и се поливат със зехтинова смес.

Много яка рецепта. Леко трудна. Имам я от някаква изрезка.

Свински ребра в сос от чесън и магданоз

Свинските ребра да не се отделят, за да не изпаднат между скарата. Соса приготвяме от олио, счукан чесън, магданоз, морска сол и оцет. Всичко се разбърква добре. Когато скарата е вече нагорещана, поставяме ребрата, предварително посолени. След като месото е готово се поставя в голям съд, където се нарязва и се поднася, напоено в соса.

Знам и много рецепти за мезета, защото всяка зима правя. Сушена сланина, варена сланина, суджук, пастърми и всякакви подобни.

Подобни ми ти работи.

Последно редактирано от Irti : 11-14-2012 на 07:27

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си