- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
ще ни опишеш ли интериора, сигурно е като по филмите ;/
вижте това от 15:50-18:05 http://vbox7.com/play:6572b7ed88
майка ми е същата, разбирам да ми критикува несполучливите неща, ама тя всичко от-до :д
а пък бившия ми обичаше дори изгорелия ми козунак и помня, че с най-добрия му приятел го бяха дояли с удоволствие
и колко забавно беше, той го би сто пъти в масата на ду хаст, така че и негов дял имаше де :Д
сиг за стотен път го разказвам ;/
и понеже нали наскоро повдигнахме тази тема, ето ви образен пример, защо на някои не им е толкова приятно да готвят за родител : |
просто_човек, тези чушки ги обожавам, даже майка ми е е правила днес хахах
такива неща са хубави и с извара
E, да, като не можете да приемете градивна критика, така е. (Не говоря конкретно на теб.)
Аз пък се радвам на всякакви предложения за подобрения. Особено когато не е до въпрос на вкус (че яденето е безсолно), а е нещо изначално, което съм сгафила и което трябва да се съблюдава - примерно, лещата ми е преварена или че съм загорила червения пипер на яйцата по панагюрски.
Съвсем нормална ми е стаята, тази в България ми е 100 пъти по-хубава.
Аз си сложих килимче, завивка за леглото и перде и ми стана доста уютно, че иначе на тоя балатум няма как да живея 3 години. Изключително се радвам, че всички мебели са в еднакъв цвят на плоскостите, че това е нещо, което съвсем буквално ме побърква. Иначе... една боя с кеф бих ударила, ама няма да ми дадат :д
Обещаната рецепта - копирам я:
Продукти:
Чаша и половина червена леща
1 глава кромид лук
3-4 с.л. зехтин
сол на вкус
1 голям картоф, нарязан на дребни кубчета
1 морков, нарязан на дребни кубчета
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. джинджифил
1/3 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сушен кайенски пипер на люспички + допълнително за поръсване
Приготвяне:
Нарязвате лука на ситно и го задушавате в зехтин за 1-2 минути. Прибавяте сол и разбърквате. Добавяте нарязаните картофи и морков и задушавате 5-10 минути под капак, докато омекнат зеленчуците. Прибавяте чесъна и задушавате още минута.
След като омекнат зеленчуците се прибавя червената леща и достатъчно гореща вода. Добавя се доматеното пюре и подправките. Разбърква се.
Котлонът се намалява и супата се оставя да къкри половин час на умерен огън.
Супата от червена леща може да се поднасе поръсена с кайенски пипер, гаринирана с кисело мляко или лимон. Аз препоръчвам да поднесете с кайенски пипер!
Това ще се направи още другата седмица, а през уикенда едно пуешко на тиган със зеленчуци (обмислям морков, чушки, гъби, евентуално и тиквички), подправката е куркума/къри и се поднася с ориз.
Пaнтерке обещaлa си ми нещо:Д
Aз сегa си прaвя бaвaрско кремче понеже достa ми се яде,дaно се получи нещо
Имaм бaнaни и смятaм дa ги оползотворя уикендa,идеи?
Бананови мъфини! http://innahinthekitchen.blogspot.de...g-post_22.html
Шоколадови мъфини, както ти обещах - http://innahinthekitchen.blogspot.de...blog-post.html , задължително с ганаш, ако не желаеш - добави шоколад в тестото.
http://www.youtube.com/watch?v=nHEFWOanqqI - Това видео можеш да прегледаш
Хрумват ми и тези бисквитки, които са to die for - даже ще си ги опека, когато ми остане време другата седмица и ще си ги хапвам за закуска с кисело мляко!
Лешникови мечти на Кенга
Продукти за около 30 бисквитки:
(Направете повечко, 30 до никъде не стигат!)
100 г масло
100 г захар
1 яйце
100 гр брашно
50 г овесени ядки
1 ч.л. ванилия
½ ч.л. сода бикарбонат
100 г шоколад (чист млечен или натурален)
50 г лешници
Включи фурната на 175°. Сложи предварително размекнатото масло в купа, добави захарта и разбъркай хубаво с миксер. Добави яйцата и отново разбъркай. Смеси брашното, овесените ядки, ванилията и содата бикарбонат. Счукай на едро шоколада и лешниците и ги добави към брашнената смес. Прибави и маслената. Разбъркай всичко добре. Покрий дъното на тавата с хартия за печене. Върху нея поставяй малки порции от сместа с помощта на чаена лъжичка. Оформи ги на плоски кръгчета (с диаметър около 3-4 см). Остави достатъчно място между курабийките, защото ще се разтекат, докато се пекат. Пъхни ги във фурната и печи 12-15 мин. Остави ги в тавата докато изстинат и ги извади със шпатула.
Портокаловите бисквитки на Ирина също са РАЗКОШНИ! http://sunshineskitchen.com/orange-c...-chip-cookies/
Ааа, намерих снимка с още торти на майка: http://sixth-sense.weebly.com/upload...06/4842838.jpg
тая със смайлитата от скайп беше за 16-тия ми РД, мисля, мнооого яка се получи. Тая с шоколадовите топки, които имаха и ядки и ромова есенция номномном беше за на баща ми РД. Най-долу вдясно е на сестра ми - в кошничката има оваляни в шоколад и ромова есенция ядки. Тая тип "морски свят" пак беше за сестра ми, със сърчицата е за Свети Валентин. А украсата е само бонус, истинската сензация е вътре, уникално вкусни ги прави!
Инче, ама не си ме поканила да го видя това, така ми казва блогспота. Иначе съм сигурен, че е готино, защото ти си майсторка.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Ооо, аз отдавна не пиша в weebly. От години. Сега си имам друг
Шоколадовите мъфини ще ги правя в събота![]()
Ооо блaгодaря ти^^^
Утре след лекции ще си нaпрaвя бисквитките дaно се получaт
Последно редактирано от girlwithblueeyes : 10-23-2014 на 15:58
Бисквитите станаха страхотнистабилно си похапнах за закуска вчера
Иначе хора предложете ми нещо с тиквички без да се пържат и без разни сирена и риби
супа с тиквички и картофи?
тиквен огретен е много вкусно, но е със сирене ;/
супа от тиквички с моркови е мн. вкусна
Продукти: 20 гр. лук, 20 гр. морков, 20 гр. пипер, 1/2 връзка копър, 1 с.л. зехтин, 200 гр. тиквичка
Лукът, морковът и пиперът се нарязват на ситно и се поставят да врат в 1/2 литър вода. След омекването се прибавя обелената и нарязана на кубчета тиквичка. Ври още 20 мин. Сваля се от котлона, прибавят се щипка сол, зехтинът и ситно нарязаният копър.
не можах да намеря рецептата, която търсех, защото си спомням, че в нея не се прибавяха пиперки, а лукът (и може би и от другите зеленчуци) се запържваше и в нея се слагаше малко ситно смлян черен пипер
Последно редактирано от npp : 10-24-2014 на 14:59
В край на сметка ядах тиквички с ориз бяха вкусни честно казано щом и приятелят ми яде .
Днес ще ги направя така в тавичка ще сложа тиквички домати картофи',патладжан и нищо друго и преди съм го правила но с яйца и риба а сега няма как да ям и предполагам и само зеленчуци ще е вуксно .
пуснал съм чесново хлебче или не знам и аз как се казва
такова като пица
тестото като пица
после зехтинче отгоре
подправки /аз сложих шарена сол, босилек, риган/
и настъргах кашкавал отгоре
след малко ш кажа дали си го бива или е просто гениално
забравих чесън в чесновото хлебче нооо
бива си го с още малко идейки може да е гениално
Ох, какво си харесах http://www.bonapeti.bg/recepti/Panir...n-domaten-sos/ <3
Само панировката не ме кефи, но може лесно да се промени. Както и ще е с Buko, че филаделфията малко скъпа ми идва :Д
Или пък обикновено крема сирене.
откъде това крема сирене? не съм го срещала досега :Д
че Филаделфията е обирджийка :/
Не опрях до лещата аз, следващата седмица ще е.
Като за силната половинка ще има хапване уикенда - месо със зеленчуци по китайски на почти уок тиган :д
Мисля да е с мариновано свинско, тиквички, морков, чушка, някакво зеле, сладък чили сос + от тия техните тънки нудъли, подправени със соев сос. Отгоре ще наръся запечен сусам![]()
Дам, Buku. Тенк ю. :Д
Онова другото съм го яла, но има странен вкус, много изварест. Не че е лошо, но за сладкиши, примерно, не мисля, че е най-доброто решение. :Д
аз вече не харесвам филаделфията
прехвален скъпотилник
да гори в ада