Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
Веднъж спорих с една веганка (огромна грешка), която твърдеше, че млякото причинява остеопороза. Научният ѝ аргумент беше, че имало народи, които изобщо не пиели мляко и нямали остоепороза. Като за рибките и педераса, малко.
Naive е абсолютно права, че ако имаш функционираща лактаза няма никакъв проблем да се пие млако. Проблемът идва по-скоро от хормоните, с които тъпчат кравите, но едно био мляко изобщо не е вредно.

Бананите съдържат много нужни за организма вещества, просто са по-калорични. По-същата логика и авокадото не е вредно, нищо, че съдържа повечко калории.

Вервайте ми, туй учим.

Едит: Ходих вчера да взимам храна за тест вкъщи, трябваше да ми дадат нещо странно, а се оказах с ориз за цял месец и някакви странни миксове от жито, соя, царевица и други неща, които дори не разпознавам. Варят се тези чудесии. Някой, ако е пробвал да ми каже с какво ги хапва.
И се оказа, че за тестът за вкъщи следващия понеделник отново съм се записала за ориз и жито... Очевидно ще карам само на ориз този месец. xD
Хм, интересното е, че при "Средиземнорската диета", която претендира да наподобява начина на хранене на средиземноморските народи, при които изобщо няма млечни продукти и не ядат толкова месо, е доста по-здравословна, липсват редица болести. В същото време благородниците в Европа наред са страдали от подагра, наричали са я "болестта на богатите", защото само те са имали достатъчно пари да се тъпчат с червено месо.

Хахах, досега никога не е излизал с малоумщината, че авокадото е вредно. Ако не му харесва, да не го яде. Ако му идва мазно за начина на живот, окей. Ама да ми кажеш, че е вредно - тцъ просто. Същото и с банана - и аз да бях в режим на отслабване, и аз нямаше да го ям, ама не съм тръгнала да го плюя и да го изкарвам едва ли не Биг Мак.

Още по темата: Направих си салатката с боб, домати, краставици, царевица и печени чушки. Доста ми допадна, а по принцип не съм фенка на боба, иска ми се да го вкарам повече в менюто си. И тиквички ми се ядат, следващия месец наистина ще си купя грил тиган вече, пфу.