- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Тирамисуто аз го правя по тази рецепта:
Необходими продукти:400 г.сирене маскарпоне,4 яйца,100 гр.пудра захар,2 с.л амарето,250 мл.силно кафе еспресо,2 опаковки бишкоти,2 ч.л натурално какао
Начин на приготвяне:
Разделете жълтъците и белтъците. Разбийте жълтъците с пудра захар докато увеличат обема си 3-4 пъти. Прибавете сиренето Маскарпоне и го размесете внимателно с дървена лъжица. Разбийте белтъците на твърд сняг и ги прибавете към горната смес, като внимателно бъркате.
Към свареното кафе прибавете 2 с. л. амарето.
Потопете бишкотите една по една за кратко в кафената смес и ги подредете една до друга на дъното на подходящ съд (например правоъгълна тава) така че да го покрият. Отгоре сложете слой крем, след това отново ред бишкоти, като най-горният пласт трябва да е от крем.
Оставете тирамисуто за една нощ в хладилника. Преди сервиране поръсете обилно с какао
Не мисля често,не мисля много,но когато го правя си мисля само за теб!!!
М, окей.
Може би не се изказах правилно - пилешко и свинско визирах. Телешко рядко ми се случва да ям, агнешко не мога да приготвя сама, а конското дори няма да го коментирам.
Марианче, изобщо не бие на спирт. Алкохолът отпуска мускулните влакна и месото става адски вкусно и крехко.
Пилешкото месо няма кой знае какви особености, но от едрият добитък вече си е цяла наука приготвянето (не забравяй, че и има разлика от сосовете за пилешко и свинско месо). Има огромно значение дали месото е от врат, бут, котлет, бон или контра филе, плешка, и т.н. и т.н. Сама разбираш, че приготвянето на дадено месо не се изчерпва с опичането му в някаква тава с разни ароматни стръкове. Подхода е коренно различен при пържене, печене на фурна или скара, печене на огън или в пещ ако щеш. Подхода относно това какво ще сложиш в комбинация с някое месо например, силно зависи от това от каква част на трупа е, дали ще бъде шпиковано и т.н. Вкусовете на вратна пържола или такава от контра филе например са различни. Ако искаш да правиш рибици например, избора е ясен, то непременно се гледа към бон/контра филе. Агнешко месо, телешко месо са сухи меса, съответно си имат своите специфики на приготвяне, не може да правиш стек например от бут. Несериозно е. Дивеча е сухо месо и обикновено жилаво, поради което е подходящо за готвене на по особено манджи, като кебапи, задушено и т.н. след като е престояло определено време в марина (Например заека си кисне едно 20-24 часа) Да не говорим, че дори транжирането на дадено месо си е изключително важно нещо как ще се направи.
Хайде стига съм се впускал в разсъждения че огладнях.
Последно редактирано от draid : 03-26-2013 на 13:39
Не бях срещала текст на български с толкова непознати за мен думи/работи.![]()
И все пак, отвратителнооооооооооооо!
Моята съквартирантка вече рядко яде месо покрай мен, майка ми е на финалната права повече да не пипне, брат ми също. Доволна съм.Мъжа ми един ден и него ще го обработвам здраво.
Някой с хубава и изпробвана рецепта за кашкавал пане?
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
^ как правиш пюрето ?
Направих мъфини с Нутела вътре.Толкова са божествени.:Д
http://prikachi.com/images/144/6046144u.jpg
http://prikachi.com/images/147/6046147X.jpg
http://prikachi.com/images/149/6046149P.jpg - шоколадът не се вижда много добре, но нищо.![]()
Пробвах да направя солен кекс.
Кисело мляко със загасена сода в него + 4 разбити яйца + 1/2 ч.ч. зехтин + натрошено сирене + брашно + нарязани 10-15 маслини + подправки (чубрица , сушен магданоз)
Пекох го 40 мин . Изглежда добре надигнало се и изпечено , ама на вкус не става нещо. Някво такова , не е като питка/кекс пухкаво , ми едно смотано. Тюх. Оплаквам ви се.
Дайте рецепта за хубав солен кекс ( без шунки , салами , кренвирши и пр.)
Нямаше да го пиша, ама си вирнала носа много. Далеч не се смятам за голяма готвачка, а майка ми досега се е смяла на глупостите ти за телешкото. Баш пък то се отпуска страхотно в марината с водка. Яла съм сухо телешко, изпечено по обикновения начин (за което говориш ти), и телешко вкъщи по този начин - разликата е огромна, второто се топи в устата.
Фък, ако става дума за картофено пюре, прави се много лесно. Сваряваш картофи, като предварително си ги нарязала на кубчета. Изливаш част от водата в чаша (!) и пасираш, добавяш бучка масло, разбъркваш, сипваш мляко на стайна температура и пасираш/бъркаш. Ако стане гъсто, по-добре добави част от водата, която си отляла. Ако добавяш все мляко, ще стане доста тежко.
draid, така е, но в случая би било излишно да се превземам по този начин. Човек трябва да си преценя в какво да влага енергия и колко. Вкъщи няма ловци или суууперразбиращи от дивеч, месото се прави така, че да е вкусно на всички и Е такова.
Ако тръгнем всичко да правим като професионалисти, за толкова неща можем да се заядем - защо не си правиш домашен шоколад и ако правиш - знаеш ли, че се прави на студена мраморна плоча, която тежи 50 кила? А знаеш ли, че марулята се къса с ръце, а не се реже? А можеш ли да обезкостиш риба с нож и вилица? Вариш ли месото преди да го сложиш в тавата, за да го направиш с ориз, или го запържваш?
Не търся поединични отговори, нека не превръщаме разговора в затапки в стил четвърти клас. Искам да обясня, че няма нужда от излишно задълбаване в дадено направление, важно е да има баланс между познанията от всички области, в случая - области на кулинарията. Не върви да знаеш 88 начина да приготвиш месо, ама да използваш фиксове на Маги, да не можеш едни мъфини да изпечеш или да не знаеш какво е "песто".
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-26-2013 на 20:51
Само да кажа, че месото в марината с водка(че дори и с кола+ водка :Д) става уникално крехко и вкусно, особено ако му добавиш задушени броколки, картофки, бейби моркови, гъби и изобщо каквито зеленчуци обичаш. И алкохолът грам не се усеща.
Everything changes, but beauty remains ...
Ами с варени картофи, после ги белиш стискаш ги с там има едно за мачкане на картофи ( излизат на "червейчета" ) и после с краве масло и прясно млякоИ по енергично с вилицата
Между другото, аз не препоръчвам да варите картофите на кубчета, защото се размиват и им бяга нишестето. Това е добре само за яхнии, след което се запазва целият бульон. Но от др страна е много бърз еквивалент за сваряване. Също така не препоръчвам пасирането на картофите, наистина е един много разпространен и лесен начин, но пък започват да се "влачат" Има си разлика между пасирано пюре и другото, както между чукано кьопоолу и пасирано.
Иначе, аз имам малко изкривяване относно приготвянето на меса и тем подобни неща, не че се заяждам.
Последно редактирано от draid : 03-26-2013 на 20:55
Еее, как ми се дояде това пюре, а тъкмо утре ще ям картофи. Нищо де, другата седмица непременно ще си направя и ще си го изплюскам (:ДД) сама.
Случвало ли ви се е да отидете на караоке , с мисълта , че караокето е за хора които НЕ могат да пеятИ с нагласата да си пеете с кеф , било то с не особено впечатляващи умения , защото все пак и другите са като вас и никой няма да ви се смее? НО противно на очакванията ви , изскачат там някакви мюзик айдъли , грабват микрофона и така ви разбиват с глас , че не смеете гък да кажете от срам?
Ако ви се е случвало , знаете как се чувствам аз в тази тема![]()
Ммм,тези дни ядох страхотен десерт.Лесен е , но за първи път го ям.
Палачинки с мед,заляти с ванилов крем на Др.Йоткер.Уникално е,пробвайте.
Не, случвало ми се е да отида на караоке с идеята, че евентуално... може би... вероятно бих се принудила да пея, ако ми опрат пистолет в главата. След което въпросните мюзик айдъли запяват и аз окончателно се убеждавам, че това място не е за мен :Д
"слагаш месото в марината и буташ във фурната"
не знам кой говори за обикновено печене на мариновано месо, но няма значение
а това за самочувствието ти на lord of the chefs няма да го коментирам, защото е ясно.
това , ако визираше мен нито едно от трите не уцели.
За картофено пюре-най-добре става с цели картофи, не на кубчета или кръгчета или каквото там..
@draid
това за мачкането на картофите едно соц такова ли е?
и ние имаме, много е готино
А караокето е фън понякога (след 3-тото малко обикновено).
ПЕСТОООООООО!!!!!!!
Майка ми за пореден път е била в магазина без очила и мислела, че купува маслинова паста и купи песто и толкова уникално нещо няма! Правя си брускети с маслини, кашкавал и пестоомномномномномном
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
А аз нали съм шоко фен, взел 750 гр течен шоколад и се чудя дали тортата ще стане годна за ядене, ако вместо да топя шоколад на водна баня, взема директно да разбия от този с 300 гр сметана?![]()
![]()
И друго- няма ли да стане много суха тортата, блъди?
Йооооооо, крада идеятаМислех за глазура да слагам нутела, но май ще е за пълнеж!
![]()
![]()
![]()
Последно редактирано от kalpazanka : 03-27-2013 на 07:36
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ами по принцип тея течните шоколади не са 100% шоколад, за да стоят така течни им слагат разни други неща, но не би трябвало да е негодна за ядене![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ми не знам, още от моето детство си ги спомням тия щуротии, то е като такава преса за чесън, ама в уголемен вариант
kalpazanke, това не е ли колосално количество шоколад ? Иначе вероятно ще трябва да намажеш блата, че така ми звучи като много суха торта.
Като се прибера довечера, ще ви напиша рецептата за един мн хубав крем![]()