- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
оле, това с лимона ме подсети да ви кажа нещо, което научих от джеймито
значи
когато искате да неутрализирате лука и чесъна, за да си спасите дъха, просто капвате лимон (в салатата примерно)
но не съм сигурна, може би лайм беше ;/
джеймито :Д
иначе аз това го знам отдавна пък
с лимон е, поне и с лимон става
имам връзка праз и смятам да си направя кашичка с него <333
Аз също разбирам от храна (в случая не знам дали думата също е подходяща), та затова го казвам.
Бананите не са полезна храна, единствено имат калий, но този калий можеш да си го набавиш по други начини, прясно мляко не е хубаво да се пие от индивиди над определена възраст, киноата за мен лично е уникално безвкусно нещо, а цялото това нещо варено и загорено просто не мога да си го представя. Варен плод (който де факто е хляб) и претендираш да разбираш от храна? Ха.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
стига сте си натрапвали безумните разбирания бе мамка му
гнийте си там с тях и не се обаждайте
На теб пък въобще нямам намерение да отговарям.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Не и по темата.
Хайде чао.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Обясни ми научно и ми покажи изследвания, които доказват, че консумирането на мляко се отразява зле И на хора, които нямат непоносимост към лактозата.
Очевидно дефиницията ти за нещо полезно куца.
И трето, това, че нещо на теб ти е безвкусно, не означава, че на друг ще му е. И че ти не си представяш нещо, не значи, че то не съществува и не е вкусно. За други хора.
Бахти ограничената овца. Без извинение.
Jollie, never go full retard...
Днес си сготвих брюкселско зеле, с моркови и броколи (задушени, и после леко пържени на тигана със зехтин и щедро количество Вегета)
А сега пия зелен чай със соево мляко (изненадващо вкусен)
Ма да бе бананите са вредни.Затова на закуска си слагам в овесените ядки и масово се слага от хора покачващи тегло.Щото госпожицата решила че е вредно. Млякото си зависи от организма на мен млечните си ми действат добре но ако на теб не ти действат не ги прави автоматично вредна храна.
Смятай, дори да четеш не можеш. Не съм варила банана, а киноа-та. Банана го намачках и завъртях в тенджерката. Кой вари банан, по дяволите?!
А това за млякото лично аз съм го казвала милиони пъти. Кутия мляко купих за първи път от месеци. Това, че знаеш, че плодовете не били десерт - биг дийл. Знам го от приблизително 10 години. Мога да ти изредя хранителните характеристики на овесените ядки, киноа-та и червената леща сега, веднага. Общи калории и протеини + останалите условно. Яж си сухите супи и марулята с крутони и риба тон (което наричаш салата) и не се чувствай длъжна да ме "разочароваш". Погълнала си тонове натриев глутамат и претендираш да разбираш от храна? Ха! В последните си три-четири страници от постовете ти не намерих мнение в темата за менюто, на какво отгоре си позволяваш да критикараш, и то високомерно?
С теб е пълна загуба да се спори, доказвала си го многократно. И не, не е комплимент.
По темата: Намерих си био червена леща на някаква смешна цена, нямам търпение да си получа рецептата от мама за крем супа от леща с много подправки <3
Тази вечер направих пуешко на тиган с доматен сос.
За утре планирам малко спанак, ако все още е жив.
Последно редактирано от PinkPan7her : 10-17-2014 на 20:56
Веднъж спорих с една веганка (огромна грешка), която твърдеше, че млякото причинява остеопороза. Научният ѝ аргумент беше, че имало народи, които изобщо не пиели мляко и нямали остоепороза. Като за рибките и педераса, малко.
Naive е абсолютно права, че ако имаш функционираща лактаза няма никакъв проблем да се пие млако. Проблемът идва по-скоро от хормоните, с които тъпчат кравите, но едно био мляко изобщо не е вредно.
Бананите съдържат много нужни за организма вещества, просто са по-калорични. По-същата логика и авокадото не е вредно, нищо, че съдържа повечко калории.
Вервайте ми, туй учим.
Едит: Ходих вчера да взимам храна за тест вкъщи, трябваше да ми дадат нещо странно, а се оказах с ориз за цял месец и някакви странни миксове от жито, соя, царевица и други неща, които дори не разпознавам. Варят се тези чудесии. Някой, ако е пробвал да ми каже с какво ги хапва.
И се оказа, че за тестът за вкъщи следващия понеделник отново съм се записала за ориз и жито... Очевидно ще карам само на ориз този месец. xD
Последно редактирано от Hayashi : 10-17-2014 на 21:16
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Това се чудех през цялото време, препускайки през спора ви, ама рекох да не се обаждам, че може да е нещо модерно и полезно
П.П. Най- много мразя да споря с вегетарианци и вегани, а най- обичам мляко :Д Бягам далеч от такива или им казвам още в началото на общуването ни да не ме занимават с теми за храна.
Хм, интересното е, че при "Средиземнорската диета", която претендира да наподобява начина на хранене на средиземноморските народи, при които изобщо няма млечни продукти и не ядат толкова месо, е доста по-здравословна, липсват редица болести. В същото време благородниците в Европа наред са страдали от подагра, наричали са я "болестта на богатите", защото само те са имали достатъчно пари да се тъпчат с червено месо.
Хахах, досега никога не е излизал с малоумщината, че авокадото е вредно. Ако не му харесва, да не го яде. Ако му идва мазно за начина на живот, окей. Ама да ми кажеш, че е вредно - тцъ просто. Същото и с банана - и аз да бях в режим на отслабване, и аз нямаше да го ям, ама не съм тръгнала да го плюя и да го изкарвам едва ли не Биг Мак.
Още по темата: Направих си салатката с боб, домати, краставици, царевица и печени чушки. Доста ми допадна, а по принцип не съм фенка на боба, иска ми се да го вкарам повече в менюто си. И тиквички ми се ядат, следващия месец наистина ще си купя грил тиган вече, пфу.
Искаш да ми кажеш, че в Гърция не ядат и пият мляко ли? xD В Япония също не са използмали мляко, затова и 80% са нетолератнти към лактозата, пак им е по-здравословна диетата, но това не е научно доказателство, че млякото е вредно.
За месото съм напълно съгласна. Постоянно правя забележки на близки, които прекаляват с него. Те пък ми мрънкат на мен, че аз съм тотално в другата крайност.
Като нямам домати и хляб имам чувството, че нямам никаква храна. Сварих един от всичките ми пакети с ориз за проба и смятам да опустоша една кутийка с риба тон и доматен сос. Постничка вечеря, но и без друго вчера и днес попрекалих с вредните храни. За десерт, ако не ме домързи има половин помело.
Супер много обичам помело и е един от най-здравословните цитруси, а имам чувството, че само аз го харесвам.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en