- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Ами, аз този път го правих по съвет да не слагам всичката вода наведнъж, ами постепенно. Май точно 3:1 стана, не знам. Но аз и не го разбърквах много редовно, та някои станаха хрупкави, понеже се запекоха отгоре :Д
Ох, като ми дойдеш на гости ще готвим ориз и ще ми покажеш вълшебните си тайни, защото и аз/ние много обичаме, но всеки път е борба и примиряване с резултата :д
Тъкмо изкарах една голяяма тава с бисквитки от фурната. Не съм ги опитала все още, но според реакцията на мъжО съдя, че са се получили ;д
Правих ги по тази рецепта:
http://moonbites.net/deserti/roshkovk
,но замених сушените сливи и стафидите с парченца черен шоколад (обичам шоколад!) и боровинки. Ядките, които сложих, са бадеми.
Ще снимам утре, ако не забравя.
Eто я и закуската днес (като слънчице, йей^^)
http://prikachi.com/images.php?images/704/7895704v.jpg
Бонбоните са от фурми, пчелен прашец, бадеми, кашу и червени боровинки и буф - в блендера, а после овалвам в какао. Стават буквално за минутка и са много вкусни. <3
Момичета моля ви предложете ми някакви сладкиши без печенепросто ме мързи да се занимавам а често ми се яде сладичко.По възможност да е и бързичко .
TheDevilInMe
Мерси затова не се бях сетиламакарче последният път като правих нищо не стана от нея .Този път ще се опитам да я направя като хората
другият път пробвай така пилешки филета сол и черен пипер нареждаш ги в тавичка намазваш много хубаво с майонеза да се покрият хубаво и ги слагаш да се пекат малко преди да ги изкараш настържи кашкавал от горе и ги запечи много вкусно става но не ги печи прекалено да не се изсушат и още нещо когато режеш пържолите на филийки гледай да не са много дебели
Имам една бърза рецепта за бисквитена торта, аз ползвам от тези квадратните бисквити на пападополус , купувала съм ги от Карфура, ако не се лъжа.
Та от тях - бели и кафеви. Цедено косело мляко и същото количество сметана сладкарска, важно да е сладичка, аз слагам повече сметана за сметка на млякото. Бъркаш сметаната и млякото, да се смесят хубаво, аз го правя с дървена лъжица. После вземам бисквитка и я напръсквам леко със сок от ягодов компот, или прясно мляко, или вода със захар - както предпочиташ. Не ги топя, понеже обичам да се запази леко хрупкаво. Та, редя един ред бисквити, мажа със сместта, после пак ред бисквити и пак сместта. До изчерпване на количествата, като отгоре хубаво го намазвам със сместта и редя много, ама много нарязани на парченца ягоди. Или череши, каквото имам. Аз много харесвам тая тортичка. Понякога отгоре слагам сладко от череши с цели плодове и напръсквам леко със самия сос от сладкото. Абе вкусотия е![]()
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
И майонеза, и кашкавал? Ау.
Мерилин, ако искаш просто пилешко на фурна, намажи бутче с червен и черен пипер + сол, сипи в тавичката соев сос, мазнина, бира и вода (2:1). По време на печенето чат-пат заливаш със сосчето, но последните 15 минути го оставяш така, че да хване коричка. Бомба става.
Чиста пържола аз напоследък правя на парченца и маринована в соев сос, мед, джинджифил и чесън. Най-добре остави една нощ да си покисне в маринатата. Много вкусно става.
На грил тиган също е супер, но там внимавай с меда, че загаря.
Със сметана, когато готвиш, винаги течна, нали? Аз наскоро открих, че ми се пресича и киселее само заквасената. Няколко пъти правих сметоново-гъбен сос с течна сметана, супер става.
А ако не правиш пиле, какво правиш?
Силви, някой път като се осмеля пак с пиле вкъщи, ще пробвам.Като готвя със сметана, да, течна, избирах половин час в магазина, но пак не стана.Моята приятелка ми беше направила някакви талиатели с гъбен сос, сложи течна сметана, беше много добре, супер се получи. Не знам защо при мен беше пълно фиаско.
Иначе ако не правя пиле,.. правя други неща. Аз пиле не ям по принцип, още от дете вкъщи пиле не се е купувало. Даже не знам как се готви и рецептата със сметаната я спазвах по учебник. Понеже си хапваме доста месо, често правя пържоли на фурна. Купувам най-често котлет, намазвам пържолките обилно с черен пипер, кимион и сол. Нареждам ги в голяма купа, като между всяка пържола слагам лук на шайби. Смесвам около половин бира с приблизително 3 с.л горчица и поливам пържолите в купата. Стоят така няколко часа и ги запичам на фурна, като сипвам сместа в тавата и покривам пържолките с лука. Един път направих изненада на моя мъж с тая рецепта и на другия ден идва с 2-3 кила месо и вика "Ще може ли като предишните?"Вече не иска да чуе за други пържоли.
Мусака правя много, щото обичаме. Иначе ориз ми е най-честото ядене сигурно. Правя си го по някакъв бабешки начин с "каквото има". Запържвам мръвките първо, като ги извадя, слагам да се запържи лука и изчистения и измит ориз. Запържва се хубаво, слагам червен пипер. Изсипвам всичко в тавата при месото, слагам буркан домати, чубрица, джоджен, черен пипер и някоя друга подправка ако се сетя, сол. Това ми е най-лесната рецепта за ориз.
Ама трябва да разнообразявам, ориз по китайски правите ли? Аз не съм пробвала.
Обичам да правя лазаня Болонезе, някой малко преди мен беше писал за нея. Много ми харесва, а и е доста лесна. Иначе мъжО прави макарони Болонезе, ама не със сос бешамел, а само с прясно мляко. Много добре му се получава.
Грис халва не съм правила отдавна, което ще променя скоро време.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Хареса ми тази рецепта за ориз! Ще пробвам да си я направя тези дни.
Аз тези дни все на яйца залагам когато започна да готвя. Но си купих половин кило пилешко и половин кило сьомга и смятам да пробвам и нещо месно.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Пробвай я, става вкусно, на мен ми напомня манджите на бабите.А и е много лесно, ако нямаш месо или не искаш да слагаш, можеш да го пропуснеш.
Как правиш сьомгата? С баща ми сме правили на скара. Увита във фолио, подправена с не помня какви подправки. Стана много вкусна.
Edit: като каза яйца.. сетих се, че наскоро един приятел ме светна за яйца с овесени ядки.
Яйцата се разбъркват, слагат се овесените ядки и малко сол. Трябва да стоят така около 15 минути, после може да се изпържат и без олио на тефлонов тиган. Става вкусно, някво хлебно такова, яко е.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Аз винаги пържа яйца без олио... то аз май всичко без мазнина правя.![]()
Сьомгата я поръсвам с разни подправки (предимно черен пипер) си я запържвам за няколко минути в тигана и я комбинирам със сурови или запържени пак в същия тиган зеленчуци.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Работата е плачевна, ако не си намеря жена да я бива, ще умрем от глад...![]()
Наскоро започнах да си готвя сама и се справям добре, но определено не ми е от любимите занимания.
E, какви са тия спагети Болонезе със сос бешамел? Няма такъв филм. Гледала съм истинска италианска рецепта, има една камара съставки, ама нищо общо с бешамел, и в Италия съм яла Болонезе, майка в Болоня е яла болонезе, няма бешамел там.
Аз се чудя дали днес като за след изпит да не си направя любимата ми супичка напоследък - картофено-морковена крем супа с плуващи задушени в масло гъбки. Купих и половин кило свинско, ще се наложи да измисля как да му го сготвя на моя.
А как яйца в тигана без мазнина??
Утре ще си направя любимата закуска - като за шампиони е, ама като почна да тренирам пак стабилно от другата седмица, ще ми трябва енергия. 1 виенско вурстче на парченца минава в тигана, докато стане така тъмнокафяво (обичам прегорено!!!), после наситно нарязан домат, накрая 2-3 яйца и цялото объркано. АААААЙ!!
Последно редактирано от PinkPan7her : 02-03-2015 на 18:34
Хаяши, защо съм останала с впечатлението, че не ядеш месо?
Иначе, аз скоро открих, че моят обича кимион и мисля скоро да пробвам рецептата на мерилин :д
О, аз яйца още от дете правя без мазнина. На тефлоновият тиган няма никакъв проблем да се отлепи после.
А по принцип не ям месо, но диетоложката ми се накара, че не може само на яйца да я карам и то при положение, че не ги ям всеки ден и да си купувам от време на време пилешко и риба, които все пак зависимост от начина на готвене бих хапнала за разлика от телешко и свинско, които наистина не понасям освен, ако не е луканка.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Снощи правих свинско с картофки. Свински вратни пържоли, мариновам със сол (ползвам морска), червен пипер, ситно нарязан чесън, бяло вино и малко доматено пюре - всичко в тигана с малко зехтин, пържа почти до готовност, през това време съм нарязала картофите - мариновам и тях с червен пипер, сол, доматено пюре, бяло вино и малко зехтин и във фурната на около 160-180градуса. Вадя месото от тигана, слагам го при картофите и в същата мазнина съвсем леко запържвам лук, нарязан на полумесеци. Към лука слагам малко оцет за повече аромат - после и лука при картофите и месото и във фурната до готовност на слаб огън. Става супер вкусно![]()
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....