Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
а) Кое е по-добре да се използва при взимането на решения?

б) Способнили сме изобщо да вземем решение, да направим избор без емоциите ни да го повлияат?

в) Един човек от дискусията беше нарекъл емоциите субективни, а разума обективен. Съгласни ли сте?

г) Вие кое използвате по-често, когато взимате решения?

д) Възможно ли е приятелство между човек воден от емоциите си и човек воден от разума си?

Очаквам вашите отговори.
А) Изключително много зависи от решението. При мен огромна роля играе интуицията, но тя май спада към емоциите (?)
Дай ми пример за решение и ще ти кажа. Последното голямо, което направих, беше преди година и нещо, когато трябваше да реша дали да оставя доста добре функционираща и развиваща се връзка, за да "гоня дивото", с което въобще не знаех какво ще се получи - нещо повече, бях убедена, че нищо сериозно няма да излезе. Е, разумно реших да изчакам месец-два, за да преценя. На следващия ден вече бях решила и една седмица по-късно скочих в дълбокото. Не съжалявам, това е едно от едно от най-верните решения, които съм взимала в живота си, защото ме събра с прекрасен човек.
От месеци се опитвам да реша дали да уча в чужбина или да остана тук. Разумните доводи са в полза на чужбината, разбира се. Всичко в мен крещи да си остана тук, защото ще съм по-щастлива... е, установих, че в случая ще слушам разума.

б) Аз лично не съм способна.

в) Разумът също е субективен, защото е формиран от собствените разбирания, собствения опит, собственото възпитание. А емоциите далеч не са толкова лошо нещо.

г) Виж А.

д) Разбира се. Но не смятам, че съществуват само двата крайни типа хора... нали знаеш, всичко е сиво