Значи трябва ви една голяма кофичка заквасена сметана от хубава марка - Meggle, Danon, Бор чвор също бива. На една голяма кофичка съответстват две опаковки крема сирене. Ако искаш, можеш да намалиш дозата : една малка кофичка сметана и една опаковка сирене. За сиренето нямам предпочитания за марка, но съм опитвала с оригинално тирамису и изненадващо става по-зле. Смесваш ги в купа и гледаш сиренето да не е на бучки, намачкваш го с вилица. Добавяш или пресни плодове + пудра захар, или сладко без допълнителна захар. Количество - на вкус. Плодовете не бива да са прекалено водни, захарта да не е кристална, сладкото също да не е прекалено течно. Пробвала съм с ягоди, малини, киви, праскови, банан и стафиди, един натрошен шоколад. Най-добре става с малини или шоколад. С прасковите беше вкусно и леко, но са прекалено водни. Ако има малини, винаги я правя с тях. Объркваш всичко това и го пробваш как ти е на вкус - рецептата е много до усет, а не до следване на точни пропорции. По дъното и стените на стъклена купа нареждаш бишкоти така че да няма дупки, режеш ги и ги подреждаш като пъзел. Бишкотите трябва да са най-простите български бишкоти, а не онези хубавите италианските поръсени със захар.

Необходимото количество е според купата, но те съветвам да купиш два пакета. Изсипваш плодовата попара върху бишкотите и отгоре подреждаш отново бишкоти. Пробвала съм на дъното на купата вместо бишкоти, ягоди на половинки - когато се обърне те са отгоре и става много красиво. Оставяш за една вечер в хладилника, на другия ден му пееш "стани стани кофичке" и обръщаш. Може да посипеш с какао, с канела, настърган шоколад, каквото ти е по вкуса и според плодовете. Става за 10 минути + една вечер в хладилника, а е уникално вкусна.