- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
:д
да ви се похвала пак с домашно мехлемче, което се забърка вкъщи
от билка калина, дафинов лист, които се накисват в буркан с първак и така, докато си пуснат сока
действа успокояващо и кръвоспиращо
Ето го реализирано пилето с табаското в процес на мариноване, ама няма да го чакам цяла вечер
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...7a5b666508febc
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
След около час.
Малко не ги панирах, ама и така са супер.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...dddeda2e00b94d
Следващия път![]()
Ми не е диетично де.
Ама на мен не ми пука!
ПС: Утре ми се налага да си готвя за себе си /да, само/ и ми е ужасно тъжно. ;/ Все още не знам какво ще е, но обикновено като готвя е за нашите или за брат ми и има кой да го оцени, пък сега....;/
Ми направи си квото ти е кеф на теб. Кво имаш в хладилника? Няма да си сама, сподели го тук![]()
Кажи-речи нищо.Някаква лютеница, топено сирене, прясно мляко, кисело мляко, мариновани люти чушки, салам и кашкавал.
Утре ще се пазарува като го измисля.
![]()
До колко кинта и кво ти се яде?![]()
Ами към 50 иии няколко лева имам под ръка. Иначе обмислях варианта за мусака, ама да правя цяла тава само за мен не върви...Може би нещо като пилешки хапки би било идеално.
Е пробвай тия мойте. Под 15 лева + табаското. А кво ти пречи да си направиш импровизирана мусака с пилешко (демек всичко като за мусака, ама не с кайма, ми със ситно нарязано пилешко вътре) примерно?
По принцип ако и да нямаш малка тавичка, може да разпределиш на тънко и равномерно сместа и в голямата тава, даже ще печеш по - малко време. А хапките с корн флейкс пане са готини, може корн флейкса да се кисне 10 15 минути в лимонов сок (от лимон).
Окей, благодаря ти. ;3 Да се надяваме, че няма да ми е тъжно като си я/ги ям сама. ;/
Вземи си една хубава биричка и няма да ти е самотно![]()
Гювече си направи бе, душата. Посвари и нарежи един картоф на ситно, плясни една лъжица лютеница отгоре, малко пилешко или шунка, чушка, сирене и преди да е готово - едно яйце![]()
Картофки в йена,също става.Режеш си картофките като за мусака,режеш салам,каквото друго искаш,слагаш лютеницата и малко масло.Пускаш в микровълновата на пълна мощност,за около 15 минутки,като по средата спираш и разбъркваш хубаво.Страхотно става <3
В крайна сметка си направих хапките. Ще изчакам малко да изстинат, понеже обичам да ги ям студени и ще ви кажа дали съм доволна от себе си.
За момента знам само, че цялата кухня е в яйца. о.О
Хапките ми станаха върха! Често ще си ги правя, но ще вземам по-лют сос, че този беше някво обикновено чили, пък аз обичам да ми е мнооого люто.