- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Emotion vs Reason
А) Изключително много зависи от решението. При мен огромна роля играе интуицията, но тя май спада към емоциите (?)
Дай ми пример за решение и ще ти кажа. Последното голямо, което направих, беше преди година и нещо, когато трябваше да реша дали да оставя доста добре функционираща и развиваща се връзка, за да "гоня дивото", с което въобще не знаех какво ще се получи - нещо повече, бях убедена, че нищо сериозно няма да излезе. Е, разумно реших да изчакам месец-два, за да преценя. На следващия ден вече бях решила и една седмица по-късно скочих в дълбокото. Не съжалявам, това е едно от едно от най-верните решения, които съм взимала в живота си, защото ме събра с прекрасен човек.
От месеци се опитвам да реша дали да уча в чужбина или да остана тук. Разумните доводи са в полза на чужбината, разбира се. Всичко в мен крещи да си остана тук, защото ще съм по-щастлива... е, установих, че в случая ще слушам разума.
б) Аз лично не съм способна.
в) Разумът също е субективен, защото е формиран от собствените разбирания, собствения опит, собственото възпитание. А емоциите далеч не са толкова лошо нещо.
г) Виж А.
д) Разбира се. Но не смятам, че съществуват само двата крайни типа хора... нали знаеш, всичко е сиво![]()