- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
просто изказах мнението си за фалшивото ти шкембе, защо си толкова груба :/
сълза.
май ми остана само да се успокоявам с това, че съм замък, а не обор.
Гъбена чорба кой каквото и да ми казва единствено обичам с челядинки и много магданоз, със застройка като за курбан чорба (с мляко и яйце на парцали).
А шкембето си е голяма работа. Аз си имам метОд за правенето му и той е такъв, че хем е добре сварено, хем си бие на мляко, застройвам го, ръгам яко чесън с оцет и мога да изям тенджерата![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Галакси, и аз не знам, честно казано. Той така им казва от дете - не е българин. Иначе мисля, че Crepes - френските палачинки - се различават доста - там се бутат една камара яйца. Блините са си по рецепта като нашите палачинки - 2 яйчица им сложи, прясно мляко, захар, бира и брашно, докато не го докара на консистенция. Много щедро им слага масло, ухаят невероятно!
Ще ги хапваме с домашно сладко от праскови/кайсии и с подсладено кондензирано мляко с канела^^
БИРА В ПАЛАЧИНКИ? WHAT?
Edit:прочетох, че ставало въпрос за други палачинки
Аз пък много обичам гъбки и никога не съм яла гъбена крем-супа или каша, а бих с удоволствие, но за съжаление нямаме пасатор вкъщи![]()
бирата в случая играе ролята на набухвател
а за гъбената каша не е задължително пасатор
Ох, това изглежда много вкусно <3
И дори си го представих, мммм
//Не трябва да гледам снимки на храна, докато съм гладна :с
////мартинито с мслинки не ме нахрани, само ме напи малко, а трябва да пиша едни неща :сс
Но да кажа за протокола, че обожавам манатарки и най-вкусната паста, която съм яла беше с манатарки и скариди и бяло вино и чесън и я сънувам ден и нощ, но другите смотаняци не могат да я сготвят като онова момче
:д пиянденце
боряна, трябваш ми за един малък обмен на информация
тая каша съм я правила много пъти и мн обичам![]()
не искам тук, скайп? ;/
ох и на мен ми се дояде каша заради вас, пък и я свързвам с приказките, от което още повече ми се прияжда, трябва пак да и дам шанс и ще взема да си я забъркам челядинковата, сигурно само с тях става вкусна
последната на майка ми беше гадничка, май заради гъбите, които не бяха челядинки, а някакви неподходящи (явно?)
и ВЪПРЕКИ това изядох доста, но за да я уважа де, не че съм прасе, е и защото бях много гладна, а нямаше друго и ме мързеше да си правя ;/
едит: оф, сега питах майка ми, била съвкупност от челядинки и печурки
еми явно просто не и се е получила, възможно е и аз да съм била кисела и всичко да ми се е струвало гадно -.-
Последно редактирано от galaxy29 : 11-11-2014 на 17:14
на сестра ми и се беше прияло сладичко домашно и с майка ми днес правихме бисквитена торта
и и двете със сестричката обичаме да си хапваме, докато се прави, обаче днес я нямаше и целият остатък от тенджерата с крем беше за мен :д
а пък да се похваля и че ядох кюфтета с домашна кайма (от месо), една близка ни почерпи, аз и преди съм яла де, ама отдавна
стана ми жал по едно време, но както джеймиту казва, ние сме най-горе в хранителната верига ;/
Бисквитена тортичка, ох, как съм се заканила!
Аз пък си направих (най-накрая) печена тиква с мед и орехи и сложих и масло и стафиди. Ще си я изям сама, понеже Андрейчо не обича орехи с тиква <3
Обаче мн мед сложих и ми е сладко, а има и кафява захар и маслото е напълно излишно (по някаква рецепта я правих, но тя беше и с хиляди подправки, пък аз харесвам вкуса на самата тиква) и също така другия път ще изрежа кората, не обичам да се занимавам докато ям.
Такаааа, мадами... и Сашо
Имам нужда от помощ. Искам рецепта за пилешки хапки с някакво сосче от джинджифил, чесън, мед, соев сос... нещо в тази насока. Да се прави само на котлон и да не се пържи. Може да има някакво типично запържване на месо, ама моля без "оваляйте в галета/брашно и изпържете".
http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B...81%D1%8A%D0%BD
Ето това загледах, но е много пърженето.
Това изглежда значително по-добре: http://sharemykitchen.com/bg/recipes...chicken-bites/, но вкусът на пилешкото ще се усеща прекалено явно, а това не ме устройва - имам една претенция от мъжки пол, която не си пада по пилешко, ако вкусът не е добре замаскиран.
http://flutterflutter.ca/2013/07/12/...hicken-recipe/ - ето това количество царевично брашно бих могла да преживея евентуално.
Последно редактирано от PinkPan7her : 11-14-2014 на 14:46
Направете си уникални палачинки с овесени ядки. Ще напиша мята рецепта за 2 яденета- 7 цели яйца, 400 гр извара ( от Кауфланд ) 50мл вода, 100лм мляко (даже и по-малко да кажем и то 50 ) 350гр смелени овесени ядки на брашно (може и да се добавят после малко финни на око за да стане гъста смес). Това всичко се разбърква и става гъста смес като американските палачинки и се пекат на тиган ама да са диаметър около 17cm и дебелина макс 1cm (даже по-малко ама да не са тънки). И после се ядат обилно с мед от марагешки бодил и са муцка!
Правя първата мусака в момента. Мирише много вкусно, надявам се да се получи добре.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
ох, пък днес с Ewok ще готвим в +това вкусотийки
stay tuned
Кажете какво ще готвите де, защо само пускате мухата?
ето, ето https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...6caadda4a4a755
брауни с after eight по иринина рецепта
нямахме формичка и го направихме във формата на кейк, но пак си стана
Хайде, плакнете очи :3