.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23
  1. #1

    Сурови ядки-въпрос

    Здравейте.Отскоро почнах да консумирам сурови ядки-бадеми,лешници и т.н.Въпросът ми е задължително ли е да ги накисвам във вода или може да си ги ям така?Полезни ли са ненакиснати?Също така по 50 грама на ден биха ли ми навредили?Мога ли да напълнея?Сладко и хляб не ям,само плодове.Според вас кои са най-полезните ядки?

  2. #2
    Няма нужда да ги накисваш (накисват се само овесените ядки).

  3. #3
    Banned Фен
    Регистриран на
    Oct 2012
    Мнения
    188
    Глупостииииииииииииииииии ииии, чак ме боли главата! Ще взема да направя сайт и ще пускам реклами по телевизията (нищо, че за 30 сек. струва 2000лв. по БТВ) за да влизате и да четете! Ядки не се киснат! Нито овесени, нито каквито и да било! Овесените може да ги ядеш направо от пакета, но просто не е вкусно (но така са най-полезни). Ако ядещ 50гр няма да ти стане нищо, даже почти няма да усещаш. Мазнините са в слънчогледовото семе и фъстък (забравих как се казваше този за фъстъчено масло). Ако прекаляваш с тях, ще усетиш мазнини до месец. Не виждам защо не ядеш хляб (пълнее се ако не знаеш как да го ядеш т.е. - ядеш го без да изгаряш енергията която ти дава). Всички ядки са полезни, то е като витамини. Няма едни полезни и други които да са вредни. Грамажа е важен при мазните, при другите можеш да си ги ядеш, но само с ядки не се живее. Ако искаш да отслабнеш

    Оф не ми се пише.

  4. #4
    Супер фен Аватара на Jaune
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    2 490
    Що да не се киснат?
    Въпрос на избор. Имаше нещо за инхибиторите, ама не съм компетентна..

  5. #5
    Супер фен Аватара на Jaune
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    2 490
    Що да не се киснат?
    Въпрос на избор. Имаше нещо за инхибиторите, ама не съм компетентна..

  6. #6
    Мерси за отговорите.?Каква трябва да е водата - топла или студена?Мога ли примерно да накисна 200 грама бадеми и да ги ям в продължение на една седмица или трябва всеки ден да накисвам по малко?Имам в предвид след като се накиснат веднага ли трябва да се ядат?
    Последно редактирано от nekulturen88 : 10-24-2012 на 11:04

  7. #7
    Мега фен Аватара на titinkaa
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Пловдив
    Мнения
    6 691
    Бадемите и лешниците и кашу и квото си поискаш не е задължително да ги киснеш във вода,яж си ги така.Само овесените ядки може да ги киснеш и в мляко и във вода-топла,зависи как предпочиташ.

  8. #8
    Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Регистриран на
    Oct 2009
    Мнения
    3 869
    Овесът е житна култура, съвсем друга тема е, че ние наричаме това овесени ядки.
    Добре е да ги киснеш, да. Аз също съм пробвала, но ми идват твърде "пресни" на вкус.
    Не че ненакиснати не са полезни, просто както Jaune спомена, има нещо, свързано с инхибиторите. Кисни смело по колкото си заделяш за седмица на веднъж, според мен няма смисъл всеки ден.

  9. #9
    Можеш да ги ядеш сурови без никакъв проблем. По 50- 100 гр сурови бадеми, лешници или орехи не биха ти навредили. Аз често си ги хапвам на закуска, като прибавям и стафиди. Става уникално вкусно. Гледай само да имаш достатъчно движение.
    Спортуваш ли нещо, nekulturen88?

  10. #10
    Мега фен Аватара на strawberry88
    Регистриран на
    Aug 2011
    Мнения
    10 697
    НЕ се киснат.

  11. #11
    А кои са най-вкусните сурови ядки?Засега съм опитвал само бадеми и орехи?Щам-фъстъкът,лешниците и кашуто стават ли да ядене, когато са сурови?А и как трябва да се съхраняват ядките, за да не гранясват?
    Последно редактирано от nekulturen88 : 10-27-2012 на 05:33

  12. #12
    Мега фен Аватара на Rabalka
    Регистриран на
    Sep 2012
    Мнения
    3 652
    Цитирай Първоначално написано от titinkaa Виж мнението
    Бадемите и лешниците и кашу и квото си поискаш не е задължително да ги киснеш във вода,яж си ги така.Само овесените ядки може да ги киснеш и в мляко и във вода-топла,зависи как предпочиташ.
    Да и аз не виждам смисъл да ги киснеш.

  13. #13
    Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Регистриран на
    Oct 2009
    Мнения
    3 869
    Цитирай Първоначално написано от nekulturen88 Виж мнението
    А кои са най-вкусните сурови ядки?Засега съм опитвал само бадеми и орехи?Щам-фъстъкът,лешниците и кашуто стават ли да ядене, когато са сурови?А и как трябва да се съхраняват ядките, за да не гранясват?
    Лешниците дори ги предпочитам като са сурови. Фъстъците също не са лоши. За шам-фъстък не мога да кажа, а кашу никога не съм харесвала-дори и печено. Аз ги държа в хладилника, (орехите най-вече, защото червясват) от край време е така. Иначе препоръчително е да са на тъмно и проветриво естествено, защото всяка мазнина на светло гранясва.

  14. #14
    Цитирай Първоначално написано от nekulturen88 Виж мнението
    А кои са най-вкусните сурови ядки?Засега съм опитвал само бадеми и орехи?Щам-фъстъкът,лешниците и кашуто стават ли да ядене, когато са сурови?А и как трябва да се съхраняват ядките, за да не гранясват?
    Аз лично най- много харесвам суровите бадеми (особено с мед) и кашуто. Лешниците са вкусни, но малко по-мазни. Шам фъстъкът също е хубав, но трябва да си играеш да му махаш черупките. Честно казано, когато съм нервна, това ме успокоява Каквито и ядки да избереш, суровият вариант е по-добър, защото при печенето доста от полезните съставки се губят.

  15. #15
    Супер фен Аватара на Jaune
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    2 490
    На мен пък кашуто ми е любимата ядка... :Д Всъщност всички ядки ги предпочитам сурови, обаче примерно кайсиевите са доста горчиви понякога.
    А суров шам-фъстък не съм намерила досега.
    П.С: Много обичам накиснати бадеми, стават много вкусни.
    И бразилския орех е хубав, обаче е доста мазен, а и четох, че не трябва да се ядат повече от 2 броя на ден, защото съдържал голямо количество селен, който се натрупвал в организма.

  16. #16
    Мега фен Аватара на Blab
    Регистриран на
    Mar 2007
    Мнения
    8 105
    Цитирай Първоначално написано от Jaune Виж мнението
    На мен пък кашуто ми е любимата ядка... :Д Всъщност всички ядки ги предпочитам сурови, обаче примерно кайсиевите са доста горчиви понякога.
    А суров шам-фъстък не съм намерила досега.
    П.С: Много обичам накиснати бадеми, стават много вкусни.
    И бразилския орех е хубав, обаче е доста мазен, а и четох, че не трябва да се ядат повече от 2 броя на ден, защото съдържал голямо количество селен, който се натрупвал в организма.

  17. #17
    Повече от фен Аватара на ranieri
    Регистриран на
    Sep 2008
    Мнения
    362
    Всякакви ядки е добре да се киснат няколко часа преди ядене..

  18. #18
    Здравейте.Отскоро почнах да ям за закуска в 6.00 50 грама орехи с 1 супена лъжица мед, намирам го за уникално вкусно и къде 10.00 втора закуска един банан.Има ли шанс да се омазня защото е доста калорично?И мога ли да кача ако на ден ям примерно по 50-60 грама мед ?

  19. #19
    Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Регистриран на
    Oct 2009
    Мнения
    3 869
    Кое му е доста калоричното, то ако може да приемаме по 50 калории на ядене и да сме сити, здрави и силни после. Дали ще омазняваш или не зависи от калориите ти през целия ден, не само тези на закуска...

  20. #20
    Фен Аватара на Vivid
    Регистриран на
    Jul 2011
    Град
    Варна
    Мнения
    147
    Цитирай Първоначално написано от nekulturen88 Виж мнението
    Също така по 50 грама на ден биха ли ми навредили?
    омг не
    егати въпросите ако си 88 набор
    Последно редактирано от Vivid : 11-05-2012 на 14:18
    Until you have the inner discipline that brings calmness of mind, external facilities and conditions will never bring the joy and happiness you seek. On the other hand, if you possess this inner quality, calmness of mind, a degree of stability within, even if you lack the various external factors that you would normally require to be happy, it will still be possible to live a happy and joyful life.

  21. #21
    Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    Кое му е доста калоричното, то ако може да приемаме по 50 калории на ядене и да сме сити, здрави и силни после. Дали ще омазняваш или не зависи от калориите ти през целия ден, не само тези на закуска...
    +1 когато не прекаляваш със сладкото, не е проблем

  22. #22
    някой може ли да даде лочгично обяснение защо е добре да се киснат ядките като бадеми, лешници и т.н.......

  23. #23

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си