- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Днес сутринта сготвих набързо постна крем супичка, даже без мазнина, нещо не ми се пържеше. Стана ногу вкусна, хич не се усеща, че нещо ѝ липсва.
Значи има:
- тиква (нз колко, около 600 гр. май)
- един картоф
- 250 гр. червена леща
- няколко моркова, колкото имах останали
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. червен пипер
- 1/2 с.л. лют пипер
- босилек, джинджифил, канела, сол, черен пипер
Сложихх тиквата, картофа и морковите да се варят. Като бяха почти готови сложих и лещата. Като се свари всичко сложих пресования чесън, махнах от огъня и пасирах с подправките. Накрая я върнах на котлона за още 1-2 минутки и готово.
За 1 час стана, преди лекции в 7:30 ч. сутринта рязко ми се доготви ;д
Много е засищаща.
Още съм в очакване някой да каже, че не му се е получила много вкусна манджата.
хехех, те пишещите женки тук, ако не могат и да готвят, за кво друго ще стават
е за ко да поствам такива неща само да се излагам
но хайде, за твое удоволствие
постната ми мусака с гречка без олио беше отвратителна, изхвърлих половината и ме е срам
имам и едни люти чушки, с които за втори път си прелютявам готвеното и ги мразя, но поне само аз си го ям и обичам люто, не чак толкова, но в повече вода...
умеем да харчим пари
то и децата все са деца, ама не вярвам да обичаш чуждите, колкото твоите собствени, стига аз да не съм им бащата, тогава би било нормално да харесваш повече чуждите
Ще ти кажа като проимам деца, ще ти кажа и ако са твои
хехехе, ще проимаш ли, влюбена в думичките
На мен последно едни мъфини не ми се получиха нещо. Прегорих ги, станаха грозни, твърди от захар, парчетата шоколад се изпекоха буквално.
Щом маслото ЗАГАРЯ и чак тогава ястието е готово, има нещо сбъркано в цялата термична обработка. Не е ок маслото да загаря откъдето и да го погледнеш.
запечени орехи, качествени сушени плодове, канела, после вместо захар или мед може да се полее или размеси с качествен плодов сироп
лъвица е права, че с кокосово мляко такива неща стават вкусни
Ха, намерих си супер лесна и бърза рецепта за домашен сладолед! Много добре се случиха нещата, пък и било то само ванилия. :3 Сладкарска сметана се разбива, не трябва да е чак много твърда като за кафета и украса на торти, а мека. После сипваш една кутия подсладено кондензирано мляко и малко ванилия (аз с есенция пробвах, но в оригиналнята рецепта беше екстракт със семенца от шушулка), объркваш добре и е готово. Реално тва е основата, можеш да добавиш плодове, плодови пюрета, разтопен шоколад или дори да си направиш страчатела със настърган шоколад. А карамела е дори по-лесен - само трябва двойно количество кондензирано мляко, което да сложиж във вода, да свариш до завиране на водата и да охладиш за 24 часа в хладилник.
Когато си доволен от вида и вкуса, трябва да оставиш поне една нощ във фризер да,престои. Не помня точно колко можеше да се съхранява, но вкъщи почти не остана. Става богат и мазничък - точно както трябва. :3
http://hamhum.net/content/view/318/79/
Не съм сигурна и аз точно какво представлява. Виж тук