.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Така, ето една универсална рецепта за палачинки, която се използва масово:
    Брашно - на око към 200 гр вероятно
    Яйца - 3бр
    Мляко - на око
    Към това се прибавя вода малко. Не съм сигурна защо... или по-еластични (:д) ставаха, или нещо друго беше, ама е добре да има 100-150 мл вода...

    Фък, гарнитурата каква е и как си я направила?

    БЛЪДИ, сериозно започваш да ме дразниш.
    1. Дрейд се обоснова!
    2. КЪДЕ, покажи ми КЪДЕ съм написала, че се слага САМО вода. Казах, че след добавянето на млякото, ако консистенцията е прекалено гъста, не е добре да се добавя още много мляко, защото става тежко. С някви 40-50 мл от водата на картофите става по-...въздушно.

  2. #2
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Към това се прибавя вода малко. Не съм сигурна защо... или по-еластични (:д) ставаха, или нещо друго беше, ама е добре да има 100-150 мл вода...

    Фък, гарнитурата каква е и как си я направила?

    БЛЪДИ, сериозно започваш да ме дразниш.
    1. Дрейд се обоснова!
    2. КЪДЕ, покажи ми КЪДЕ съм написала, че се слага САМО вода. Казах, че след добавянето на млякото, ако консистенцията е прекалено гъста, не е добре да се добавя още много мляко, защото става тежко. С някви 40-50 мл от водата на картофите става по-...въздушно.
    Вода може да добавиш, за да спестиш млякото, горе долу както заместител е газираната вода, но тя прави тестото по поресто и пухкаво. С чешмяна вода има риск да станат по-жилави. При палачинките е много важно печенето. Иначе като краен вариант не е невъзможно и слагането на вода, но вероятно няма да е повече от 100мл, другото трябва да е мляко, че да са максимално вкусни.

  3. #3
    Banned Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2011
    Мнения
    15 883
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Към това се прибавя вода малко. Не съм сигурна защо... или по-еластични (:д) ставаха, или нещо друго беше, ама е добре да има 100-150 мл вода...

    Фък, гарнитурата каква е и как си я направила?

    БЛЪДИ, сериозно започваш да ме дразниш.
    1. Дрейд се обоснова!
    2. КЪДЕ, покажи ми КЪДЕ съм написала, че се слага САМО вода. Казах, че след добавянето на млякото, ако консистенцията е прекалено гъста, не е добре да се добавя още много мляко, защото става тежко. С някви 40-50 мл от водата на картофите става по-...въздушно.
    ами аз не правих гарнитурата отделно смисъл така си е рецептата:
    малко олио 1-2 сп.л. ( да намажеш тавичката,където ще се пече), 200мл. доматено пюре ( използвах доматен сок и стана малко течно,но като че ли така е по добре), 1 глава кромид лук , 1 тарелка карначета ( моите не бяха в тарелка ами навих по 3 на охлювче - така както е на снимката и направих 6 такива ) , 1 бурканче ( 200-240г. ) стерилизирани гъби , 5-6 печени червени чушки ( такива после дето се слагат в бурканче), 1 малка консерва царевица , маслини 10-15 бр. обезкостени,сол на вкус и вече преди да извадиш от фурната на всяко охлювче чукаш по едно яйце и вадиш след 5-6 мин.

    имахме гости като го правих и всички много им хареса

  4. #4
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    ами аз не правих гарнитурата отделно смисъл така си е рецептата:
    малко олио 1-2 сп.л. ( да намажеш тавичката,където ще се пече), 200мл. доматено пюре ( използвах доматен сок и стана малко течно,но като че ли така е по добре), 1 глава кромид лук , 1 тарелка карначета ( моите не бяха в тарелка ами навих по 3 на охлювче - така както е на снимката и направих 6 такива ) , 1 бурканче ( 200-240г. ) стерилизирани гъби , 5-6 печени червени чушки ( такива после дето се слагат в бурканче), 1 малка консерва царевица , маслини 10-15 бр. обезкостени,сол на вкус и вече преди да извадиш от фурната на всяко охлювче чукаш по едно яйце и вадиш след 5-6 мин.

    имахме гости като го правих и всички много им хареса

    с доматено пюре (от концентрираното в малките консеврви) ще е по-вкусно

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си