- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
На мен пък дори да няма никакъв външен вид, не ми пречи- стига вкусът да е както трябва, разбира се ;д
Например съм склонна да ям напълно разпаднала се домашна торта, пред такава с най-различни цветове и декорирана с разни фигурки и цветчета. Те само влошават вкуса, поне за мен.
Торта ВИНАГИ! :Д и разкльопана да е, винаги е вкусна! Само не обичам онея купените сметановите - те са декорирани, но са отвратителни
оф спирам сладкото
но солената храна трябва да има някакъв вид все пак
Както каза някой горе, не да е украсена, но поне подредена. Не може да изглежда като във военен стол.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Еми виждала съм чинии, които ми шепнат "не си гладна, не си гладна" :Д
Иначе последния път с момичетата като ядохме торта <3 едната реши, че тортата се режела с лопатката, с която се сервира и в крайна сметка тортата изглеждаше сякаш сме я сипвали с ръце :Д Но беше уникално вкусна <3 С малинки.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Не се занимавам да украсявам. На брат ми не му и пречи![]()
хора... искам хубава украса за торта... ще правя торта за един рд обаче идея си нямам как да я украся... мислех да направя начупен шоколад отгоре - до там ОК .. ми друго ? ... момичето не обича сметана и за това е желателно украсата да е с нещо друго...
Ако е шоколад, по-добре да е настърган. Може към него да добавиш и ядки- лешници например, и да я поръсиш с тях. Иначе става и някакви плодове да нарежеш на филиики, ама не знам дали ще се вържат с вкуса на тортата.
ами той ще е начупен... смисъл ще го разтопя на лист хартия за печене и ще го оставя на тънко да се втвърди пак,после ще го начупя : http://lh5.ggpht.com/_YbrRucyTUT8/Sw...0%B8%D1%8F.jpg ей така.. аз измислих как ще е тортата.. като я направя може да пусна снимки![]()
мерси все пак
А да я залееш цялата с шоколад, идея нямам как ще се получи, и отгоре да има пресни(или пък замразени) ягоди или малинки?
Everything changes, but beauty remains ...
а пък азЕ си направих to do list в кофата! ^^
http://www.teenproblem.net/forum/sho...B4%D0%B5%D0%BB
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Уф, снощи мама направи чийзкейк, обаче нещо... не й се получи. Вкусът на натрошените бисквити отдолу е като на тарталета и ми се струва, че трябват някакви съвсем безвкусни бисквити, а на вътрешността от маскарпонето не й трябва буквално никаква захар... споделете някоя изпитана рецепта, че много обичам, а този е... :Д
Everything changes, but beauty remains ...
Печен или суров чийзкейк? Аз и от двата съм правила.
За суровия естествено натрошени бисквити с масло, които се разтилят на дъното на тавата/формата за торта ПЛЪТНО.
Отделно за крема смесвам две/три обикновени пакетчена крема сирене с малка сметана(от тия на данон) + пудра захар, докато го докараш на "идеалния вкус" (т.е. опитваш). Това се изспива върху бисквитения блат и отгоре го заливаш с някакво сладко или пресни плодове. По принцип идеята е да се направи с филаделфия, но на мен и обикновеното крема сирене ми върши работа. Държиш го в хладилника няколко часа.
Чийз кейк с печене:
Блата по същия начин.
За крема:
Около 2/3 пак. крема сирене
около 100 г пудра захар
2 яйца
малка заквасена сметана
1п. ванилия
Крем сирената се разбиват със захарта.Прибавят се яйцата, ванилията и сметаната, разбърква се.
Получената смес се изсипва върху бисквитения блат. Пече се на около 180 градуса до златисто. Оставаш да изстине и украсяваш със сладко, плодове...
Ако искаш да направиш лимонов чийзкейк слагаш в самия крем сок от лимон и лимонова кора. Или въобще можеш да си играеш с крема, като му добавиш куп неща![]()
ОМГ! Как ще си я направя тая седмица, че ще накарам и мъжо да яде въпреки протестите си :д
Повече ми се отдават солените ястия от колкото десертите... Вчера направих "Флан" една рецепта от книга за здравословно хранене, тъй като по-принцип не ям сладко, не сложих захар и стана ужасно, така че предпочитам да спирам с опитите за десертчета!
Днес за пръв път правих мъфини и ми се получиха страхотни! Утре пак ще правя, но този път вътре ще има червено сърчице. <3