- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Аб, да питам, една година се излъгах да взема щолен от Билла и наказахме тате да го хапне сам, че нямаше втора такава горчилка. Къде е бил проблема? От рома ли горчи или от марципана?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Излгежда ми отвратителен тоя щолен :Д Едно, че мразя стафиди, две, че ми казаха ,че бил като зле направен десерт :Д
Everything changes, but beauty remains ...
Щолена съм чувала и аз, че е отвратително твърд и безвкусен ;д все се надъхвах да го пробвам .....
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ох, моята приятелка преди ми беше купила щолен от била, опаковала ми го с една панделка ама красота просто. Опитваме на вкус-бляк!!!
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Кажи си марката да намерим и ние![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Аз си взимам от кауфланд попринцип ... и просто нямам думи, такава вкусотия...
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
щоленът не горчи....ако горчи, евентуално марципанът е имал повечко горчиви бадеми...и е едно от най-вкусните сладки неща, които съм яла...не съм пробвала да правя, не мисля, че ще стане като хората ръчно направен - като козунака...до оригиналния немски в България най се доближава този на Аро, обаче тая година не съм го засичала по магазините...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
днес пак правих Виенска торта ... ако измисля хубава украса може да ви покажа снимка![]()
http://www.prikachi.com/images.php?i...0/5569820B.jpg ндам.. това е... нямах време за украса така че и с това ще се задоволите![]()
Последно редактирано от marilyn : 12-04-2012 на 19:01 Причина: редакция
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
разбира се.. аз лично я правя по тази :
Виенска торта
Блат:
150г тъмен шоколад
200 г масло
100 г п. Захар
2 с.л. брашно
4 яйца
Блатът се приготвя, като шоклоадът се стопява на водна баня, охлажда се. Маслото се разбива съсд захарта, прибавята се жълтъците един по един, охладения щоколад, брашното и белтъците на сняг + щ. Сол. Сместа се изсипва в намаслена форма – 24 см (при мен 26см и с пекарска хартия) и се пече в загрята на 180° около 40 минути. Центърът може да е леко кремообразен (при мен не беше). Изваважда се от формата и се охлажда.
Крем/ ганаш:
200 г тъмен шоколад
400мл Сметана + 2с. л. п. Захар/
2 с.л. ром
Сметаната за ганаша се загрява, прибавя се шоколад, когато се разтопи се маха от огъня, охлажда се и се слага в хладилника най малко за 2 часа. След това се разбива с миксер на пухкав крем, като се прибави ромът.
Блата се срязва на две и се пълни с 2/3 от крема. Останалият крем се използва за украса.
^ а да.. иначе това отгоре са кокосови стърготини![]()
МММММммммерси![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Не е нищо сложно, но на мене много ми хареса.
Сварих 1 картоф,разрязах го на 2 и го издълбах.После го напълних с масълце , сиренце , салам и гъби от буркан. Oтгоре на картофа сложих по едно парче кашкавал, и го запържих в тигана ( кашкавала към тигана,че да се разтопи)
Ето и снимка: http://prikachi.com/images.php?images/927/5571927C.jpg
На вкус 6, на вид 3-4![]()
;ооооооооооооооооо
изглежда скандаааааааааално вкусно!
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
и аз правя нещо подобно,но картофите само ги обелвам и ги издълбавам ( или на 2 режа картофа и после дълбая, или целия картоф го дълбая) пълня го с леко запържена кайма с много малко лук ( нда.. не обичам лук) и ориз и още нещо май имаше ( черен пипер в каймата) и пълня с това картофа и отгоре слагам едно/две резенчета домат,запичам във фурна като в тавата слагам вода до половината.. става много хубаво,стига да уцелиш солта,защото картофите много сол поемат и трудно уцелвам - поне аз де
Ммм изглежда вкусно:дд .. Добре,че да даде и рецепта,ще я пробвам.
Ето каквa торта бях сътворила аз миналата година по това времеhttp://www.prikachi.com/images.php?i...2/4416312a.jpg
Аз пека картофи в микровълновата. Режа ги на две, слагам отгоре кашкавал или масло, надупчвам ги с вилица и пека. Стават невероятно вкусни. Едни много сладки такива.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
а да.. сега като влезнах в темата се сетих за нещо,което много обичам да си правя...
панирани сиренца
режа сиренето на малки парченца
и го овалвам в брашно,яйце и галета ( даже повечето пъти само в яйце и галета )
и става много хубаво.. бързо е и е вкусно.. пържа го в краве масло![]()
^И да ги потапяш в някакво сладко <3 брутаааааааааално
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more