Цитирай Първоначално написано от someonerandom Виж мнението
Сякаш ме влече най-вече КСТ,обаче наистина навсякъде чета,че доста трудно се влиза.Принципно в сайта четох,че за КСТ се взимат математика и физика от диплома + техните си изпити,което,ако ми станат както трябва нещата,би трябвало да ми е горе-долу добър бал(По математика при всички случаи ще се връщам да поправям,нея така или иначе си я уча,по физика ми взимат 10,11 и 12 клас,като 11 имам 5, 12 се надявам на 5/6,обаче 10 не помня..) обаче като се сетя,че 100% ще е пълно с народ със 6.00 навсякъде и ми поумира ентусиазма...Бе като цяло ми дойде времето да си бия главата,че не си гледах бала преди година-две-три,ама сега освен да гледам откъде да го оправя няма как
Иначе още търся варианти и съм отворен за предложения за други подобни специалности или даже университети за обмисляне,в случай,че тук не станат нещата.
А теб какво по-конкретно с компютри те влече? Каква работа си представяш? Програмиране, администриране и мрежи, ремонт, хардуерно инжинерство?

Към компютри можеш да се насочиш от повечето технически специалности. Дори да учиш електроинжинерство, автоматика, математика, физика, телекомуникации, радиоелектроника, т.н.

За да излезеш компютърен специалист от такава специалност, трябва просто сам да почетеш и за компютрите, но като материя не се различава и много бързо ще се адаптираш. Хубавото е, че можеш да се специализираш сам в компютърната област, но ще можеш да се занимаваш и с куп друга техника. Даже за мен това е големият кусур на компютърните специалности, че прекалено много се забиваш в компютърната техника и забравяш да мислиш за техниката като цяло. В чуждестранните университети има повече физика и електроника. А в реалния свят двете са неразривно свързани. Единствения начин да разбереш компютрите докрай е да се отдръпнеш назад от тях и да погледнеш общата картинка. И според мен е по-добре да ти дадат общата картинка в университета, а да се насочиш към по-тясна област самостоятелно, отколкото обратното. Да не говорим, че ще развиеш по-добра способност да гледаш в бъдещето на технологиите по този начин.