.
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 110 от общо 110

Тема: Emotion vs Reason

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    Ще се опитам да помисля и над вашите гл. точки
    Това рядко се среща във форума.
    Адмирации.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Не възприемам нещата така, супер обикновено е, а аз не съм обикновена.
    Трябваше да го кажеш още от началото.

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Иска да не е. Всички сме обикновени.

Омг, Конвикт ;D Най-добрият анализатор.

И да не бях започнала с това мнението си ми остава, че интуицията не е просто някаква "мисъл", "отгатване" и т.н.
    Ето, и Пантерата вярва в нея, въпреки че не се е нарекла по-специална в темата :>
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Фен Аватара на Mitizaro
    Град
    Бургас
    От доста медитация и бойни спортове осъзнах след дълго време, че не можеш да си мастурбираш в главата за тези неща.
    Анализ за не-аналитични неща е пълна тъпня.

Докато ПРАВИМ тези неща ги осъзнаваме според мен... но това не значи, че ги мислим в главите си, а, че по-скоро сме точно извън тях.

Ще цитирам един идиот от преди време... "Когато се опитваш да избереш между две хубави неща, верният отговор най-вероятно е: 'И двете' ".

Capish?

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Нищо не съм анализирал. Това е твърдение. Прав до доказване на противното.

Тази част ме заинтригува само. Останалото не е било достатъчно интересно, за да довърша четенето. Защо искаш да не си обикновена? Или защо смяташ, че не си обикновена?

П.С. Докато мислиш с устройство, работещо по същия начин като моето, то и аз мога да мисля като теб. И ти можеш да мислиш като мен.

Фен Аватара на Mitizaro
    Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от CoNviCt Виж мнението
    Нищо не съм анализирал. Това е твърдение. Прав до доказване на противното.

Тази част ме заинтригува само. Останалото не е било достатъчно интересно, за да довърша четенето. Защо искаш да не си обикновена? Или защо смяташ, че не си обикновена?

П.С. Докато мислиш с устройство, работещо по същия начин като моето, то и аз мога да мисля като теб. И ти можеш да мислиш като мен.
    Спортуваш ли?

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Някойтам, вярвам в пророчески сънища.
    Просто не съм сметнала за нужно да давам лични примери и подобни. Не е нужно да докажеш нещо на някого с лични примери, достатъчно е да се опиташ да обясниш принципа на действие.
    Ами просто бях започнал да оставам с впечатлението, че не вярваш в тях.
    Иначе аз лично си спомням 4 мои,който успях да ги свържа аз или други адски много с реалността.Единият е от 2008 и се доближаваше до инцидент от национален мащаб,който бе ознаменуван с национален траур,но мен пряко не ме касаеше.В реалността това подобно нещо стана около дни до седмица, от когато бях сънувал тези неща.
    Вторият,който ми направи впечатление беше тази година.Стана на следващият ден на 100% по същият начин.
    Третият беше тази година и стана на следващият ден като ситуацията беше малко по-различна,но идентична.
    Четвъртият го сънувах на 1ви ноеври тази година и реших на база на другите, че до една седмица ще се случи.На 5ти ноеврни бях меко казано изумен.
    Иначе може би ще е готино и колективното неосъзнато да е истина и мозъците ни да могат да се "връзват" като в мрежа.
    Та за много рационално мислещите да разкажа съня ми от 1ви ноеври.Ще го съкратя колкото се може.
    Та бях на Централна гара с двамата ми братовчеди и брат ми. По едно време се разделихме и аз и по-малкият ми братовчед тръгнахме на едно място, а по-големият ми братовчед и брат ми на друго. Братовчед ми ми каза, че е видял, че са махнали това бялото където е като шатра отгоре,където го сложиха по времето на Софиански.Каза ми или проимах усещането, че на негово място са сложили черно,което някакси в съзнанието ми изгледаше като траурно черно.Все едно нещо лошо ще се случи.Това е само част от съня,което забелязах.Имах на базата на другите подобни такива сънища усещането, че това ще трябва да стане в близката седмица и като че ли го очаквах.
    И на 5ти ноември с баща ми се наложи да ходим на София и да минем оттам.Имах си нещо напредвид и мислех като минем отдолу да съм много внимателен.Е, не се наложи.Втрещих се,разтреперих се и не знаех на кой свят се намирам известно време като видях, че тези неща дето стърчат нагоре вече ги няма.А през цялото време с поглед търсих точно това.Даже си помислих да не е игра на съзнанието ми.Всичко беше оградено,улиците затворени и имаше кран.Махаха го за безопастност.Бяха започнали от миналият ден, а аз нито бях чул, нито по новините бяха съобщили.Стреснах се да няма жертви там.На другият ден чак проверих и видях, че го махат за безопастност.Другото нещо, на което обърнах внимание по-късно, че може и да не е само съвпадение.Точно на същият ден 5ти ноември съобщиха, че е починал патриарх Максим. На 9ти имаше ден на национален траур.Та нищо чудно и това да е било траурно черното дето ми се стори в съня, Но пък рационалистите сега веднага ще кажат, че е просто само съвпадение и си втълпявам.Ама не е само това,защото има и други. А в случайностите колкото повече време минава от живота ми толкова по-малко започвам да вярвам.По-скоро всичко си е с някаква цел.Но пък случайността от друга страна е най-добрият довод на рационалистите,защото няма нужда от доказване все пак
    Последно редактирано от Niakoitam : 11-17-2012 на 08:10
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^Абе, това изобщо не ми звучи като нещо ех необяснимо или свръхестествено. И аз съм имала няколко сънища, които се сбъднаха в РЛ, но не го отдавам на интуиция, свръхестествени булшити и т.н. По този въпрос бях изказала мнението си по-напред в темата, а Екстази и Чачо перфектно го доразвиха.

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^Абе, това изобщо не ми звучи като нещо ех необяснимо или свръхестествено. И аз съм имала няколко сънища, които се сбъднаха в РЛ, но не го отдавам на интуиция, свръхестествени булшити и т.н. По този въпрос бях изказала мнението си по-напред в темата, а Екстази и Чачо перфектно го доразвиха.
    Обясни го пак ако желаеш. Аз цялата тема прочетох и по-различно обяснение от разни от сорта на това е напълно случайно, в което както казах все по-малко започвам да вярвам не видях.Иначе сигурно е обяснимо и несвръхестесвено,но не и за сегашните ни знания, а за някои бъдещи
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си