Начи, първото е салатка от Хепи - http://www.happy.bg/bg/menu/bar_grill.html?cat=17 Виж "Спанак с Киноа". Дресингът йм е от соев сос, горчица, балсамико и зехтин.
Другата ми салатка, която за разлика от тази, става по-бързо и не е такава плесканица.
Киноата я слагаш в купа, овкусяваш само нея с кашичка от голямо количество пикантен червен пипер, чили флейкс и зехтин; добавяш ситно нарязани домати + боб и царевица от консерва. Това е.
И в двата случая киноата я изстудяваш първо.
Наскоро опитах и в комбинация с гъби с чесън на тиган, но наистина става само за гарнитура, не за основно. И сякаш все пак ми допада повече с ориз (конкретно това).
Иииии суши с киноа, естествено!
Накара ме сега да се разровя и да видя какво ново ми се иска да пробвам с киноа (Боже, заклевам се, пробвам поне по 2-3 нови неща всяка седмица.)
Хм, сега, като гледам, най-вероятно ще пробвам quinoa breakfast bowl с йогурт, някакъв плод (най-лесно е да взема замразени горски плодове или само малинки), филирани бадеми (че имам под ръка) и някакви други ядки.
Има изобилие от рецепти, ама някак не ми се нрави идеята да я пека. В салатки е супер, слагаш едно яйце също за малко вкус и още протеинче.