Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
майка ми е същата, разбирам да ми критикува несполучливите неща, ама тя всичко от-до :д
ето ви образен пример, защо на някои не им е толкова приятно да готвят за родител : |
E, да, като не можете да приемете градивна критика, така е. (Не говоря конкретно на теб.)
Аз пък се радвам на всякакви предложения за подобрения. Особено когато не е до въпрос на вкус (че яденето е безсолно), а е нещо изначално, което съм сгафила и което трябва да се съблюдава - примерно, лещата ми е преварена или че съм загорила червения пипер на яйцата по панагюрски.

Съвсем нормална ми е стаята, тази в България ми е 100 пъти по-хубава.
Аз си сложих килимче, завивка за леглото и перде и ми стана доста уютно, че иначе на тоя балатум няма как да живея 3 години. Изключително се радвам, че всички мебели са в еднакъв цвят на плоскостите, че това е нещо, което съвсем буквално ме побърква. Иначе... една боя с кеф бих ударила, ама няма да ми дадат :д

Обещаната рецепта - копирам я:
Продукти:

Чаша и половина червена леща
1 глава кромид лук
3-4 с.л. зехтин
сол на вкус
1 голям картоф, нарязан на дребни кубчета
1 морков, нарязан на дребни кубчета
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. джинджифил
1/3 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сушен кайенски пипер на люспички + допълнително за поръсване

Приготвяне:

Нарязвате лука на ситно и го задушавате в зехтин за 1-2 минути. Прибавяте сол и разбърквате. Добавяте нарязаните картофи и морков и задушавате 5-10 минути под капак, докато омекнат зеленчуците. Прибавяте чесъна и задушавате още минута.
След като омекнат зеленчуците се прибавя червената леща и достатъчно гореща вода. Добавя се доматеното пюре и подправките. Разбърква се.
Котлонът се намалява и супата се оставя да къкри половин час на умерен огън.
Супата от червена леща може да се поднасе поръсена с кайенски пипер, гаринирана с кисело мляко или лимон. Аз препоръчвам да поднесете с кайенски пипер!

Това ще се направи още другата седмица, а през уикенда едно пуешко на тиган със зеленчуци (обмислям морков, чушки, гъби, евентуално и тиквички), подправката е куркума/къри и се поднася с ориз.