- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Лична карта?
През колко време може да се сменя личната карта (не ученическата). Имам предвид, че сега я имам от 1 година, ръстът ми се е променил, пък и снимката не е актуална. Благодаря предварително!
На колко години си? Тая карта, дето се прави на 14, се сменя, когато навършиш 18. А за промяна в ръста мисля, че не се сменя.
I'm like the ice that freezes in the rock and splits it apart.
Значи предполагам , че си на 15.
Първата лична карта се изважда на 14 , а после се подновява при навършване на пълнолетие.
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
OoO,на 18 да,и между другото на мойта пише,че ръста ми е 177 WoW,а съм 166,като се има на предвид,че тая карта си я правих преди две години,тъй че може би тоя ръст го слагат така символично,не съм се сетила да питам фр дали и на техните карти е така. :]
Не мисля че можеш да си я сменяш, без основателна причина
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
Личната карта се прави на 14 и за 1-ви път се сменя на 18 ... без значение че ръст тегло се е променило .. когато станеш на 18 тогава пишеш нови .. За това съм сигурна .. на мен лично ми откраднаха личната карта миналата година и когато правих нова ми се наложи да дам 10 лева ...![]()
На личната карта пише до кога е валидна.![]()
Собственост на Canis_Dirus
Аз съм на 15 и нямам, на 16 ще си вадя ? Някакъв проблем ще има ли от страна на ония куки ?![]()
РУТИ ДОВАРО!
Ръстът да не те притеснява. Аз минала година си извадих лична карта, бях тогава 154 см, а сега съм 165 см. Но виж валидността на личната ти карта-чак след изтичането на срока можеш да си я смениш.![]()
Първоначално написано от Плякам Майки
Как така нямаш? Първата лична карта се изважда когато навършиш 14 години... И се сменява след като станеш на 18 (е, изключение има единствено в случай, че през това време не я загубиш или не ти я откраднат) Пък и досега не са ли ти я искали за проверка?!?
![]()
ПП: Според мен, чисто и просто се забавляваш![]()
![]()
Щo да се забавлява бе? И аз мойта лична карта си я вадих на 14, ама мойта фр си я вади на 16...Първоначално написано от BeboP
![]()
Аз пък съм на 16,а февруари месец навършвам 17 и също нямам лична карта.Куките могат да ти пишат акт ако не си я носиш,а да не говорим ако нямаш...Аз веднъж се измъкнах,ма едва ли ще ме огрее 2-ри път..Първоначално написано от Плякам Майки
![]()
Аз знам не съм идеална..инат съм,устата,реална..наивна,п
Първоначално написано от BeboP
На 14 годишна възраст можеш да си извадиш лична карта, ако имаш желаниеВаденето на лична карта до 16 годишна възраст е безплатно
Аз моята си я извадих след като навърших 16, но ми важи до 2010, т.е тогава ще съм на 20...(жива и здрава
), такаче явно няма нужда да се сменя, когато навършиш 18, ако не си си я вадил преди 16 :P
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
аз до колкото знам първата лична карта се вади на 14 а после чак на 18
Ми можеш и догодина да си я смениш.За мен няма смисъл да си я сменяш всяка година заради ръст или снимка.Но по принцип лична карта се вади на 18.
Страничка,специално за ВСИЧКИ,които ги обичат САМО като ПРИЯТЕЛИ) Добре дошли на всички сродни души!
) ---> http://www.facebook.com/pages/%D0%97...18128158249619
И аз си извадих моята на 16 и не съм имала проблем с никого по повод товаНаложи се да пътувам за Гърция и трябваше (тогава) паспорт и лична карта. Да не те е*е какво ти пише в личната карта и че снимката не е актуална. Смисъл ... на майка ми на картата примерно пише невероятни простотии. Тя е със зелени очи, а са я писали с кафеви. Ръста и теглото не отговарят на истината .... правят супер много грешки тея от МВР, а и картите не се гледат толкоз обстойно
![]()
Memento moriendum esse!
а за да си извадя лична карта трябва ли да ходя с двамата родители или става само с единия??
то си има дата на валидност
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
мисля че на 18 ще можеш да си я смениш, освен ако не ти я откраднат, или ако не я загубиш
It's nothing so sexy, hot like you
Nobody's moving the way that you do
You driving me crazy..![]()
Дам... на 18 ще си я смениш. На картата ми пише, че съм 160см а сега съм 174Няма какво да се направи :P
Трагедията е пълна...
Аз ще си правя това лятоЗатова, sry че не мога да помогна
![]()
Не е вярно, че трябва да се сменя на 18.Специално ходих да питам, казаха, че картата се сменя след изтичане на валидностата, няма нищо общо с годините. Другите причини поради които можеш да си извдиш нова е при кражба, ако загубиш, ако е прекалено износена, една приятелка я изпра и картата и на нищо не приличаше та и тогава може да я смениш.. за друго не се сещам сега..
"Колкото повече, толкова повече..!"
Извинявам се за въпроса,но някой би ли споменал каква документация е необходима?(Става въпрос за първа карта).Четох из темата ,но не намерих това което ме изтересува.