.
Отговор в тема
Страница 86 от 199 ПървиПърви ... 367682838485868788899096136186 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 126 до 2 150 от общо 4966
    Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ще се огранича със сандвичи Хавай
    веднага КАЗВАЙ КВО Е ТАВВВА

Мега фен Аватара на galaxy29
    и аз искам да зннам! :д

Мега фен Аватара на 102
    ясно че с ананас ама другия материал и стъпките

anonymous708973
    Guest
    https://www.youtube.com/watch?v=WecWEoD0J_g
    Аз го знам с кашкавал вместо с моцарела и пармезан

за сандвича питахме бе, отнесена от вихъра
    или по еднакъв начин се правят

anonymous708973
    Guest
    Ами, очевидно е по един и същи начин, бе :д
    Кво сложно има да замениш тестото с филийки хляб?
    Препичаш ги първо съвсем слабичко, за да не се наводнят от доматения сос. Мажеш ги с него, слагаш шунката, ананаса, отгоре кашкавала/моцарелата и печеш на комбиниран режим (микровълни плюс грил) в микровълновата. Не директно на грил, защото кашкавалът ще се разтече, а ананасът ще е напълно суров още. Или просто във фурната

така си и мислех, аз се сетих, че съм яла
    с лютеница или домашен кетчуп ще е по-добре
    и никаква микровълнова... във фурничката или сандвичарника
    данке

Охх такава салата от тиквички си направих че щях да си изям пръстите
    За пръв път се хваля в темата

и малко блогове и от мен .

http://caribbeanpot.com/
    http://proteinpow.com/
    http://yourlighterside.com/
    Последно редактирано от girlwithblueeyes : 08-11-2014 на 20:08

anonymous708973
    Guest
    Е, като се хвалиш, сподели и рецептата, де!

Мега фен Аватара на draid
    Което ми напомня, че телешкото месо запечено с ананас и кашкавал е доста вкусно нещо което не съм ял от столетия.

Ами 2 тиквички се нарязват на тънко и се овкусяват със зехтин,оцет и сол и се омесва .Оставя се настрани за 20 минутки
    Дресинга се прави от соев сос,2 лъжици мед ,зехтин оцет и черен пипер. Попринцип майката на моят пич казва че трябва да седи 2 часа в хладилник обаче аз я държах само 30 минути .

Ето ви една рецепта за стомна кебап която си знам от край време и която лично на мен най-много ми допада.

Вземате 1кг свинско месо за готвене бут например, нарязвате го на късове с големина като да речем топче за тенис на маса (не ми хрумва сравнение в момента), вземате 4-5 връзки пресен лук, 3 връзки магданоз, няколко стръка чубрица (ако няма стръкове, може и стрита но да не е смляна), черен пипер 1/2 супена лъжица, сол същото количество, червен пипер на 1/3 лъжица. Магданоза и лука се нарязват и всичко това се слага в тенджерата под налягане (Не забравяйте да сложите една обърната чиния на дъното да не загори) слага се 200-250гр масло и се обърква хубаво в тенджерата. Прибавят се чаша и половина вода, затваря се и се вари 1ч. Изваждате готово превъзходно ястие, което на всичко отгоре няма нищо запържено.

Оригиналната рецепта се приготвя със овче месо и се запечатва с тесто в калена стомна. Бързият и съвременен вариант е с тенджерата под налягане. Месо може да слагате всякакво, но да не е мазно, т.е врат например.
    Последно редактирано от draid : 08-11-2014 на 20:28

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    а ако не е в тенджера под налягане колко г/д ще се готви? :д

Имаш предвид в нормална тенджера ли ? По принцип хватката на яденето е да е запечатано за това и както добавих после оригиналната рецепта е с кален съд чиито капак се запечатва с тесто и не се отваря докато не стане готова манджата. Ако го слагаш в обикновена тенджера вероятно ще отнеме поне 1ч 30мин, но се погрижи да не се отваря капака на тенджерата, ако имаш тенджера със стъклен капак който има отворче за излизане на пара може дори да го запечаташ. Трябва всичко да се задуши добре за да поеме аромата на подправките. Никога не съм го готвил в друго освен тенджера под налягане или кален съд.

Не забравяй ако го готвиш на обикновена тенджера да внимаваш да не загори, пак сложи чиния отдолу. Яденето в готов вид трябва да има сок, но да не е във вид на супа (: Ако се изпари водата, много лесно загаря.
    Последно редактирано от draid : 08-11-2014 на 20:27

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    окей, тенкю

Ето някой други ясти1 които се правят бързо:

1.Култивирани печурки пълнени с разни сирена. Лично аз предпочитам следната плънка въпреки, че може да се напълнят с практически всичко и съм пълнил с какво ли не. Вземате синьо сирене, топено пушено сирене и кашкавал от трите правите смес която е хубаво да е еднородна настъргвате всичко на дребното ренде и омачквате хубаво. Изтърбушвате гъбите и ги пълните със сместа, слагате във фурната и печете докато не се зачерви.

Предполагам всеки е правил подобни неща, ама сега понеже ми се прияде и взех та написах.

2.Между другото за любителите на чесъна, най-хубавите чеснови пасти, особено за пици и разни тестени работи се получават от печен във фолио чесън, особено ако имате пещ на дърва. По същият начин обожавам сирене във фолио с домат и подправки, най-често ползвам чубрица.

3.Печени картофи със сланина/бекон:
    Много лесна и вкусна рецепта, за съжаление не толкова здравословна. Оригинала който аз обичам най-много е със сланина, обаче не всеки яде такава, та може и с бекон. Вземате картофи, измивате ги много добре и ги срязвате на две, слагате в тава със срязаната част нагоре и върху тях поставяте резънче сланина/бекон. Поръсвате със сол(ако е бекон) и чубрица при желание. Печете с фолио след което откривате и допичате до златисто. Аз лично ям картофите с обелките в тоя случай.

Мммм лошо е да мисля за ядене по това време...

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Пълнени гъби обичам много с животинска сметана (има една с една кравичка в била, много гъста), бекон, черен пипер и кашкавал отгоре. Супер вкусни са.

anonymous708973
    Guest
    Много съм дебилна, знам, ама може ли "рецептата" за домат и сирене във фолио?

Домати, сирене, чушки, гъби мога да ям във всякакви вариации, сигурно дори и на челна стойка (ако можех да я правя, разбира се )

Мега фен Аватара на tori
    Хах, баба редовно ме хранеше с домат, пълнен със обикновено, бяло, саламурено сирене. Обожавах това за обяд. Как така във фолио обаче, пече ли се, кво? Щото моите си бяха просто изтърбушени от семките и сока и натъпкани после със сирене...

Абе хора вие какво си представяте хаха ? Отрязвате една плочка сирене около 2см дебела, вземате алуминиево фолио може да го намажете лекичко с масло, слагате върху фолиото два плочки домат около 5мм дебел, може и повече от две стига да стане като канапе на сиренето, после си слагате от горе плочката, слагате подправки (аз лично предпочитам чубрица) от горе повтаряте операцията с домата, завивате хубаво във фолиото, така че да стане "тухличка" и след това печете на скара или пещ, в краен случай може и фурна. На скара се пече от двете страни по 4-5 минути. След това вадите отваряте фолиото и си изяждате сиренето което обикновено става приятно задушено с аромат на чубрица и домат. Нищо сложно и няма общо с пълнен домат.

Ето ви и едни бързи сандвичи:
    Вземате филии хляб (добре става с черен хляб макар аз да не съм му много голям фен), намазвате ги леко със зехтин, слагате резън домат, върху него моцарела и най-отгоре мащерка или босилек и запичате във фурната.

anonymous708973
    Guest
    Моцарела + домат + босилек - невероятна хармония от вкусове е това, обожавам! Става за сандвич, мъфин, тарталет, пълнена гъба, за всичкоооо!

Благодаря и за "рецептата" :д

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    невероятна хармония от вкусове е това, обожавам!
    личи си, че гледаш йоли
    тя постоянно го повтаря товa

бтв каналът на webcafe, който даде е много хубав
    Последно редактирано от galaxy29 : 08-12-2014 на 10:26

Голям фен Аватара на yolo..
    Току-що направих ябълков щрудел, надявам се да е вкусен, ухае примамливо... ^^ Обожавам да готвя.

Коя е тази Йоли ?

българка от 24kitchen

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си