- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Гадже/приятел "под наем"
Какво мислите за наемането на "приятел" и не само,услуга,предлагана на Запад и в Япония?Знаехте ли за съществуването на подобни сайтове(http://rentafriend.com/),както и че освен с приятел човек може да се сдобие с баща,съпруг/а или дори с гост за сватбата си?Вие бихте ли се възползвали от подобна услуга(,ако се предлага в България)и ако да, при какви условия,обстоятелства,защо ?А бихте ли позволили да ви "наемат"?Както и какви хора смятате,че прибягват до предлагане и търсене на подобни обяви?Като цяло,смятате ли,че услугата е "модерна,безобидна,
нормална и т.н." или е подходяща само за сценарий на филм?
Повече информация :
http://www.temanews.com/index.php?p=...d=155&aid=4070
http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestv...a-ideyata.html
http://bgvesti.com/index.php?option=...6-27&Itemid=90
Не. Самата дума "наемане" и думите приятел, баща, гадже си противоречат.
Обществото много запада, щом вече и такива глупости се измислят.
Това е за жалки хорица без грам самочувствие и самоуважение ...![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Защо не? Имам подходящи дрешки, мога да се усмихвам чаровно, гримирам се според повода, не пия /сиреч кавалерът печели и моя алкохол/, от шопска салата ми е втръснало /печели автоматично и нея/, що да не поизтъркам подметки от хорца на нечия сватба? Проблемът ще е да синхронизираме версиите.Така, до тук беше тролската част.
Ако се наложи да правя подобна услуга, държа да познавам поне бегло човека. Не бих се натресла в абсолютно непозната среда, ако ще и джакпота от тотото да ми дадат.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Абсолютно.
Разочарована съм от тесногръдите мнения.
Не бих отказала да бъда наета за красива и умна придружителка, не виждам нищо лошо, няма намесен секс и прочее. Ако човекът е преценил, че за конкретното събитие има нужда от съпруга/братовчедка/сестра, защо не?
Веднага казвам защо аз бих прибегнала до това. На бизнес вечеря, например, ако трябва да се обсъжда сделка, а не мъжката част от колектива да ми се свалят цяла вечер, съпруг/годеник би вдъхнал малко респект. Какво пречи да си наема един, за да се съсредоточим върху истинската цел?
Естествено, ако си нямам реален :д
Дори бих приела като комплимент факта, че някой иска да се "изтъкне" с мен като свое гадже. Иначе за наемането на някой друг, еми то дава още една алтернатива на хората, на които им се "занимава" с изгубени каузи, като например предизвикването на яд у бившия/та и т.н. ..забавно
I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!
Близо си до една от причините за "наемане" на някого според един сайт(http://rentaboyfriend.com/).
Но пък спомена още една.
Между другото,хубаво е,че се стигна до причините...
Как смятате,има ли наистина причина/цел,която да оправдава средствата или в случая въпросното "наемане"?
Бях чувала, че се предлага такава услуга в някои страни, но за сайтовете не знаех.
Колкото и отчаяна съм, не ми се вярва да прибегна до такова нещо. Още по-малко пък да бъда "наета".
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Това е тотална липса, на каквото и да е себеуважение...
Проституция в социално приемливи дрехи.....
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
[QUOTE=Kaena Smith;10493363
Как смятате,има ли наистина причина/цел,която да оправдава средствата или в случая въпросното "наемане"?[/QUOTE]
Причина има за всяко нещо, понякога повече от една.
Обективно погледнато, като хубаво момиче не ми представлява никаква трудност да си намеря някого и без да дам един лев, но какво от това? Не виждам нищо лошо в наемането на някого или аз да бъда наета. В края на краищата, какво се изисква от мен? Да стоя, да бъда красива, да отговарям умно, ако ме попитат нещо... нищо непосилно. Нищо нередно. И си имам достатъчно самоуважение, благодаря.
Да. И какво от това?
В някои среди обвързаните се приемат по-добре от необвързаните. Значи ли това, че трябва да си жертваш кариерата само защото в конкретния момент нямаш човек до себе си? Не.
На някои семейни събирания е ужасно тегаво да си без "половинка". Ако един нает придружител ще спести всички коментари и неприятни шушукания "Ау тя пак е сама"- защо пък не?
Не става въпрос за себеуважение/самочувствие/увереност и прочие. А за прагматизъм.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Точно така!
Браво.
Беливър...щом си съгласна продавай се. Иде реч точно до себеуважение. Истината излиза винаги наяве. А ако толкова те притесняват няколко коментара по твой адрес или една изпусната оферта... имам лоши новини за теб.
Прагматизма е удобното рационализиране. Нямам какво повече да кажа.
Dr. Gregory House
Наемаш хора за да свършат нещо ВМЕСТО теб, а не за да играят роля ЗАЕДНО с теб. Новините са свързани с липсата на себеуважение и самочувствие. Много ясно показа какви са ти притесненията, и наемането на човека е просто паравана, зад които ги скриваш.
Както казах - друго нямам какво да споделя по темата.
Dr. Gregory House
Скивай сега... плащаш на някого да свърши нещо защото не можеш, не искаш или не трябва точно ти да свършиш въпросното. Ако ще рзиграваш театър и ти трябват марионетки... вече се играе по друг сценарий. Наистина ли трябва да ти обяснявам като на първолак как се постигат лични цели с обществени ресурси?
Имам какво да кажа, но нямам желание да развивам чаршафи. Защото знам края на историята, и не ме кефи. Всичко, което ти е необходимо за да ме разбереш се съдържа в първия ми пост в темата.
Dr. Gregory House
Съгласен съм,нали скоро имаше обява в продавалника,че едно момиче си търси кавалер за сватба.Аз също не виждам нищо лошо,да това е приемлива форма на проституция,но пък това е добро поле за изява за хора който искат да се занимават с театър и актьорско майсторство.Има си много страни,аз бих се предложил,ама не вярвам някое момиче да ме вземе да се хвали с мен на някоя сватба или някакво тържество![]()
>>DjBelev<<
Абсолютно приемливо ми се струва.
Хората се вземат за големи професори и неведнъж съм ставал свидетел като малък на подмятания по време на няк'ви социални събирания с по-възрастни.
По-добре да дадеш 100-200 лева и да не си тровиш нервите с опитите им да си вдигат реномето за твоя сметка.
А разните психотерапевти, така нашумели на запад, при които ходиш с единствената цел да мрънкаш, какви са ?Проституция в социално приемливи дрехи.....
Както си го подкарал - ти к'во работиш ? Щото аз и сам мога да си отворя една бира, ама ...
Откровено казано не знам дали бих се възползвал, камо ли пък да си предлагам 'услугите'. По-скоро не, но пък и слабо ме вълнува мнението на дришльо и дришка, та ... разбираемо е.
Не мога да кажа НИКОГА не бих прибегнала до такъв вид услуга, защото не знам как ще ме завърти живота, може и да се наложи.
Но се радвам, че до сега не съм имала нужда да си ,,наемам,, някого.
Ами аз личнто не намирам нищо лошо в това.Мисля че това е по-добиря вариант да ти платят порсто един вид за компания отколкото да правиш секс за пари мисля че второто е по унижаващо и засрамващо.В някой ситуации е наистина малко неловко да отидеш сам ще се чувстваш меко казано не на мястото и хората ще те гледат или с насмешка или с съжаление.Примерно на свадба нямаш гадже няма с кой да отидеш по-добре да наемеш някого ако наистина си толкова без изход и възможности не толкова да се изкукаш отколкото примерно баб ти да не ти мрънка колко е жалко че си сам и да седиш до нея и да слушаш клюките на старите дами като отидеш с дама е по-друго е вярно че един вид измама но на кого му пука като ще избегнеш неудобни положения и вече няма да седиш по принуда до някого когото не понасяш.Е мисля примерно за азия където има доста такива момичета ибха наели някое хубаво гадже за да накарат да ревнуват някого когото харесват тук е спорен въпроса.На официалин събития ще се изгазариш така.Вижте има хора всякакви и различни ситуации всеки си прави избора сам за себе си колкото и странен да е за нас не трябва да съдим и да се изказваме крайно само защото на нас не ди допада нещо и да осъждаме човека.Аз лично бих се дала поднаем с радост ибх помогнала на дадения човек стига само компания да правя да говоря и прочие а не нещо друго това мисля че има и положителна страна защото може да завъдиш познанство примерно с човека когото те е поръчал и така .Не бива да се страхуваме да пробваме различни неща стига да не са прекалено крайни .
Не знаех, че такова нещо въобще съществува. Доста пропаднало е като идея. Разгледах хорицата в местноста в която живея.... Не мога да кажа нищо добро за тях, за това ще си замълча...
Аз пък не си представям срама от това някой да разбере, че съм си платила, за да се появя с някого някъде си.
Как я мислите тая работа за сватби и семейни събирания, не знам. Та там почти всички се/те познават и е ясно, че много бързичко ще се разчуе какъв е непознатият.
И да, ако вие самите не смятате, че сте способни да се представите някъде самостоятелно, то именно в себеуважението/самоувереността/самочувствието е проблема.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Тези сайтове не работят в градове с население под 3 млн. В едно Токио, можеш да си позволиш да наемеш такъв човек. Не е важното той да е само красив. Без значение мъж или жена ще е. Важното е да може да се държи добре, да е умен и начетен, да може да разговаря на всякакви теми. Някой красив простак не върши работа в такъв случай. Ако искаш да идеш на фирмена вечеря и ти трябва кавалер или дама, а не искаш да водиш гаджето си там, това е изход. Плащаш си и взимаш някой с който да блеснеш.
За жалост все още сме в малка държава и мисленето ни е тесногръдо и закостеняло. Страдаме от синдрома "Ау какво ще кажат хората сега?" Това е малкия град/село. Всички се познават. Даже и София е малък град. Ако си по-общителен ще видиш познати по големите заведения, защото те са малко.
По-темата, аз лично бих се оставил да бъда нает, само където ще ме мислят за охранител, а не за кавалер на даматаНе страдам от комплекса "Какво ще кажат хората?". А и парите са си пари нали? Щом няма да се стига до сексуална близост всичко е в реда на нещата.