Не успях да снимам втория тарт, но пък много ми го похвалиха и се хареса от рожденичката, което беше най-важното.
Кремът беше по-друг, повече ми хареса от оригиналния (който също модифицирах леко), но вече знам как ще стане най-идеален.
Обаче, докато го правех, ми се счупи основата няколко пъти (чак накрая ме просветли защо и как така първия път стана от раз).
Та, първата счупена основа сложих в една формичка, която я придържаше, сложих вътре ванилов крем нишесте и украсих с малинки. Не стана, нещо мн гъсто направих нишестето, като цяло не бях варила никога преди това и следвах някаква рецепта, която обаче беше за натурално нишесте с добавени неща, а аз ползвах такова готово овкусено и добавих още някои неща и явно трябва да си следвам инструкциите на пакетчето, ако реша евентуално някога пак да правя такъв тип нишестен крем, понеже не съм фен особено
ето снимка, сухо стана, ако беше ок крема, щеше да стане вкусно
http://prikachi.com/images/717/8860717T.jpg
Втората основа, която стана по-красива от първата и тъкмо я похвалих и се счупи и тя, натроших и ще остане за основа на чийзкейкове, то това си е бисквитено тесто така или иначе.
Третата беше печеливша.
Апък докато разточвах за големите форми, всеки път ми оставаше по малко тесто, което слагах в малки формички и от трите опита ми се получиха 4 малки тарталети. Сложих им шоколадов ганаш и крем от разбита заквасена сметана, малко ром и банани
те се получиха доста прилични
http://prikachi.com/images/716/8860716K.jpg