- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Абе, на курс ще ходи... баба ти само на курс е ходила :д
В скоро време ще искате и секс да ви учат как се прави.
Минавам да се похваля какво невероятно пуешко на тиган спретнах! Приятелят ми не харесва пилешко, обожава лютиво, няма нито микровълнова, нито печка у тях, та се наложи да съм креативна - намерих ето тази рецепта в нета: http://lubomirivanov.com/4430/
Обаче много исках да я пробвам с един сладък пикантен сос - от тия азиатските. Та:
Пуешкото се реже на кубчета и се обръща няколко пъти в тигана, докато си промени цвета равномерно. Изкарва се от тигана и се оставя настрани, полива се с пикантния сос и малко Табаско. В тигана се слага един настърган домат плюс качествена доматена паста от тубичка - тук е въпрос на интерпретация. (В същия ден за обяд го направих само с домат, обаче стана рядко, трябва да се чака доста да се сгъсти, но пък така ще е идеално с ориз, няма да е сухо.)
Разбърква се няколко пъти, пуешкото се връща в тигана. Оставят се да поврат мъничко заедно, подправя се със сол, черен пипер и чубрица.
Лелееее, самата аз си облизах пръстите, но беше върховно удоволствие да гледам как при първата хапка ококорва очи, поглежда ме и супервъзхитено отбелязва колко е вкусно! Мухах!
Ще пробвам рецептата от линка, защото изглежда страшно вкусно, но и лесно. Пилешко и горчица обожавам. Ще споделя резултата после, просто трябва да видя кога майка ще зареди пилешко вкъщи. :Д
Благодарение на ентусиазма да пробвам новия си пасатор с буквално всяка храна, установих, че обичам да ям всичко на пюре. Преди малко пасирах ориз с пилешко и моркови и ми е много по-приятно да го ям така, вместо да дъвча. Някой друг откачалник?
Как успя да го пасираш тоя ориз с пилешко и моркови, бе?! :оо Не му ли иде малко сухичък? То верно нали, че ориза поема вода и така нататък ама все пак. :о
ахахаххаха:Д
ха:Д
аз обичам крем супички. чак до бебешки пюренца не съм стигнала //спомням си, като брат ми беше бебе, как любимата манджа на майка ми беше телешко варено - защото вареше лука, морковите, картофите и телешкото цели, без да ги реже. и после правеше част на пюре, а останалото си оставаше така:Д
но супичка става почти от всичко, та, да <3
//искам тиква да ми донесат сега, да видят люта супичка и нежен пай.
радвам се, че не съм сама :Д TheDevilInMe, кое е най-вкусното бебешко пюре?
какви крем супички обичаш, Блаб? аз съм правила (и въобще яла) само най-обикновена картофена и една от броколи.
аз пък обичам всякак, защото не съм еднообразна като вас![]()
cuz I swear, I don't care ... ;]]
хареса ми рецептата за австрийската торта от синеочка и маслените сладки на блаб и галетът на нели също
и имам въпроси
нали за тарта тестото по принцип си е хрупкаво като бисквитка, а не е пандишпанено?
и ако направиш маслено тесто с пълнозърнесто брашно, по-твърдо ли става отколкото с бяло?
и голям фал ли е, че забравих да надупча с вилица тестото преди да го опека? то нали и иначе си попива от крема ;/
вчера правих тарта за рождения ден на майка ми
изглежда ужастно, но беше разкошна на вкус, много се хареса
рецептата я споменах в менюто
ето и снимки :д
http://i.imgur.com/60rcOoF.jpg
http://i.imgur.com/z7r0DvC.jpg
Последно редактирано от galaxy29 : 09-08-2014 на 18:02
То не се надупчва за да попие крема, бе. :Д Аз си мисля, че се надупчва, за да не се издуе самия блат и да стане неравен, а да си остане гладък. :Д
Нда, затова се дупчи.
Пък вие като си правите кишове печете ли блата преди това или директно с плънката?
тъй ли
хахахаххаха
ами на мен въпреки това си ми остана равно
а вие закривате ли с фолио и поръсвате ли отгоре с бобени зърна, че да не се вдигне, както прави рудолф? :д
'щото аз закрих, ама ми се струва, че същото щеше да е и ако не бях
как ще се вдигне, като няма набухвател в масленото тесто :д
Последно редактирано от galaxy29 : 09-08-2014 на 18:25
Аз лично процедирам различно - понякога го пека, понякога не. Но май ми харесва повече, ако е предварително изпечен.
и аз така се почувствах ;/
майка ми пък каза, че тотално съм изперкала
Иначе да, това с бобените зърна се прави също, за да не се надигне, но не го правя, по-лесно е това с надупчването. :Д Не знам защо, но бухва, аз веднъж правих тарталетки и бях забравила да надупча тестото и се беше надигнало и нямаше особено много място за крема. :Д
Искам да направя нещо сладко, дайте предложения. Да е много креместо, но да не е само крем. :Д
Шарлота ми напомни за Павлова, така че ще е Павлова, утре поне. В петък може и Шарлота да направя. :Д
ето по тази рецепта
http://luluto.blogspot.com/2014/06/blog-post.html