.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Hybrid View

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Уф, снощи мама направи чийзкейк, обаче нещо... не й се получи. Вкусът на натрошените бисквити отдолу е като на тарталета и ми се струва, че трябват някакви съвсем безвкусни бисквити, а на вътрешността от маскарпонето не й трябва буквално никаква захар... споделете някоя изпитана рецепта, че много обичам, а този е... :Д
    Everything changes, but beauty remains ...

Супер фен Аватара на cyclops
    Печен или суров чийзкейк? Аз и от двата съм правила.

За суровия естествено натрошени бисквити с масло, които се разтилят на дъното на тавата/формата за торта ПЛЪТНО.
    Отделно за крема смесвам две/три обикновени пакетчена крема сирене с малка сметана(от тия на данон) + пудра захар, докато го докараш на "идеалния вкус" (т.е. опитваш). Това се изспива върху бисквитения блат и отгоре го заливаш с някакво сладко или пресни плодове. По принцип идеята е да се направи с филаделфия, но на мен и обикновеното крема сирене ми върши работа. Държиш го в хладилника няколко часа.

Чийз кейк с печене:
    Блата по същия начин.

За крема:

Около 2/3 пак. крема сирене
    около 100 г пудра захар
    2 яйца
    малка заквасена сметана
    1п. ванилия

Крем сирената се разбиват със захарта.Прибавят се яйцата, ванилията и сметаната, разбърква се.
    Получената смес се изсипва върху бисквитения блат. Пече се на около 180 градуса до златисто. Оставаш да изстине и украсяваш със сладко, плодове...

Ако искаш да направиш лимонов чийзкейк слагаш в самия крем сок от лимон и лимонова кора. Или въобще можеш да си играеш с крема, като му добавиш куп неща

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от cyclops Виж мнението
    Това се изспива върху бисквитения блат и отгоре го заливаш с някакво сладко или пресни плодове.
    Не е ли добра идея да сложиш крема върху блата, да оставиш в хладилник за час-два-три и после да слагаш сладкото? Ако е тежко и го изсипеш веднага върху крема (преди да е стегнал), може да потъне :д

Супер фен Аватара на cyclops
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Не е ли добра идея да сложиш крема върху блата, да оставиш в хладилник за час-два-три и после да слагаш сладкото? Ако е тежко и го изсипеш веднага върху крема (преди да е стегнал), може да потъне :д
    Да така правя, но забравих да уточня

А между другото може ли да ми дадеш рецептата си за тесто на пица? Помня, че беше правила и то не веднъж, ако не се лъжа.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от cyclops Виж мнението
    Да така правя, но забравих да уточня

А между другото може ли да ми дадеш рецептата си за тесто на пица? Помня, че беше правила и то не веднъж, ако не се лъжа.
    Ох, чак сега виждам.
    Правя тестото в хлебопекарна и ми се получава перфектно :ДДД

300 мл вода
    1 непълна мерителна лъжица сол - това са 2 с.л.
    1 равна мерителна лъжица захар - това са 3 с.л.
    3 мерителни лъжици зехтин
    550 гр брашно - винаги имаме смеска вкъщи, която съдържа малко бяло, малко царевично и много пълнозърнесто, евентуално и овесени ядки
    1/6 от кубчето прясна мая

Тестото го вадя след час и половина, то програмата е такава.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си