- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
занимавка са си ;д
помня, че една съученичка правеше такива за коледния базар и ги изкупувах всичките
и бартер си правехме даже с мойте кошнички
Аз пък днес ходих в техномаркет и разгледах блендерите, тези на филипс със стъклена кана бяха между 80 и 90 лева, на други марки имаше и по 75, имаше и блендери по 100+ лева. А при баба ядох такива воденички, страхотни бяха![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
защо са ти чак толкова скъпи, аз си карам от 2 години с това и мели всичко, мелил съм си всякаква храна вътре http://zora.bg/philips/hr-200070/4223
https://zora.bg/gorenje/b-600-b/25395
Такова си взех миналата година за 15 паунда, какви са тези цени :о
Аз казвам за колко видях точно на определена марка със стъклена кана в точно определен магазин, не казвам, че толкова пари са навсякъде. А защо не ми е просто да мели - защото често меля неща, които в калпава кана или няма да се смелят като хората, или ще строшат каната. Например в моя блендер (който далеч не е скъп, но се оказа много читав), мога дори да добавям захар в меленето на не-течни продукти без да прецака блендера (виждал съм блендер, в който е сипвана захар, тя се е карамелизирала в основата на вала на остриетата и там вече имаме проблем. Освен това В блендерите с качествени стъклени кани могат да се разбиват горещи течности. Ако искаш да добавяш към нещо, което е на котлона, някакъв сос, то е хубаво този сос да е с приблизително същата температура като това а котлона, което се очаква да не е студено. Това са причините да искам блендерът ми не просто да мели, а да го прави качествено.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Еми ще правя като синът ми каже мамо направи ми нещо сладко
аз отдавна живея без моите родители така че ако аз не си направя никои няма да ми го направи не че ако живееха някъде на близо щях да я карам майка да ми прави нещо доста срамно на 30 семейна жена да накара някой да и сготви а и не мисля че трябва да се доказвам тук във форума просто споделих
Последно редактирано от silvi999 : 12-08-2014 на 16:07
Аз днес сготвих картофи с кренвирши , яйца и сирене, иначе мога да правя и мноооого вкусен грах на фурна с картофи
аа и също пилешката супа ми става много вкусна
горе/долу всичко с картофи мога да готвя
![]()
Днес, понеже бяхме на ресторант, хапнах една испанска салата. До сега не бях срещала такова чудо, та викам да опитам. Салатата представлява английското коуслоу с добавени маслини, кашкавал, царевица и ябълки. Кашкавала не ми се понрави нещо в подобна салата, но все пак си я биваше. ;3
Този пост е по-скоро, за да ъпна темата, че нещо ми се губите по тъча. :Д
в Испания правят хубави салати харесвам тези в които има скариди и една с рулца от раци майонеза,маруля ммм вкусно добре че ме подсети скоро ще си я направя![]()
Испания има толкова страхотни неща от страна на кухня, че не е истина. Конкретната салата ме изненада, понеже испанците не тачат много обикновеното зеле, доста по-любимо им е цвеклото, та ми стана интересно какво ще е на вкус туй чудо. Честно казано обикновеното коуслоу е по-добро.
А въпросната салата не е испанска като цяло. :Д Идва от южната ни съседка. Не че има някакво значение. :Д
хм на мен пък прасковките си ми харесват (купени) крехкички и сочни сочни мммммммм, не че съм ги ял в последните години ама имам добри впечатления от купените макар че много се задълбаваме вече за някви си праскови ;д Дай нещо по хард кор- кога ще врътнеш една баклава да видим дали си майстор.
ми и аз не съм яла ордавна, ама май бяха гадни ;/
ох, мн ми се ядат -.-
http://prikachi.com/images.php?images/364/7775364j.jpgдано да имате някой таен шкаф с лакомства
спокойна вечер ви желая