.
Отговор в тема
Страница 97 от 199 ПървиПърви ... 478793949596979899100101107147197 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 401 до 2 425 от общо 4966
    Майка на приятелят прави много вкусна Linzertorte щом аз която не ям сладко го казвам

http://smittenkitchen.com/blog/2013/12/linzer-torte/

Ето на английски и с хубаво описание даже и картинки има

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    то проблемът ми е в самия ориз, пиле мога да готвя и става вкусно

мерси иначе

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Днес готвих лазаня,ама без кори,а на тяхно място подредих тиквички, изглеждаше вкусно.
    Направих я в една бебе тавичка,та да я изяде,иначе пак ще трябва да хвърлям,а това го мразя!
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    това е разновидност на маслен сладкиш, или по друг начин - пай (като този, който Снежанка прави с птичките:Д)
    трудността ще ти е при работата с тестото, щом не си пробвала досега. замесва се бързо, оставяш му време да стегне в хладилник и също толкова бързо го разточваш и слагаш в тавичка, защото маслото се топи ужасно бързо от топлината на ръцете и тестото ти омеква и не можеш да работиш с него, докато отново не стегне.
    обожавам маслено тесто и го използвам (прекалено) често в сладкарските си експерименти, затова си позволявам да дам мнението си, иначе оставям на Калпазанка да предостави рецептата, която е използвала))

ще ти предложа да опиташ тази рецепта за най-прекрасните маслени бисквити на света;
    Много ти благодаря за разяснението. Ще пробвам и тези бисквитки тогава.

Мега фен Аватара на pandabear
    Blab, мерси за рецептата! аз реших да направя бисквитена торта с тях и стана чудесна ((:

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Майка на приятелят прави много вкусна Linzertorte щом аз която не ям сладко го казвам

http://smittenkitchen.com/blog/2013/12/linzer-torte/

Ето на английски и с хубаво описание даже и картинки има
    Ще си позволя да коментирам тук, защото имам известен опит с маслено тесто.
    Работи се лесно с него, ако се следват няколко прости правила.
    Първо - никога, ама никога не се работи с длани, както е показано на картинката. Тестото се претрива бързо и с пръсти, защото така се стопля значително по-бавно.
    Второ - ако се добавя вода - леденостудена.
    Трето - маслото се нарязва предварително на малки кубченца или се настъргва. Така наистина има нужда от доста по-малко обработка.
    Веднъж да го направиш, става елементарно.

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Такам. Днес правих галет с боровинки и козе сирене. И пица с домати, козе сирене, кашкавал, босилек и маслини.
    пицата
    галетът в суров вид
    парченце

По принцип съм голям фен на пицата и от години приготвям вкъщи, но никога не ми се беше получавала така както най-много я обичам. И днес обяснявах на приятеля ми как пицата му е втората по вкусност, която съм яла някога, и че дори е по-вкусна от моята, след което реших да си направя отново и сега си мисля, че ни е еднакво вкусна, т.е. много. :Д На първо място са ми пиците, които съм яла по италианските земи, както и Доминос. :Д
    А галета ми е любим за десерт - става мега бързо, аз никога съм нямала проблеми с масленото тесто, даже се учудвам, че го броят за такова, с което се работи трудно. А аз не го оставям в хладилника като го замеся, а във фризера, защото не ми се чака много. Отклоних се - та, галетът ми е любим, защото е бърз и защото плънката може да е от каквото имаш вкъщи. :д

Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Такам. Днес правих галет с боровинки и козе сирене. И пица с домати, козе сирене, кашкавал, босилек и маслини.
    Naive, как се прави този галет всъщност, какво представлява?
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    ил, доминос, макдоналдса на пиците

иначе да, галетът изглежда божествено
    с пресни боровинки ли го прави?

Мега фен Аватара на Lilanda
    Naive, и двете изглеждат страхотно. ;3

Град
    София
    Просто маслено тесто, което разточваш с пръсти (поне аз така правя:Д), слагаш му каквито плодове искаш/имаш (галетът може да бъде и солен, но аз лично го предпочитам за десерт), поръсваш с кафява захар, ако искаш, аз винаги го правя и след това го завиваш така. И го печеш. Както казах, става супер бързо.

Иначе не е с пресни, преди месец някъде си замразих малини, боровинки и къпини за смутита, обаче им намерих и друго приложение. :д

Мега фен Аватара на tori
    Гледах назад по страниците, че сте говорили за заешко месо. Боже, къде ме върнахте! Заешкото и меда са храните на детството ми. В продължение на години наред мъничкото Тори е било захранвано само с домашни зайци, отгледани от дядо. Вече почти не помня вкуса, НО помня, че беше по-вкусно от всичко друго, което съм яла. Ех...

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    заешкото ми прилича на пилешкото. не мога да повярвам, че съм яла тва...нещо. тръпки ме побиват...гррррр

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    ще ти предложа да опиташ тази рецепта за най-прекрасните маслени бисквити на света;
    Мерси за рецептата поразително много. Ще пробвам, защото изглеждат повече от прекрасни.

Град
    София
    Никога не съм яла заешко и това е нещото, което със сигурност никога няма да опитам. Имам един малък заешки пухчо вкъщи и като видя заешко в чиния, виждам него. :Д

Naive, местя се у вас или те крада за вкъщи, избирай!
    Всичко изглежда много вкусно.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Единственото което мога да готвя са яйца (ако това може да се нарече готвене). Опитвала съм да готвя най - различни ястия - мусака, кекс, торта, боб и т.н., но някак си не ми се получава ;/

Мега фен Аватара на tori
    Как така не ти се получава? Изгори кухнята ли? Или остави целия блок без ток? Или уби някого с бисквита-шурикен?

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Как така не ти се получава? Изгори кухнята ли? Или остави целия блок без ток? Или уби някого с бисквита-шурикен?
    Или ястието е прегоряло ,или солено ,или постно или сурово.

Ееее, то така се започва. И аз що ориз изхвърлих докато се науча да го пека на фурна като хората, но пък сега вече става вкусно. А аз съм отчайващо зле в готвенето.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Ееее, то така се започва. И аз що ориз изхвърлих докато се науча да го пека на фурна като хората, но пък сега вече става вкусно. А аз съм отчайващо зле в готвенето.
    Мисля да започна някакъв курс. Гадното е че аз имам желание, но нямам никакъв опит

Мега фен Аватара на tori
    Ма то с желание се започва. И с упорство. Тоя път е пресолено - следващия път по-малко сол и готово. Аз лично „много зле“ разбирам баш убийство с някакъв вид храна, палеж и такива работи.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от ani_banani Виж мнението
    Мисля да започна някакъв курс. Гадното е че аз имам желание, но нямам никакъв опит
    Абе курс пък ти. Няма нужда от такива неща.

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от ani_banani Виж мнението
    Готви с мама/баба/леля, ако имаш тази възможност, недей да започваш курсове...

Град
    София
    Или просто готви сама по рецепти.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си