- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Дебели бедра
Ще ти кажа какво ми обясни едно момче, което доста сериозно се занимава с фитнес.
Първо монотонното бягане повече от 10-15мин няма смисъл. Най-ефективно е редуването на спринтове с ходене. Примерно спринтираш 70м и ходиш толкова и пак спринтираш и така 20мин. Добре е това да се прави рано сутрин преди да си яла или приела въглехидрати с кафето примерно, защото по принцип тялото ти разгражда въглехидрати за да си набави нужната енергия за деня. Когато нямаш въглехидрати в тялото, то няма как да гори друго освен мазнини. На този принцип предполагам, че действа и ниско въглехидратната диета.
Също за бягането на пътека се изказа доста негативно. Каза, че при нея я нямало това избутване, чрез което всъщност бягаш и натоварваш краката. При пътеката само подскачаш върху нея и ако ще правиш нещо такова, по-добре да скачаш на въже, че да не се лъжеш сама какво правиш. За това бягай навън.
Добре е също да раздвижваш кръвта из тялото на 10 мин, защото когато бягаш кръвта се съсредоточава в краката. Добре е на 10 мин да спреш и да направиш някакви упражнения за ръце.
За крос тренажора каза, че е добър уред именно защото можеш да използваш и ръце и така кръвта да циркулира. Но трябва примерно 7 мин само с крака после толкова и с ръце, но не просто да ги движиш, ами да пробваш да избутваш и с тях.
Та мисля, че е това. Надявам се да ти е от полза. Пак казвам, че не разбирам точно защо това се случва, но момчето, което ми го обясни е много много наясно с фитнеса.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.