- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
хора.. хубава рецепта за лазаня ?
На 22 съм,повече обичам да ям пред това да готвя.Но покрай приятеля ми(който готви чудесно) се справям и му помагам.
Ето ви няколко снимчици.
Пълнени картофи(като на морето) Супер стават.Първо е хубаво,да се опекат на жар,ако имате барбекю и после във фурната.Може да им сложите каквото пожелаете.
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...16079952_n.jpg
Торта - парфе.Много е лека и свежа,ако искате рецепта кажете.
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphoto...37666442_n.jpg
Еклерова торта:
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphoto...27180137_n.jpg
Ето и стъпките на приготвяне.
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...34040746_n.jpg
Иии любимото ми , шоколадови мъфини.Бяха много вкусни.
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphoto...65473804_n.jpg
Еклровата торта е смес от две рецепти,взети от нета,но ти трябват еклери.
Мъфините също са с рецепта от нета.Търси шоколадови мъфини.Само не използвай тази,защото нищо не става http://vkuhniata.wordpress.com/2011/...chunk-muffins/
Ето рецептата за парфето:
За блата: 4 жълтъка се прибавя 2 суп. л. захар,1 суп.л. олио,1 чаена л. бакпулвер,2-3 л. брашно,2 л. какао.Бие се блат и се пече в форма за торта.Като истине блата е напоява с 2л. ром + 1 л. вода.
За крема:4 белтъка се разбиват на гъста пяна. 2 кофички от 500гр. заквасена сметана се разбиват с 8 с.л. захар и после се смесва с разбитите белтъци,като се прибавя 1 с.л. разтопен желатин(може да си разтвориш желатина във вода или в компот),2-3 ванилии.
Желатина се разбърква с белтъците с дървена лъжица.
За желираната глазура: 1 ч.компот/ягоди/ да заври с 2 л. желатин за 5 мин. , оставя се да истине,прибавя се останалият компот и отново се чака да заври/като се маха веднага щом заври/.Всичко се залива върху блата и се слага веднага в хладилника.
Преди да залееш може да си наредиш плодчета върху сметановата глазура и след това да залееш.
Аз я правя по следния начин:
Нареждам в тавата корите. (При мен са хлебчета, защото в Швеция няма кори :Д) Каймата я запържвам в тиган с олио, като я намачквам хубаво с вилица. Слагам подправки от рода на чубрица и черен пипер. В тигана добявам доматено пюре. Разбърквам хубаво, а когато е готово го изсипвам върху корите. После настъргвам кашкавал. После пак редя кори, и процеса се повтаря. Отгоре, след като сложиш последния слой кори, мажеш с яйце и май беше мъничко прясно мляко. :Д Става супер. Пускала съм снимки по-назад. Мога да пусна пак.
Днес направих китайски пържени спагети с лук, соев сос и червен пипер. Имаше и готови шведски кюфтенца. Направих също така и пица с бекон, салам и кашкавал, както и панделки от бутер тесто. Тестото сама го месих.Доволна съм.