.
Отговор в тема
Страница 25 от 199 ПървиПърви ... 152122232425262728293575125 ... ПоследнаПърви
Резултати от 601 до 625 от общо 4966
    Тирамисуто аз го правя по тази рецепта:
    Необходими продукти:400 г.сирене маскарпоне,4 яйца,100 гр.пудра захар,2 с.л амарето,250 мл.силно кафе еспресо,2 опаковки бишкоти,2 ч.л натурално какао
    Начин на приготвяне:
    Разделете жълтъците и белтъците. Разбийте жълтъците с пудра захар докато увеличат обема си 3-4 пъти. Прибавете сиренето Маскарпоне и го размесете внимателно с дървена лъжица. Разбийте белтъците на твърд сняг и ги прибавете към горната смес, като внимателно бъркате.

Към свареното кафе прибавете 2 с. л. амарето.

Потопете бишкотите една по една за кратко в кафената смес и ги подредете една до друга на дъното на подходящ съд (например правоъгълна тава) така че да го покрият. Отгоре сложете слой крем, след това отново ред бишкоти, като най-горният пласт трябва да е от крем.

Оставете тирамисуто за една нощ в хладилника. Преди сервиране поръсете обилно с какао
    Не мисля често,не мисля много,но когато го правя си мисля само за теб!!!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Хахах съвсем не е така
    М, окей.

Може би не се изказах правилно - пилешко и свинско визирах. Телешко рядко ми се случва да ям, агнешко не мога да приготвя сама, а конското дори няма да го коментирам.

Марианче, изобщо не бие на спирт. Алкохолът отпуска мускулните влакна и месото става адски вкусно и крехко.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    М, окей.

Може би не се изказах правилно - пилешко и свинско визирах. Телешко рядко ми се случва да ям, агнешко не мога да приготвя сама, а конското дори няма да го коментирам.

Марианче, изобщо не бие на спирт. Алкохолът отпуска мускулните влакна и месото става адски вкусно и крехко.
    Пилешкото месо няма кой знае какви особености, но от едрият добитък вече си е цяла наука приготвянето (не забравяй, че и има разлика от сосовете за пилешко и свинско месо). Има огромно значение дали месото е от врат, бут, котлет, бон или контра филе, плешка, и т.н. и т.н. Сама разбираш, че приготвянето на дадено месо не се изчерпва с опичането му в някаква тава с разни ароматни стръкове. Подхода е коренно различен при пържене, печене на фурна или скара, печене на огън или в пещ ако щеш. Подхода относно това какво ще сложиш в комбинация с някое месо например, силно зависи от това от каква част на трупа е, дали ще бъде шпиковано и т.н. Вкусовете на вратна пържола или такава от контра филе например са различни. Ако искаш да правиш рибици например, избора е ясен, то непременно се гледа към бон/контра филе. Агнешко месо, телешко месо са сухи меса, съответно си имат своите специфики на приготвяне, не може да правиш стек например от бут. Несериозно е. Дивеча е сухо месо и обикновено жилаво, поради което е подходящо за готвене на по особено манджи, като кебапи, задушено и т.н. след като е престояло определено време в марина (Например заека си кисне едно 20-24 часа) Да не говорим, че дори транжирането на дадено месо си е изключително важно нещо как ще се направи.

Хайде стига съм се впускал в разсъждения че огладнях.
    Последно редактирано от draid : 03-26-2013 на 13:39

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Ох, баба ми колко вкусно прави дивеч. Жалко, че дядо ходи на лов само през зимата
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Пилешкото месо няма кой знае какви особености, но от едрият добитък вече си е цяла наука приготвянето (не забравяй, че и има разлика от сосовете за пилешко и свинско месо). Има огромно значение дали месото е от врат, бут, котлет, бон или контра филе, плешка, и т.н. и т.н. Сама разбираш, че приготвянето на дадено месо не се изчерпва с опичането му в някаква тава с разни ароматни стръкове. Подхода е коренно различен при пържене, печене на фурна или скара, печене на огън или в пещ ако щеш. Подхода относно това какво ще сложиш в комбинация с някое месо например, силно зависи от това от каква част на трупа е, дали ще бъде шпиковано и т.н. Вкусовете на вратна пържола или такава от контра филе например са различни. Ако искаш да правиш рибици например, избора е ясен, то непременно се гледа към бон/контра филе. Агнешко месо, телешко месо са сухи меса, съответно си имат своите специфики на приготвяне, не може да правиш стек например от бут. Несериозно е. Дивеча е сухо месо и обикновено жилаво, поради което е подходящо за готвене на по особено манджи, като кебапи, задушено и т.н. след като е престояло определено време в марина (Например заека си кисне едно 20-24 часа) Да не говорим, че дори транжирането на дадено месо си е изключително важно нещо как ще се направи.

Не бях срещала текст на български с толкова непознати за мен думи/работи.
    И все пак, отвратителнооооооооооооо!

Моята съквартирантка вече рядко яде месо покрай мен, майка ми е на финалната права повече да не пипне, брат ми също. Доволна съм. Мъжа ми един ден и него ще го обработвам здраво.

Някой с хубава и изпробвана рецепта за кашкавал пане?
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

anonymous708973
    Guest

Абе, човек, аз съм на 18 години, несемейна. Ако тръгна да готвя месо, то задължително ще го пека или във фурна, или на грил тиган, че става по-бързо. Какво шпиковане, каква пещ, какъв стек, какви кебапи?

Град
    Heaven
    Е, уж се имаш за голяма готвачка, по-сухите меса се шпиковат;
    аз примерно заешко НЕ обичам и не ям, но съм опитвала обикновено печено и шпиковано и направено в глинен съд, няма връзка просто

Абе, човек, аз съм на 18 години, несемейна. Ако тръгна да готвя месо, то задължително ще го пека или във фурна, или на грил тиган, че става по-бързо. Какво шпиковане, каква пещ, какъв стек, какви кебапи?
    Просто констатирам огромната разлика, няма значение че си на 18, човек винаги може да научи нещо ново. Иначе кебапа си е кебап, така с бяло винце, дафинов лист и едно хубаво пюре е божествено (пффф пак ми се прияде )

Banned Мега фен
    ^ как правиш пюрето ?

Мега фен Аватара на strawberry88
    Направих мъфини с Нутела вътре.Толкова са божествени.
    http://prikachi.com/images/144/6046144u.jpg
    http://prikachi.com/images/147/6046147X.jpg
    http://prikachi.com/images/149/6046149P.jpg - шоколадът не се вижда много добре, но нищо.

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Пробвах да направя солен кекс.

Кисело мляко със загасена сода в него + 4 разбити яйца + 1/2 ч.ч. зехтин + натрошено сирене + брашно + нарязани 10-15 маслини + подправки (чубрица , сушен магданоз)
    Пекох го 40 мин . Изглежда добре надигнало се и изпечено , ама на вкус не става нещо. Някво такова , не е като питка/кекс пухкаво , ми едно смотано. Тюх. Оплаквам ви се.
    Дайте рецепта за хубав солен кекс ( без шунки , салами , кренвирши и пр.)

Мега фен Аватара на SurfSky
    И аз мисля скоро да пробвам да направя мъфини

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Е, уж се имаш за голяма готвачка, по-сухите меса се шпиковат;
    аз примерно заешко НЕ обичам и не ям, но съм опитвала обикновено печено и шпиковано и направено в глинен съд, няма връзка просто
    Нямаше да го пиша, ама си вирнала носа много. Далеч не се смятам за голяма готвачка, а майка ми досега се е смяла на глупостите ти за телешкото. Баш пък то се отпуска страхотно в марината с водка. Яла съм сухо телешко, изпечено по обикновения начин (за което говориш ти), и телешко вкъщи по този начин - разликата е огромна, второто се топи в устата.

Фък, ако става дума за картофено пюре, прави се много лесно. Сваряваш картофи, като предварително си ги нарязала на кубчета. Изливаш част от водата в чаша (!) и пасираш, добавяш бучка масло, разбъркваш, сипваш мляко на стайна температура и пасираш/бъркаш. Ако стане гъсто, по-добре добави част от водата, която си отляла. Ако добавяш все мляко, ще стане доста тежко.

draid, така е, но в случая би било излишно да се превземам по този начин. Човек трябва да си преценя в какво да влага енергия и колко. Вкъщи няма ловци или суууперразбиращи от дивеч, месото се прави така, че да е вкусно на всички и Е такова.
    Ако тръгнем всичко да правим като професионалисти, за толкова неща можем да се заядем - защо не си правиш домашен шоколад и ако правиш - знаеш ли, че се прави на студена мраморна плоча, която тежи 50 кила? А знаеш ли, че марулята се къса с ръце, а не се реже? А можеш ли да обезкостиш риба с нож и вилица? Вариш ли месото преди да го сложиш в тавата, за да го направиш с ориз, или го запържваш?
    Не търся поединични отговори, нека не превръщаме разговора в затапки в стил четвърти клас. Искам да обясня, че няма нужда от излишно задълбаване в дадено направление, важно е да има баланс между познанията от всички области, в случая - области на кулинарията. Не върви да знаеш 88 начина да приготвиш месо, ама да използваш фиксове на Маги, да не можеш едни мъфини да изпечеш или да не знаеш какво е "песто".
    Последно редактирано от PinkPan7her : 03-26-2013 на 20:51

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Само да кажа, че месото в марината с водка(че дори и с кола+ водка :Д) става уникално крехко и вкусно, особено ако му добавиш задушени броколки, картофки, бейби моркови, гъби и изобщо каквито зеленчуци обичаш. И алкохолът грам не се усеща.
    Everything changes, but beauty remains ...

Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    ^ как правиш пюрето ?
    Ами с варени картофи, после ги белиш стискаш ги с там има едно за мачкане на картофи ( излизат на "червейчета" ) и после с краве масло и прясно мляко И по енергично с вилицата

Между другото, аз не препоръчвам да варите картофите на кубчета, защото се размиват и им бяга нишестето. Това е добре само за яхнии, след което се запазва целият бульон. Но от др страна е много бърз еквивалент за сваряване. Също така не препоръчвам пасирането на картофите, наистина е един много разпространен и лесен начин, но пък започват да се "влачат" Има си разлика между пасирано пюре и другото, както между чукано кьопоолу и пасирано.

Иначе, аз имам малко изкривяване относно приготвянето на меса и тем подобни неща, не че се заяждам.
    Последно редактирано от draid : 03-26-2013 на 20:55

anonymous708973
    Guest
    Еее, как ми се дояде това пюре, а тъкмо утре ще ям картофи. Нищо де, другата седмица непременно ще си направя и ще си го изплюскам (:ДД) сама.

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Случвало ли ви се е да отидете на караоке , с мисълта , че караокето е за хора които НЕ могат да пеят И с нагласата да си пеете с кеф , било то с не особено впечатляващи умения , защото все пак и другите са като вас и никой няма да ви се смее? НО противно на очакванията ви , изскачат там някакви мюзик айдъли , грабват микрофона и така ви разбиват с глас , че не смеете гък да кажете от срам?
    Ако ви се е случвало , знаете как се чувствам аз в тази тема

Голям фен Аватара на BamBamBo
    Ммм,тези дни ядох страхотен десерт.Лесен е , но за първи път го ям.
    Палачинки с мед,заляти с ванилов крем на Др.Йоткер.Уникално е,пробвайте.

Цитирай Първоначално написано от BlackWings Виж мнението
    Случвало ли ви се е да отидете на караоке , с мисълта , че караокето е за хора които НЕ могат да пеят И с нагласата да си пеете с кеф , било то с не особено впечатляващи умения , защото все пак и другите са като вас и никой няма да ви се смее? НО противно на очакванията ви , изскачат там някакви мюзик айдъли , грабват микрофона и така ви разбиват с глас , че не смеете гък да кажете от срам?
    Ако ви се е случвало , знаете как се чувствам аз в тази тема
    Случвало ми се е да и бях потресен Добре, че тук съм в свои води.

anonymous708973
    Guest
    Не, случвало ми се е да отида на караоке с идеята, че евентуално... може би... вероятно бих се принудила да пея, ако ми опрат пистолет в главата. След което въпросните мюзик айдъли запяват и аз окончателно се убеждавам, че това място не е за мен :Д

Град
    Heaven
    Нямаше да го пиша, ама си вирнала носа много. Далеч не се смятам за голяма готвачка, а майка ми досега се е смяла на глупостите ти за телешкото. Баш пък то се отпуска страхотно в марината с водка. Яла съм сухо телешко, изпечено по обикновения начин (за което говориш ти), и телешко вкъщи по този начин - разликата е огромна, второто се топи в устата.
    "слагаш месото в марината и буташ във фурната"
    не знам кой говори за обикновено печене на мариновано месо, но няма значение
    а това за самочувствието ти на lord of the chefs няма да го коментирам, защото е ясно.

Не върви да знаеш 88 начина да приготвиш месо, ама да използваш фиксове на Маги, да не можеш едни мъфини да изпечеш или да не знаеш какво е "песто".
    това , ако визираше мен нито едно от трите не уцели.

За картофено пюре-най-добре става с цели картофи, не на кубчета или кръгчета или каквото там..

@draid
    това за мачкането на картофите едно соц такова ли е?
    и ние имаме, много е готино

А караокето е фън понякога (след 3-тото малко обикновено).

ПЕСТОООООООО!!!!!!!
    Майка ми за пореден път е била в магазина без очила и мислела, че купува маслинова паста и купи песто и толкова уникално нещо няма! Правя си брускети с маслини, кашкавал и песто омномномномномном
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    А аз нали съм шоко фен, взел 750 гр течен шоколад и се чудя дали тортата ще стане годна за ядене, ако вместо да топя шоколад на водна баня, взема директно да разбия от този с 300 гр сметана?

И друго- няма ли да стане много суха тортата, блъди?

Цитирай Първоначално написано от strawberry88 Виж мнението
    Направих мъфини с Нутела вътре.Толкова са божествени.
    http://prikachi.com/images/144/6046144u.jpg
    http://prikachi.com/images/147/6046147X.jpg
    http://prikachi.com/images/149/6046149P.jpg - шоколадът не се вижда много добре, но нищо.
    Йооооооо, крада идеята Мислех за глазура да слагам нутела, но май ще е за пълнеж!
    Последно редактирано от kalpazanka : 03-27-2013 на 07:36

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Ами по принцип тея течните шоколади не са 100% шоколад, за да стоят така течни им слагат разни други неща, но не би трябвало да е негодна за ядене
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението

@draid
    това за мачкането на картофите едно соц такова ли е?
    и ние имаме, много е готино
    Ми не знам, още от моето детство си ги спомням тия щуротии, то е като такава преса за чесън, ама в уголемен вариант

kalpazanke, това не е ли колосално количество шоколад ? Иначе вероятно ще трябва да намажеш блата, че така ми звучи като много суха торта.

Като се прибера довечера, ще ви напиша рецептата за един мн хубав крем

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си