Защо ти е пък да учиш КСТ на немски? Ако те влече Германия, отиди там. Тук по-добре си запиши специалността на български, пък немския го учи отделно. Щом знаеш езика, няма да имаш никакви спънки да се нагласиш и на техническия жаргон. Просто ще си четеш и от немски учебници, той материалът не е различен. Въпросът е там, че в този тип специалности е много вероятно да попаднеш на даскали, които или си знаят предмета, или знаят чуждия език, но не и двете едновременно.
Какви са ти всъщност съображенията да се спреш точно на тази специалност? Какви са ти плановете, ако учиш това?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Chacho, въобще не съм се спряла на това конкретно, събирам отзиви и мнения, понеже все пак специалността е готина за разлика от Общото машиностроене, а и следването на немски ще налага поддържането и на езика. Писала съм ти преди на лични (не искам да се разпростирам тук) кое най-много ме влече като евентуална специалност и то досега не се е променило. Но понеже намесих в един момент и езика в размислите си, та се загледах в софийските унита къде има и предаване на предмети на немски с носители на езика. Единият вариант е на the richbitch специалността в СУ, но малко не се виждам с икономическа насоченост от самото начало. Представям си нещо по-техническо за бакалавър, а после може и икономическо.Другото с немски е КСТ в ТУ и третото е Хидростроене в УАСГ. Коренно различни неща, за които просто би ми било интересно да прочета, без обаче да съм ни най-малко убедена, че бих се заела с ученето им. Инфо събирам, казано накратко.
А за Германия - по много причини, най-значима сред които финансовата, засега не се ориентирам натам. Но знае ли човек , обстоятелствата се менят.