- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Майка на приятелят прави много вкусна Linzertorte щом аз която не ям сладко го казвам![]()
http://smittenkitchen.com/blog/2013/12/linzer-torte/
Ето на английски и с хубаво описание даже и картинки има![]()
то проблемът ми е в самия ориз, пиле мога да готвя и става вкусно
мерси иначе
Днес готвих лазаня,ама без кори,а на тяхно място подредих тиквички, изглеждаше вкусно.
Направих я в една бебе тавичка,та да я изяде,иначе пак ще трябва да хвърлям,а това го мразя!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Blab, мерси за рецептата! аз реших да направя бисквитена торта с тях и стана чудесна ((:
Ще си позволя да коментирам тук, защото имам известен опит с маслено тесто.
Работи се лесно с него, ако се следват няколко прости правила.
Първо - никога, ама никога не се работи с длани, както е показано на картинката. Тестото се претрива бързо и с пръсти, защото така се стопля значително по-бавно.
Второ - ако се добавя вода - леденостудена.
Трето - маслото се нарязва предварително на малки кубченца или се настъргва. Така наистина има нужда от доста по-малко обработка.
Веднъж да го направиш, става елементарно.
Такам. Днес правих галет с боровинки и козе сирене. И пица с домати, козе сирене, кашкавал, босилек и маслини.
пицата
галетът в суров вид
парченце
По принцип съм голям фен на пицата и от години приготвям вкъщи, но никога не ми се беше получавала така както най-много я обичам. И днес обяснявах на приятеля ми как пицата му е втората по вкусност, която съм яла някога, и че дори е по-вкусна от моята, след което реших да си направя отново и сега си мисля, че ни е еднакво вкусна, т.е. много. :Д На първо място са ми пиците, които съм яла по италианските земи, както и Доминос. :Д
А галета ми е любим за десерт - става мега бързо, аз никога съм нямала проблеми с масленото тесто, даже се учудвам, че го броят за такова, с което се работи трудно. А аз не го оставям в хладилника като го замеся, а във фризера, защото не ми се чака много. Отклоних се - та, галетът ми е любим, защото е бърз и защото плънката може да е от каквото имаш вкъщи. :д
ил, доминос, макдоналдса на пиците
иначе да, галетът изглежда божествено
с пресни боровинки ли го прави?
Просто маслено тесто, което разточваш с пръсти (поне аз така правя:Д), слагаш му каквито плодове искаш/имаш (галетът може да бъде и солен, но аз лично го предпочитам за десерт), поръсваш с кафява захар, ако искаш, аз винаги го правя и след това го завиваш така. И го печеш. Както казах, става супер бързо.
Иначе не е с пресни, преди месец някъде си замразих малини, боровинки и къпини за смутита, обаче им намерих и друго приложение. :д
Гледах назад по страниците, че сте говорили за заешко месо. Боже, къде ме върнахте! Заешкото и меда са храните на детството ми. В продължение на години наред мъничкото Тори е било захранвано само с домашни зайци, отгледани от дядо. Вече почти не помня вкуса, НО помня, че беше по-вкусно от всичко друго, което съм яла. Ех...
заешкото ми прилича на пилешкото. не мога да повярвам, че съм яла тва...нещо. тръпки ме побиват...гррррр
Никога не съм яла заешко и това е нещото, което със сигурност никога няма да опитам. Имам един малък заешки пухчо вкъщи и като видя заешко в чиния, виждам него. :Д
Naive, местя се у вас или те крада за вкъщи, избирай!
Всичко изглежда много вкусно.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Единственото което мога да готвя са яйца (ако това може да се нарече готвене). Опитвала съм да готвя най - различни ястия - мусака, кекс, торта, боб и т.н., но някак си не ми се получава ;/
Как така не ти се получава? Изгори кухнята ли? Или остави целия блок без ток? Или уби някого с бисквита-шурикен?
Ееее, то така се започва. И аз що ориз изхвърлих докато се науча да го пека на фурна като хората, но пък сега вече става вкусно. А аз съм отчайващо зле в готвенето.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Ма то с желание се започва. И с упорство. Тоя път е пресолено - следващия път по-малко сол и готово. Аз лично „много зле“ разбирам баш убийство с някакъв вид храна, палеж и такива работи.