.
Отговор в тема
Страница 108 от 199 ПървиПърви ... 85898104105106107108109110111112118158 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 676 до 2 700 от общо 4966
  1. #2676
    Голям фен Аватара на Lourenço
    Регистриран на
    Mar 2014
    Мнения
    527
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    http://metro.co.uk/2014/08/30/if-you...or-you-4851261

    не ми викай далматинчо ве главанак

    Оле О.о

  2. #2677
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    детлок, ето тук ванилка беше писала подобно в послеписа http://vanillka.com/2013/07/31/vanil...-needs-a-hero/
    но това е един мъничък примерн за вманиачения й и консервиран мироглед ;/
    и съм съгласна с нели, наистина не търпи критика
    и с това съм съгласна
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    Блаб, оправданието за високите цени там не е във вкуса, а в качеството/цената на суровините. Теоритично (:
    освен това и от самите клиенти
    но такива цени наистина ми се струват с надценка
    друг е въпросът, че Понякога, ако се изкуша много, не ми пука за надценка (не само за храните) : |


    а относно огромния бургер
    много е забавно да ядеш такъв :д

    а пък да ви се похваля, че аз правя много вкусни крутони
    и от тях се сетих за братовчед ми, който държа да ви похваля
    готви божествено и е много готин, докато готви, същински джейми оливър
    жена му ще трябва да мине на разпит пред мен, преди да си го дам


    хаяши, зърнени блокчета е :д
    ядки можеш да си взимаш, сандвичи, макарони, салати с крутони/ядки или без, шоколад, бисквитки, фреш/чай/капучино в термосче
    ти си много мъничка, недей тъй, защото калпазанка ще ти ограничи достъпа до форума, докато не се научиш на ред

    не съм луда, просто ми се коментираше ;/
    Последно редактирано от galaxy29 : 09-28-2014 на 21:26

  3. #2678
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    А аз да кажа за надценката. Ако това, което си вложил в продукти е 30 лв., напълно нормално е тортата да струва 60-70. Там се включва 20% ДДС, пари за режийни, пари за заплати, а и някаква печалба от цялото това нещо. Не че аз бих дала толкова много, при положение, че мога да си направя сама даденото нещо. Просто казвам да не съдите толкова много за цената (:

  4. #2679
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    детлок, ето тук ванилка беше писала подобно в послеписа http://vanillka.com/2013/07/31/vanil...-needs-a-hero/
    но това е един мъничък примерн за вманиачения й и консервиран мироглед ;/
    и съм съгласна с нели, наистина не търпи критика
    и с това съм съгласна

    освен това и от самите клиенти
    но такива цени наистина ми се струват с надценка
    друг е въпросът, че Понякога, ако се изкуша много, не ми пука за надценка (не само за храните) : |


    а относно огромния бургер
    много е забавно да ядеш такъв :д

    а пък да ви се похваля, че аз правя много вкусни крутони
    и от тях се сетих за братовчед ми, който държа да ви похваля
    готви божествено и е много готин, докато готви, същински джейми оливър
    жена му ще трябва да мине на разпит пред мен, преди да си го дам


    хаяши, зърнени блокчета е :д
    ядки можеш да си взимаш, сандвичи, макарони, салати с крутони/ядки или без, шоколад, бисквитки, фреш/чай/капучино в термосче
    ти си много мъничка, недей тъй, защото калпазанка ще ти ограничи достъпа до форума, докато не се научиш на ред

    не съм луда, просто ми се коментираше ;/
    Само като я видя как ми смесва 2 л.ед.ч. и 2 л.мн.ч. ми става ясно колко обръща внимание на детайла. Пък нека се заяждам.
    А това горе - бургер ли е, пица ли е, лошо ми става, като го гледам, гнус, гнус.
    Имаше едно предаване, в което редовно правиха "ястия" с по 30 хиляди калории. Американци, разбира се, кой друг. И в ютюб ги има сериите, ама изобщо не се сещам как се казваше...

    Тази салатка с риба тон, царевица и маруля звучи чудничко, и аз си правих честичко такава миналия семестър.
    ще си купя и маслото от орех пък :д

    Хаяши, не ти препоръчвам шоколад. Резки покачвания и спадове на кръвната захар са последното, от което имаш нужда.

  5. #2680
    Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Регистриран на
    Jul 2009
    Мнения
    1 157
    Хаяши, оризонки, протеинови барчета, може в кутия за съхранение на храна да си сложиш и някаква салата без дресинг и мазнина, някаква пълнозърнеста багета с риба тон и там каквото обичаш иии друго не се сещам за сега...
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

  6. #2681
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Хаяши, не ти препоръчвам шоколад. Резки покачвания и спадове на кръвната захар са последното, от което имаш нужда.
    Нда, шоколада е лош. Особено пък ако имаш проблеми с кръвната захар. Аз за тва в последно време избягвам.

  7. #2682
    Мега фен Аватара на 102
    Регистриран на
    Aug 2012
    Мнения
    8 312
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    лошо ми става, като го гледам, гнус, гнус.
    излишно

  8. #2683
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    А аз да кажа за надценката. Ако това, което си вложил в продукти е 30 лв., напълно нормално е тортата да струва 60-70. Там се включва 20% ДДС, пари за режийни, пари за заплати, а и някаква печалба от цялото това нещо. Не че аз бих дала толкова много, при положение, че мога да си направя сама даденото нещо. Просто казвам да не съдите толкова много за цената (:
    Това е така. Цените са й нормални за това, което е вложила тя. Аз не съм на мнението, че на Неделя тортите са по 30-40лв, защото няма висока надценка - и там е същата вероятно, просто готвят с евтини боклуци.
    Но аз в момента не съм човек, който би дал толкова пари за цяла торта. Защото обичам да се занимавам със сладкарство, защото все още мога да отделя от свободното си време и така. След време, обаче, ако не ми се занимава, ще се доверя на някого, за когото знам, че работи с качествени продукти, въпреки цената.

    А иначе за парче торта съм окей да дам 5-6лв, колкото да опитам. И около 2лв за бисквитка/мъфин не ми се струват много. :д

    иначе моята пица е най-яка пък.
    https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...9c&oe=54BE7676

  9. #2684
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Тука ситуацията стана малко "пицата ми е много по-добра от пицата ти".

    Някой може ли да ми даде рецепта за нещо с домати, свинско месо и лук? Смятам утре да направя нещо за нашите, а не ми идват никакви идеи на ум, та реших, че може би ще помогнете с избора.

  10. #2685
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението

    Я дайте идея за салата с риба тон, царевица и маруля. Ама без дресинги/заливки/изгъзици
    риба тон, царевица, маруля + маслини и крутони и евентуално малко лимонов сок

    ако имаш време да си забъркаш една медена горчица, става умопомрачително вкусно
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

  11. #2686
    Тази медена горчица се каня да я правя от доста време. Иначе благодаря ви за идеите! Както и за пояснението за зърнените блокчета, на които аз все Корни им викам.
    Шоколадът помага много, особено в онзи момент когато вече съм започнала да не виждам и да не чувам наоколо и съм на 5 минути от сгромолясване на пода. За разлика от кафето не ми прави и откат после. Случвало ми се е почти да припадна от кафе дори и преди да го пия да си ми е окей кръвната захар. Шоколадът помага дотолкова, че да успея да се завлека до магазина и да си купя храна. Но естествен, не е много практичен за чантата, че се разтича и вече не нося. Плюс, че аз наистина мразя шоколад и не мога да изям повече от 1-2 парченца, не си представяйте, че опустошавам по една опаковка.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  12. #2687
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    ами аз изброих няколко алтернативи на джънк фууд, хипогликемичната подробност съм я изпуснала
    иначе не знаех какви храни са подходящи при такова състояние и се разчетох
    значи в крайна сметка не е толкова общо, ами си е индивидуално?
    а пък шоколада наистина се разтича, не съобразих
    помня един път ми се беше преобразувал в течен и такова облизване на пръсти падна :д
    хаяши, може да си правиш и трюфели ден/дни преди това, които са истинска наслада за устната кухина и душата, пък и според мен биха били подходящи за такива случаи


    а относно надценката, аз се изказах малко прибързано
    съгласна съм, че е нужна
    но стига да не е шменти
    ванилка всъщност наистина си е с правото за такава
    на някои места, meli melo paris (не е хранително, но това ми хрумна) примерно, точно си шмекеруват според мен
    аз бях попадала на разни солидно оценени неща там, които в primark ги имаше същите, на съвсем нормални земни цени
    интересно ми е вие на какво мнение сте за това, защото не съм сигурна, дали съм в правото си?

    а пък стига сте си мерили пиците
    ще ги изям и трите

  13. #2688
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    ква е тая ванилина бе, яяя ме светнете :Д

  14. #2689
    Мега фен Аватара на Dagichka
    Регистриран на
    Oct 2011
    Мнения
    4 006
    https://www.facebook.com/vanillakitchenbg
    аз я открих още преди да си отвори ванилницата, и мен ме дразни на моменти с изказванията си, чувала съм и лоши отзиви за обслужването на място, ама все пак съм навита да отида да хапна там :д

  15. #2690
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Тука ситуацията стана малко "пицата ми е много по-добра от пицата ти".

    Някой може ли да ми даде рецепта за нещо с домати, свинско месо и лук? Смятам утре да направя нещо за нашите, а не ми идват никакви идеи на ум, та реших, че може би ще помогнете с избора.
    Е, за свинското нямаш ядове. Най - лесно е (и вкусно): свинското да го нарежеш или на кубчета с големина като хапки или на пържолки, но ако е на пържолки, начукай ги. Доматите, ако са ти цели, ги настържи примерно, но най - добре е с доматено пюре (не сок), например за половин кило свинско (шол или врат взимам аз), една водна чаша домати. може да сложиш една - две кафени чаши червено вино, може и да не сложиш. Лукът го режеш на шайби или на полумесеци. Единият вариант е да го печеш заедно с манджата, друг, който мен ме кефи, понеже обичам да ми хрупа, е да го сложиш със сол и червен пипер и да го начукаш леко, ама не да го смачкаш, а само да се омеси хубаво с подправките. Черен пипер, червен пипер, може и чубрица, ама малко, може и малко горчица, ама да не е от ония със зърната, а да е чиста. Слагаш тия всичките неща в една тава, объркваш ги хубаво, слагаш едно алуминиево фолио отгоре, печеш с фолиото час на 200 - 250 градуса, после махаш фолиото още 15 минути и е готово. А може и месото, ама да е на парче, дупчиш го с ножа, ама не с дебелия, а с някой по - тънък, някъде докъм средата, в дупките слагаш може кашкавал, лук, може морков, може каквото ти душа иска, може чесън. това нещо отгоре го мажеш с мааалко мед или с малко кафява захар и го оставяш 2 3 часа в хладилника и печеш. Идеи много.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  16. #2691
    Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Регистриран на
    Jul 2009
    Мнения
    1 157
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Някой може ли да ми даде рецепта за нещо с домати, свинско месо и лук? Смятам утре да направя нещо за нашите, а не ми идват никакви идеи на ум, та реших, че може би ще помогнете с избора.
    http://www.1001recepti.com/recipe/?r...n-kebap-s-oriz Само, че на мен повече ми допада с гарнитура картофено пюре
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

  17. #2692
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Е, за свинското нямаш ядове. Най - лесно е (и вкусно): свинското да го нарежеш или на кубчета с големина като хапки или на пържолки, но ако е на пържолки, начукай ги. Доматите, ако са ти цели, ги настържи примерно, но най - добре е с доматено пюре (не сок), например за половин кило свинско (шол или врат взимам аз), една водна чаша домати. може да сложиш една - две кафени чаши червено вино, може и да не сложиш. Лукът го режеш на шайби или на полумесеци. Единият вариант е да го печеш заедно с манджата, друг, който мен ме кефи, понеже обичам да ми хрупа, е да го сложиш със сол и червен пипер и да го начукаш леко, ама не да го смачкаш, а само да се омеси хубаво с подправките. Черен пипер, червен пипер, може и чубрица, ама малко, може и малко горчица, ама да не е от ония със зърната, а да е чиста. Слагаш тия всичките неща в една тава, объркваш ги хубаво, слагаш едно алуминиево фолио отгоре, печеш с фолиото час на 200 - 250 градуса, после махаш фолиото още 15 минути и е готово. А може и месото, ама да е на парче, дупчиш го с ножа, ама не с дебелия, а с някой по - тънък, някъде докъм средата, в дупките слагаш може кашкавал, лук, може морков, може каквото ти душа иска, може чесън. това нещо отгоре го мажеш с мааалко мед или с малко кафява захар и го оставяш 2 3 часа в хладилника и печеш. Идеи много.
    С тези смеещи се емотикони, които ме разсейваха през цялото време докатo четох поста ти, имах чувството, че "разговарям" с напушен, който не е много сигурен какво говори.

    А иначе благодаря ти за идеите. Добре, че не реших да готвя вчера по мой експеримент, понеже като прочетох поста ти, ми дойде една много интересна идея. ;3 Ще я споделя след като я осъществя, най-вероятно утре някъде по това време. ;д

    Благодаря и да TheDevilInMe, че се отзова. ^^

  18. #2693
    Мега фен Аватара на Dagichka
    Регистриран на
    Oct 2011
    Мнения
    4 006
    ^та той е използвал 2 емотиконки смеещи се?

    ох, много обичам картофите, да ги сваря, да си паря пръстите докато ги обеля, да се нацапам цялата, после да ги стискам пет часа с оная преса, че най-накрая да стане на картофено пюре утре ще си направя!

  19. #2694
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от Dagichka Виж мнението
    ^та той е използвал 2 емотиконки смеещи се?
    Да, именно. Точно за това го споменах.

  20. #2695
    Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    11 825
    Ехее, що лъжеш, че можеш да готвиш нз..
    Майка ти каза, че лъжеш и че не готвиш не, че се заяждам, но ми прави впечатление, че адски много си измисляш.. Джъст сейн..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House


    Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

  21. #2696
    Може дa искa дa се нaучи.:,Д

  22. #2697
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    мерси, че никой не ми е отговорил


    баничка правих
    http://i.imgur.com/nKCgtzr.jpg

  23. #2698
    Здравей! Ами аз съм на 16 чесно казано си падам по сладките неща обичам да готвя със семейството си,но какво правя сама ли ами ето какво: Шоколадов кейк,бисквитена торта,солени мъфини и сладки също, домашна пица,баница,грах с ориз, и такива лесни неща това е от мен

  24. #2699
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    мерси, че никой не ми е отговорил


    баничка правих
    http://i.imgur.com/nKCgtzr.jpg
    Много ти е готина баничката.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  25. #2700
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    не слагайте яйца върху баницата преди печене, иначе се спичат лошо, по-скоро я мажете (или напръскайте с пулверизирана) растителна мазнина(слънчогледова или друга), или я залейте с яйца малко преди да я извадите от фурната, така че да не прегорят, а после я напръскайте малко с пулверизирана вода за да се задуши и омекне
    Последно редактирано от npp : 10-02-2014 на 18:12

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си