
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Аз казвам за колко видях точно на определена марка със стъклена кана в точно определен магазин, не казвам, че толкова пари са навсякъде. А защо не ми е просто да мели - защото често меля неща, които в калпава кана или няма да се смелят като хората, или ще строшат каната. Например в моя блендер (който далеч не е скъп, но се оказа много читав), мога дори да добавям захар в меленето на не-течни продукти без да прецака блендера (виждал съм блендер, в който е сипвана захар, тя се е карамелизирала в основата на вала на остриетата и там вече имаме проблем. Освен това В блендерите с качествени стъклени кани могат да се разбиват горещи течности. Ако искаш да добавяш към нещо, което е на котлона, някакъв сос, то е хубаво този сос да е с приблизително същата температура като това а котлона, което се очаква да не е студено. Това са причините да искам блендерът ми не просто да мели, а да го прави качествено.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."