- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
И ние го имаме това с изтискването и излизат като червейчета, мда :Д
Душко, аз няма да разбия всичките 750 грама течен шоколад с 300-та грама сметана /в рецептата на блъди са 350 гр шоколад и 300- сметана/. Просто ми беше любопитно да го опитам заради цената. Отворих буркана днес, гребнах лъжичка и взе, че ми хареса.
И що пък да не експериментирам
Е, супер идеяИ без тва съкровището не остава без кола у дома
Най-вероятно ще творя с готови блатове, че.. в понеделник съм и без това на черешата...
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Абе, за снимки може и да ме досрамее, че нямам шприц за украсаЩе пиша дали сме живи след експеримента
![]()
![]()
![]()
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
^ Пробвай с течен шоколад, според мен ще се получи. Срещала съм доста такива рецепти.
Аха, добре.
Вземи прочети пак.
Аз съм имала самочувствие... то сигурно има огромна разлика дали пасираш цели картофи или нарязани на кубчета, мдаааа. Ама това, че на кубчета ще се сварят в пъти по-лесно, бързо и равномерно, не го прекарваш през сивото вещество май.
Джоли, пестото от босилек ли е? Уникално става наистина, а и лесно можеш да си го направиш вкъщи. Е, кедровите ядки препоръчително се заменят с много по-евтиния им еквивалент - бадеми, а вкусът никак не страда от това.
Ето крема който споменах.
Продукти:
1 пакетче лешници / бадеми
4 белтъка
2 к.ч. захар
1 ванилия
1 кофичка заквасена сметана (с тая на данон червената става най-добре)
1 пакет обикновени кръгли бисквити (например Еверест с масло)
1 чаша двойно силно еспресо.
какао на прах.
Начин на приготвяне:
В една купа изсипвате заквасената сметана и 1 к.ч захар и ванилията и разбивате с миксер. В отделна купа разбивате 4т-е белтъка на сняг с другата к.ч. захар ( захарта се прибавя на края защото иначе няма да се разбият белтъците хубаво ) След това начуквате лешниците/бадемите на ситно. Смесвате сметаната с белтъците и разбърквате за да се смесят ( не бъркайте много за да не се загуби обема ) След това към сместа прибавяте счуканите ядки, обърквате с лъжица. Разделяте сместа на 2 равни части и към една от тях прибавяте какаото на око докато разбърквате, целта е да се получи кафява смес. Вземате високи чаши (като за сладолед) или каквито там имате, пълните половината чаша с кафявата смес, след което потапяте една бисквита в кафе и я слагате върху сместа, след това допълвате с бялата смес. От горе може да се сложи коктейлна черешка или вишна от сладко например. Крема престоява в хладилник поне 1 час.
Ако случайно имате амарето, може да добавите към кафето една капачка за аромат.
Крема е много лесен, бърз и вкусен
Нали ти споменах от къде идва проблема с варенето на обелени и нарязани картофи, не е само до бързото сваряванеТочно за това аз предпочитам пюре от цели картофи
Едит: По-късно може да драсна едно пилешко вретено.
Последно редактирано от draid : 03-27-2013 на 11:14
Това са най-хубавите мъфини, които някога съм правила!!!![]()
Обаче от рецептата излизат само 6.По-добре удвои или утрои дозата.
Ето и рецептата:
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. масло (разтопено)
1 яйце
1/2 ч.ч. захар (аз използвах кафява)
4 ч.л. какао (на Dr. Oetker)
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия по желание (аз не сложих)
Може да се добавят и натрошени лешници, но аз нямах.Пълниш формата до половината, слагаш 1 с.л. (или повечеНутела) и пак пълниш със сместа.Аз определено трябваше да сложа повече от течния шоколад, но...
Пека ги на 200 градуса за около 20 мин.
![]()
Мерси за съветите и рецептата. Горе-долу вдянах как да ги докарам и мисля да пека наведнъж колкото кошнички се съберат.![]()
Дрейд, издигаш ми се в очите. Мъж, който готви, аххх <3
Абе, всъщност мога да се обзаложа, че и майка ми беше казала лятото, че се натискат/смачкват картофите, а не се пасират.
А това кремче хубаво звучи, но какво значи пакетче бадеми? То има бая големи пакетчета, има и по 50 грама :д
ъм.. не мислите ли че темата е прекалено хубава,за да я разваляте с безсмислени спорове ?
Тва е щото, глупавите хора имаме много време да експериментираме, докато умните ходят на училище/университет. Иначе противно на това което ме учеха в средното, вече когато правя нещо го правя предимно на око, освен ако не е някоя рецепта за първи път. Не знам колко голямо пакетче бъдеми, от тези които са като пакетче за семки или малко по-малки. Вероятно са към 80-100 гр. Оригиналната рецепта е с бъдеми, но по лесно се приготвя в лешници.
Няма смисъл да се карате за глупости, човек се учи докато е жив. На мен любимото ми беше да пресека нещо например, особено когато разбивах хайвер![]()
![]()
![]()
Така, ето една универсална рецепта за палачинки, която се използва масово:
Брашно - на око към 200 гр вероятно
Яйца - 3бр
Мляко - на око
Слагате брашното в купа, чуквате яйцата и сипвате мляко, разбивате с миксер докато не се получи хомогенна смес, доливате мляко докато сместа не стане с гъстотата на боза. Тая рецепта е напълно възможно да се изпълни и с газирана вода, вместо с мляко, може да се направи и с газирана вода и мляко, каквото имате общо взето. Може да се добави и ванилия, но ако го направите, ще трябва да ги ядете само като сладки и ще се лишите от удоволствието да направите някоя солена палачинка
Ето и една импровизация за солени палачинки набързо.
Продукти:
Гъби ( мариновани за предпочитане )
шунка/бекон
кис. крастевички
сирене
В тефлонов тиган запържвате шунката или бекона нарязана на лентички, след което прибавяте и гъбите, нарязани на ситно. Прибавят се киселите крастевички. Накрая се добавя и сиренето, което се натрошава и се изчаква да омекне в тигана, подправя се с малко вегета, а за тези обичащи по-пикантни неща може да се добави и чили сос (за мен придава хубав аромат) Хубавото на тая рецепта е че е напълно произволна и може да се сложат и други продукти в плюнката, като например лук. Като цялото нещо така хубаво се е задушило, палачинките се пълнят краищата им се подгъват за да не изпада плънката и се навиват на руло. Слагат се в тавичка и се настъргва кашкавал върху тях. Пече се докато кашкавала не се зачерви.
И хайде после наистина ще напиша за пилешкото вретено.
аз с една снимчица :
http://www.prikachi.com/images.php?i...6/6049066x.jpg
Към това се прибавя вода малко. Не съм сигурна защо... или по-еластични (:д) ставаха, или нещо друго беше, ама е добре да има 100-150 мл вода...
Фък, гарнитурата каква е и как си я направила?
БЛЪДИ, сериозно започваш да ме дразниш.
1. Дрейд се обоснова!
2. КЪДЕ, покажи ми КЪДЕ съм написала, че се слага САМО вода. Казах, че след добавянето на млякото, ако консистенцията е прекалено гъста, не е добре да се добавя още много мляко, защото става тежко. С някви 40-50 мл от водата на картофите става по-...въздушно.
Вода може да добавиш, за да спестиш млякото, горе долу както заместител е газираната вода, но тя прави тестото по поресто и пухкаво. С чешмяна вода има риск да станат по-жилави. При палачинките е много важно печенето. Иначе като краен вариант не е невъзможно и слагането на вода, но вероятно няма да е повече от 100мл, другото трябва да е мляко, че да са максимално вкусни.
Ох, бе, защо не ме разбирате.
И мляко, И вода. :д
ами аз не правих гарнитурата отделно смисъл така си е рецептата:
малко олио 1-2 сп.л. ( да намажеш тавичката,където ще се пече), 200мл. доматено пюре ( използвах доматен сок и стана малко течно,но като че ли така е по добре), 1 глава кромид лук , 1 тарелка карначета ( моите не бяха в тарелка ами навих по 3 на охлювче - така както е на снимката и направих 6 такива ) , 1 бурканче ( 200-240г. ) стерилизирани гъби , 5-6 печени червени чушки ( такива после дето се слагат в бурканче), 1 малка консерва царевица , маслини 10-15 бр. обезкостени,сол на вкус и вече преди да извадиш от фурната на всяко охлювче чукаш по едно яйце и вадиш след 5-6 мин.
имахме гости като го правих и всички много им хареса
[QUOTE=PinkPan7her;10642335]Звучи страхотно, дай ми рецепта, моля[QUOTE]
Извинявйа за закъснението. Супер лесно е !
Трябват ти 2 плода авокадо
Извара
Лимон
зехтин
сол
(по желание 1 скилидка чесън)
Ако имаш пасатор мяташ в пасатора авокадодо(поумекнало), около 250гр извара(но аз пробвам на вкус!), добавяш сок от лимон (пак на вкус), 1-2 с.л зехтин, сол, чесън ако искаш.
Всъщност основното е авокадото и изварата и другото слагаш докато ти хареса как е станало. Първоначалната рецепта я знам с топено сирене, но това е по-здравословно и дори по-вкусно ! ^^
Хайде малко месно меню.
Пилешко вретено
Продукти:
Пилешко месо (Готови пържоли или най-често пакет гърди)
кис. крастевички
шунка
кашкавал или топено сирене
брашно за пържене
Приготвяне:
Пържолите се начукват на много тънко, ако разполагате с гърди, то правите пържоли от тях ( няма да се впускам как става това ) и ги начуквате на тънко. в средата слагате нарязани на лентички кисели крастевички, шунка и кашкавал или топено сирене. Рулото се завива внимателни и стегнато, като припокривате краищата за да не изтече плънката. Ако не може да го завиете добре, може да използвате клечки за зъби, за да не се развива. Рулата се овалват в брашно и се пържат в мазнина до златисто.
Едит: Голяма жертва правя като ги пиша тия рецепти при положение че съм смъртно гладен![]()
Последно редактирано от draid : 03-27-2013 на 19:44
От мен любимия ми шоколадов мус !
- 3 яйца
- 100 гр. шоколад
- 1 пакетче ванилова захар
Шоколадър се разтапя на водна баня. През това време се разделят жълтъците и белтъците от яйцата. Жълтъците се смесват със захарта докато стане бяло. Добавят се постепенно в към шоколада. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят и те. Трябва да престои няколко часа в хладилника. Уникално вкусно !![]()