.
Отговор в тема
Страница 48 от 199 ПървиПърви ... 384445464748495051525898148 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 176 до 1 200 от общо 4966
    Аз бях пила сангрия в един испански ресторант и щях да повърна. Отвратителен вкус има.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на galaxy29
    Цитирай Първоначално написано от heartshapedbox Виж мнението
    Предложете ми някоя вкусна и по-завърътяна супичка?
    Без месо ако може.
    http://www.supichka.com/2013/02/shke...-kladnica.html
    една от любимите ми супички
    наскоро научих рецептата от кака ми, а тя от прочут вегетарианец и съм очарована и възхитена
    като малка съм опитвала автентичната шкембе чорба, ужасна е, не съм лигла, нито вегетарианка, но като зная какво има в нея, а тази не може да се сравнява с истинската, толкова е вкусна и прекрасна и е здравословна и не ядеш гадно шкембе
    нямам търпение да я сготвя C:

Мега фен Аватара на galaxy29
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Ще готвя ето това: http://www.supichka.com/2012/05/blog-post_17.html
    Знам, че не е много, но за мен и това е доста. подкрепете ме
    ммммммммм изглежда ммного вкусна
    и нея искам да сготвя

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    в общи линии съм я правила за партита и рецептата е за мнооого голямо количество /туба от минерална вода /

нарязват се плодове - 2-3 портокала, 2 лимона, 2 лайма /лимоните и лайма с кората/, 3-4 ябълки /червени по възможност/, заливат се с 1 бутилка ром /тъмен за червено вино, светъл - за бяло/ и захарен сироп /1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода се слагат на котлона, докато не се стопи захарта, после се охлажда/ за тъмния вариант се слага и пръчка канела и оставям поне час в хладилника, в затворен съд...после изваждам и наливам поне 1,5 л сода, ако виното е сладко, може да сложа и 2, тук на светлия вариант слагам и стръкове прясна мента и пъхам пак за час в хладилника
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Мега фен Аватара на Rabalka
    Как да направа най лесно гювече?

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    мажеш гювечето с олио, вътре слагаш нарязан домат /пресен или от консерва/, чушка, плочка сирене, някакъв колбас/ парче сварено месо, слагаш във фурната за 15-20 минути, вадиш, счупваш 1-2 яйца, слагаш да се запече 5 минути, вадиш, слагаш плочка кашкавал и връщаш само да се разтопи
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

pebbles__87
    Guest
    Може и в микровълновата да го направиш вкл. на макс за 15-20 мин и ти е готово гювечето )

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Изобщо не е необходимо да се прави с нишесте.
    Ето тук в солидно количество крем има само 4 с.л. брашно. http://www.supichka.com/2012/08/blog-post_21.html

А иначе можеш просто да си приготвиш шоколадов мус - той се сгъстява доста, така че нито брашно ще ти трябва, нито нишесте. Разпределяш го върху бисквитите, изчакваш го 3-4 часа в хладилник и готово.
    лелееее, чак сега го виждам.... Благодаря ти иначе мила, ще пробвам рецептата и ще кажа какво се е получило. )
    Иначе аз вчера правих една моя си рецепта с пиленце, мъжкото тяло я нарича "пиле по китайски" ии един невероятен сладкиш, който знам от баба ми "църна маца" странни имена но пък са вкуснички, а за сладкиша да не говорим като се има предвид, че е шоколадов ) ако желаете давам рецепти дами )

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Аз искам рецепта за сладкиша!

"Църна маца"

1с.л. какао ( аз използвам на Nesquick, защото е по-сладичко )
    1/2 ч.ч олио
    1 и 1/2 ч.ч. брашно
    1 бакпулвер
    1/2 ч.ч кисело мляко
    2 с.л. захар (бяла или кафява няма значение )
    1 яйце
    100 гр. орехи/лешници ( по възможност смляни)
    1 потрокал
    2 с.л. пудра захар

Смесвате всички продукти ( без портокала и пудрата захар ) в една голяма купа и бъркате до получаване на хомогенна смес ( трябва да се получи нещо като кремче с ядчици ) , след това настъргвате кората на потрокала ( на възможно най-ситното ренде) и добавяте към сместа. Аз си го пека в кръгла леко намаслена тавичка Пече се 20-25 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна

http://prikachi.com/images.php?images/365/6781365S.jpg - Краен резултат )

Град
    BG
    Благодаря!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Yaiza Виж мнението
    "Църна маца"

1с.л. какао ( аз използвам на Nesquick, защото е по-сладичко )
    1/2 ч.ч олио
    1 и 1/2 ч.ч. брашно
    1 бакпулвер
    1/2 ч.ч кисело мляко
    2 с.л. захар (бяла или кафява няма значение )
    1 яйце
    100 гр. орехи/лешници ( по възможност смляни)
    1 потрокал
    2 с.л. пудра захар

Смесвате всички продукти ( без портокала и пудрата захар ) в една голяма купа и бъркате до получаване на хомогенна смес ( трябва да се получи нещо като кремче с ядчици ) , след това настъргвате кората на потрокала ( на възможно най-ситното ренде) и добавяте към сместа. Аз си го пека в кръгла леко намаслена тавичка Пече се 20-25 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна

http://prikachi.com/images.php?images/365/6781365S.jpg - Краен резултат )
    Оо, това ако се направи като мъфини ще изглежда много атрактивно, мисля!

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от AliceSw Виж мнението
    мажеш гювечето с олио, вътре слагаш нарязан домат /пресен или от консерва/, чушка, плочка сирене, някакъв колбас/ парче сварено месо, слагаш във фурната за 15-20 минути, вадиш, счупваш 1-2 яйца, слагаш да се запече 5 минути, вадиш, слагаш плочка кашкавал и връщаш само да се разтопи
    Това е бааавно и мазно. Хората са изобретили микровълновата - резултата е не повече от 10мин

anonymous708973
    Guest
    Не е никак полезно да се готви на микровълнова и е добре да се избягва, ако е възможно.

Но е факт, в микровълнова гювечето си го правя за 7-8 минути, а във фурната - 40. Не съм компетентна, за да знам на какво се дължи.

Майката на приятеля ми прави нещо много просто, но уникално вкусно. Слагаш малко зехтин на дъното, лук, плочка сирене, червен и черен пипер. Нарязваш кренвирш и половина отгоре, добавяш 2 супени лъжици лютеница, размити с много малко вода, захлупваш и оставяш за 7-8 минути в микровълновата. Плясваш едно яйце и оставяш отхлупено за още две минути.

Майка ми пък прави с червена чушка, малко картоф, бекон, домат и яйце.

С тоя кренвирш знаеш ли как ме отказа.....
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

anonymous708973
    Guest
    ееее, замени го с пилешка пържола, нарязана на парчета :д

Снощи бяхме с майка ми да празнуваме професионалния и празник, ходихме в един ресторант и тя нали пости, поръча си вегетариански сач. Яли сме такъв сач на едно друго място и беше толкова уникален, че чак си купихме сач за вкъщи и цяло лято си правим. Това беше едно пакетче замразени зеленчуци леко препечени, даже отгоре посипано с настърган кашкавал, което никъде не го пишеше. Милата беше толкова разочарована, че цяла вечер мрънка.
    И аз опитвам не да постя чак (не мога да спра млечните продукти никога) но да не смесвам основни хранителни групи и да не ям прекалено много месо. Учудва ме колко много хора се хранят изключително нездравословно и още повече - половината от тях си въобразяват, че напротив се хранят здравословно. Имам примери до безкрай.
    Единствено баба ми пречи на по-здравословното ми хранене ,защото го възприема като диета и че трябва да бъде изкоренено - нарочно напук прави най-мазните си манджи и миналия ден идва с едни бисквити и ми се хили викам да си ги вземаш ! Освен това мразя някой друг да ми сипва храна, защото съм така възпитана , че трябва да си изям всичко от чинията и като кажа едно парче еди какво си и те ми сипват 3-4, после ми досипват от собствената си чиния и аз вече започвам да крещя. Имате ли подобни проблеми с любящи роднини ? Изобщо, как се храните вие?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    BG
    Ох, и аз го имам този ужасен навик да не спирам да ям, докато чинията ми не е празна и обикновено ако не съм си сипала сама храната, се завършва с преяждане. Иначе аз съм вегетарианка вече 6та година и родата все още не са се отказали да ми обясняват колко вредно и ужасно е това. Бих искала някой ден да спра и млечните, но ще ми е много трудно. Пробвала съм няколко пъти, но не издържам повече от седмица, прекалено много обичам всякакви сирена Иначе се опитвам да се храня що годе здравословно, но се случва и да си угаждам понякога с нещо пържено или много шоколадово.

Мега фен Аватара на tori
    Имам проблеми с храната откакто се помня, все тичам в двете крайности. Или се тъпча твърде много (за себе си), или не ям достатъчно. Цяло лято не ядох, отслабнах 10 килограма от проблеми и такива неща. Няма значение, всичко е наред. В момента... Бих казала, че се храня по-скоро нездравословно. Принципно ям готвена и разнообразна храна, ограничила съм чипсовете, газираното и хляба (откакто си купихме тостер, увеличих хляба, но тези 10 килограма трябва да се вдигнат), но не мога да спра сладкото. Или по-скоро да го заменя със плодове. Зеленчуците трябва да започна да ги ям пресни, а не сготвени. Понякога се случва да ям колбаси или кренвирши. Трябва да огранича и солта. Колкото до чинията... Мен не ме интересува особено кой ми е сипал храната, така или иначе си връщам половината, че и повече от яденето в хладилника. Предпочитам да си сипвам самичка от гледна точка на това, че си избирам какво да си сипя, има неща, които не харесвам и така.

anonymous708973
    Guest
    Храня се адски бързо и не дъвча добре. Като резултат - преяждам най-редовно. Това да изчакам 20 минути, та коремът ми да изпрати сигнал до мозъка, че е пълен... научна фантастика.
    Ако случайно не съм гладна или не ми харесва, нямам никакъв проблем да си върна останалата част в чинията. Възпитана съм, че тялото ми не е кош за боклук и няма да изям всичко само и само "да не остане".

Опитвам се здравословно да ям. Тук наобяд ям в стола, 90% от случаите е комбинация от месо и въглехидрат (картофи, паста, ориз). Сладко бая похапвам, това ми е проблемът, буквално съм като зависима. За вечеря най-често ям някоя салата или плодове плюс шоколад :д, понеже съм в библиотеката, ако съм вкъщи, мога и нещо друго да си направя, домашна измисленка някаква.
    Закуската ми напоследък е шепа замразени плодове+йогурт+половин шепа ядки+половин шепа сушени плодове+банан+3-4 супени лъжици корнфлейкс. Ако бързам, пасирам един банан с йогурт и пускам малко мед. Преди закуска задължително пия чаша ментов чай, така ми започва денят. Без мед, напълно чист. Като се върна в България, ще си взема малко домашна мента, че тук само от пакетче имам. Използвам го вместо вода, сутрин вода не мога да пия, аз и по принцип не мога. И като стане 17-18 часа и съм в библиотеката от няколко часа и се усещам, че ме боли главата и концентрацията ми е нулева и се замислям и установявам, че за целия ден имам изпити 200 мл вода. Това + зимните условия = повехнала кожа със сивкав тен.

ДАМН.

Оо, това ако се направи като мъфини ще изглежда много атрактивно, мисля!
    Миии на мъфини не съм го пробвала ама като се замисля, да може и да стане иначееее да си оближеш пръстите направо! Всеки път като го правя, за мен или не остава или успявам половин парченце да намеря в тавата .......

Четири огромни чаши чай на ден и кожата ми е супер!
    Но и аз се храня доста нездравословно, мразя да готвя. Ям почти изцяло купена храна и всичко приготвено от мен е пържено. Ядсвам се на себе си, че не мога да се накарам да ям месо, а хич не е полезно така, но най-близкото до месо са сандвичите с пилешко или с риба тон, пържени пилешки хапки и консерва риба тон.
    Много ми липсва сиренето честно, всичко мога да ям с него.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

heartshapedbox Имаш моите поздравления. Мен цялата фамилия от малка ме говори, че съм вегетарианка и гевезе, защото съм се лигавела прекалено много за животните и не съм искала да ги ям. Истината е, че аз никога не съм била вегетарианка, аз не съм се ограничила да не ям месо, но го ям много рядко и то някоя немазна пилешка пържолка. Стигна се до това като бях малка да ме лъжат, че е пилешко нещо, което е било заек само и само да ям.. Като цяло семейството ми има много неправилна настройка към храната.
    Сега съм спряла сладкото, което за мен е огромно събитие. Радвам се, че в стола в университета успявам да ям нещо вкусно, сготвено и което да удовлетворява здравословното ми хранене - можеш да ядеш сутрин плодова салатка, на обяд салатка и супичка, можеш и да ядеш свинско с картофи ако искаш. Ядосвам се когато хората ми се карат, че ям прекалено много или неправилно, а самите те не се виждат. В стола веднъж хапвам салатка, паста със зеленчуци и чепка грозде, моя приятелка яде мазно месо с картофи и 2-3 филии хляб и защото моите чинии са 3, а нейната една, ми се кара половин час колко нездравословно се храня.
    Сутрин хапвам мюсли с малко сладко от рози напоследък ако съм вкъщи или плодове ако съм в университета или в краен случай червено Корни, но само червеното, защото е без шоколад.
    PinkPan7her опитай да не ядеш плодове вечер Знам че не е хубаво когато попадат върху храна.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на draid
    Не е никак полезно да се готви на микровълнова и е добре да се избягва, ако е възможно.

Но е факт, в микровълнова гювечето си го правя за 7-8 минути, а във фурната - 40. Не съм компетентна, за да знам на какво се дължи.

Майката на приятеля ми прави нещо много просто, но уникално вкусно. Слагаш малко зехтин на дъното, лук, плочка сирене, червен и черен пипер. Нарязваш кренвирш и половина отгоре, добавяш 2 супени лъжици лютеница, размити с много малко вода, захлупваш и оставяш за 7-8 минути в микровълновата. Плясваш едно яйце и оставяш отхлупено за още две минути.

Майка ми пък прави с червена чушка, малко картоф, бекон, домат и яйце.
    В днешно време полезните за ядене и пиене неща се броят на пръсти. Не ми се разтягат локуми, но бих доказал че и при печене във фурна отново има лоши последици за здравето в доста случаи.

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Ама то самата термична обработка на храната е вредна , до там че убива половината витамини, всичките ензими и аминокиселини . И остават някакви празни калории и нишесте. , които само пълнят стомаха , без реално да доставят нещо полезно на организма , с което да се поддържа здрав.
    И после се чудим защо ни е тежко , отпаднали сме , нямаме енергия , хващаме всеки вирус , и т.н. и т.н. Колкото и да не ни се иска да го признаем , е така.
    Ако искате здравословно - поне едно хранене на ден само от пресни ( ще рече сурови) плодове , листни зеленчуци , салати , ядки , сушени плодове , зеленчукови фрешове и др.
    Това естествено няма шанс да го обясня на баба ми , на Коледната и трапеза

Да се похваля че ми донесоха блендера от поправка най-сетне , че аз без блендер не мога да "готвя"
    Последно редактирано от BlackWings : 11-23-2013 на 18:49

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си