- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Най-често се навъртам около скарите, барбекютата и чеверметата.
Защо не пробвате телешка кавърма? От плешка, че е по - мазно, по - евтино и мен ако питаш увира по - лесно. Защото аз я правя първо нарязвам ама много наситно телешкото (един трик от мен, гледай накъде вървят тъканите на месото и режи перпендикулярно на посоката им, така се дъвче по - лесно после), после го варя докато се свари почти, ама не изцяло, после го запържвам с лук и всичко останало, дето се прави кавърма и става идеално![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
;O голям си разбирач, бе
и ето защо класната казваше, че без математика не може :д
И без ток не можеш да си го сготвиш (ако си в апартамент)![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Пък скоро ще имаме прясно свинско (smirk)
И надявам се един-два телешки стека за мен, понеже скъпото не яде телешко -.-
И стекчетата ги планувам за най-обикновена скара със сол и пипер medium-rare, (а може и пепър стек, ако Андрейчето се съгласи да ми го направи) пък свинското все още не знам какво ще е, но така или иначе той ще го готви, че аз не съм мн мн по месата
To be continued... :д
Последно редактирано от Ewok : 11-21-2014 на 14:02
Да ви се похваля, че вчера изненадах мама и тате с крем карамел, който успях да направя абсолютно сама и се получи страхотно.
Онзи ден с едни приятели правихме печени картофи с масло и подправки, задушни гъби с праз и пчена сьомга. Получи се невероятно!
Аз май съм питала, но какво си правите сутрин за закуска? Трябват идеи за балансирани закуски с достатъчно калории, че да не ми става лошо по обяд, а моите взеха да ми омръзват вече.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Абе, хора, за втори път ми се случва да комбинирам гъби със сметана и пак станаха кисели. Как правите гъбено-сметанов сос, да не трябва да добавя 1л. сода или захар?
Месото пристигна.
Довечера - medium-rare телешки стек.
Искаше ми се да е пепър стек, но не си струва да купуваме цяла опаковка демиглас (сос) само за 4 порции :/
Всъщност ще видим, ако е по-издръжлив...
Имаме адски много домашна кайма и свинско за минимум месец напред :Д
Мама е направила страхотно кексче с локум, какао, орехи ии вече там стандартните за кекс яйца, брашно, сода за хляб, захар и етц. Едва ли е нужно да ги изброявам. :Д Ако не обичате локум, не е кой знае какъв проблем, защото не се усеща кой знае колко. ПРОСТО БОЖЕСТВЕНО Е. Обещах ѝ в събота и аз да забъркам някакво десертче. :Д
едит: Сега забелязах поста на Хаяши. Аз обикновено си правя плодова салата или палачинки с някакво сладко /или с плодове съответно/, но понеже сутрин преди училище нямам особено много време, хапвам една ябълка и потеглям.
бтв, хаяши, ако си намериш истинска боза във Франция и, ако обичаш, това е доста удачно за закуска + някакъв плод примерно. Доста е хранителна :д
офофоф
купих си пелмени от Берьозка и си ги направих
и официално обявявам, че не съм им фенка
опитах се да пробвам различни видове, опитах се да ги харесам, ама просто не са ми вкусни
и сега направих такова количество... някой от София може да ми дойде на гости да ги изяде, ако обича
Последно редактирано от Naive : 11-24-2014 на 16:21
какви гъби използваш като вид - ако са сурови не би трябвало да имаш такъв проблем, ако са стерилизирани/ мариновани и тн може да сложиш захар, но става по-пикантно и се усеща
ако сметаната е квасена, може да е от нея
сода в никакъв случай не се слага - ще пресечеш сметаната
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
обикнонвено се смесва течна(не заквасена) сметана с топено сирене или (не бяло) сирене, което се топи лесно в йенска тенджера